27 d’agost del 2009

Xiquetes buscant menjar dins d'un contenidor, al barri tortosí de Ferreries

Si teniu fills o néts, intenteu fer-vos la següent pregunta, després de veure la imatge que hem captat avui. Els posaríeu dins d'un contenidor, en ple mes d'agost, per regirar la brossa i buscar alguna cosa de menjar? La resposta dependrà, de ben segur, de quina siga la vostra situació econòmica i familiar, però també de la vostra cultura i de la vostra escala de valors. Siga com siga, aquesta imatge es repeteix en aquest contenidor de la cruïlla del carrer Alfara de Carles amb el carrer València, al barri tortosí de Ferreries. Una àvia utilitza tres xiquetes (la tercera és la més menuda, i no es veu perquè és la que es posa dins del contenidor) per regirar la brossa. Fa un parell de dissabtes, també les vam trobar i vam advertir la dona que potser avisaríem la policia, si continuava posant les xiquetes a rebuscar les escombreries. Després, vam parlar amb les xiquetes, que entenien millor l'idioma, i els vam dir que no entressin als contenidors, i menys si només portaven unes sandàlies als peus, perquè podien fer-se mal i agafar una infecció molt greu. Després de demanar-nos perdó, com si el contenidor fos nostre, les xiquetes ens van dir que no ho farien més. Però aquest matí han tornat al mateix contenidor...

8 comentaris:

  1. Aquesta situació és realment lamentable. Conec la gent de la fotografia ja que també els he vist vàries vegades dintre els contenidors que hi ha al davant del Lidl. No n'entenc gaire del tema però no haurien d'entrar en joc els serveis socials en aquest cas? No empara ningú a aquests nens?

    ResponElimina
  2. Aquí sí l'has encertat Gustau. Aquest tipus de periodisme és el que ajuda al conjunt de la ciutadania. ( i sobretot a aquests xiquets!)

    Fa un temps vaig col·laborar a una exposició a la catadral, i "trebalant" allí em vaig adonar la quantitat de gent que no tenia aigua corrent a casa (perquè venien gent gran a carregar poals d'aigua dos o tres cops al dia). La pobresa real existeix a Tortosa. Només entitats com Càritas o la casad'acollida fan una feina molt important. I fa falta més polítiques socials i uns policies de barri que detectin aquestes situacions.

    ResponElimina
  3. Home, francament, no crec que les autoritats necessiten d'aquest periodisme per a assabentar-se d'aquestes situacions i si es així, anem torts.
    No dubto que els responsables de benestar social de l'Ajuntament ni d'altres institucions, son ben conscient del qui hi ha. Al mateix rovell de l'ou d'aquestes problemàtiques esta la delegació del govern i avui mateix ens anuncia La marfanta la radicació de la delegació de la Diputació, poden començar a treballar per aquí. Suposo, però, que el dia de la inauguració estarà el carrer net de brutícia i de persones que no interessa que es vegin.
    Quan a la persona que m'ha precedit en el comentari, per una part el que diu l'honora, ara, no es sent indirectament una mica responsable, com a màxim responsable d'un partit del govern municipal?

    ResponElimina
  4. Per una vegada coincideixo plenament amb La primavera de Praga.


    Dit això, penso que Ximo ha posat el dit a la llaga.

    ResponElimina
  5. Ostres, ostres, el que s'arriba a trobar als contenidors...
    Conec la història (no sé si és del tot certa) d'una persona que residia a la Residència (valgam la redundància) d'ancians de Jesus (a l'Hospital de la Santa Creu) i que anava per Jesus fent el mateix que aquestes persones de la fotografia.
    Sembla que el cos li va vènçer i va caure de cap a dintre del contenidor, llavors, per més "inri" seu, la tapa se li va tancar automàticament, quedant-se atrapat al seu interior i sense poder sortir... uff!!

    ResponElimina
  6. El que haurien de fer els adults responsables d'aquests xiquets es buscar feina, i si no en troben acudir als serveis socials. Els xiquets han d'anar a l'escola, no a buscar menjar. Al Pais Basc amb això no tenen manies, menor que es explotat se'n fa càrrec el govern i els adults perden la custòdia, es una mica dur pero funciona.

    ResponElimina
  7. Bé, hi ha qui creu que des de la política es pot canviar tot. Està clar que s'ha de treballar per la utopia, però recordem que un per ser membre d'un partit no pot canviar el món immediatament com si tingués una vareta màgica. Pot treballar per fer canvis, i crec que des del partit on milito s'han fet molts avenços en polítiques socials, però la pobresa que hi ha a Tortosa és una qüestió que ens ha de preocupar a tots, si jo o algun polític amb responsabilitats de govern (de qualsevol partit polític) tingués una solució màgica segur que ja s'hauria aplicat.

    ResponElimina
  8. El que dius, Monclus, per a mi es impecable, ara be, deixam dir-te que a Esquerra sou molt aficionats, dels que més, a penjar-vos medalles ( no parlo de les que no en teniu dret ) i capitalitzar tot allò que es fa per part de les " vostres" conselleries, llavors es lògic que quan alguna cosa no va del tot be o mes aviat va malament, se us reclamen solucions i fins i tot si hi ha algun cop també ens en feu càrrec adequadament.
    I una reflexió per a tots, això que dius que varetes màgiques no n'hi han es del tot evident, però s'ha de dir a priori ( quan es demana el vot ) no després.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta