28 d’abril del 2007

Tortosa obre l'Expoebre del nou pavelló

El president Montilla inaugura aquesta tarda la 63a fira multisectorial de les Terres de l'Ebre

El president de la Generalitat, José Montilla, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta tarda la 63a edició de la fira multisectorial Expoebre, que per primer cop es farà al nou recinte de Remolins. La peça més important del recinte firal és el nou pavelló multiús, en què l'Ajuntament ha acabat invertint uns 10 milions d'euros després de més de tres anys d'obres. Centenars d'operaris enllestien ahir els últims detalls del pavelló i de les zones enjardinades, però sobretot dels diferents estands amb què els més de 300 expositors mostraran les últimes novetats de sectors com l'automoció, la maquinària agrícola, la indústria de la llar o l'alimentació.

«El nou pavelló firal i tot el seu entorn estan vivint aquelles hores prèvies a l'inici d'Expoebre», va explicar ahir l'alcalde Joan Sabaté, amb motiu d'una visita que l'Ajuntament va organitzar perquè la premsa conegués els diferents espais del nou recinte. Visiblement satisfet per l'acabament de l'obra més important d'aquest mandat, Sabaté va admetre que els últims detalls s'enllestiran «gairebé en el mateix moment d'obrir les portes de la fira, com és tradició en el cas d'Expoebre». Amb tot, l'alcalde va remarcar que avui començarà «una nova etapa d'Expoebre», amb el trasllat a un nou recinte firal que també ha servit per evitar els col·lapses de trànsit que abans començaven a produir-se una setmana abans de la fira. Així, Sabaté va recordar que per muntar l'Expoebre al parc municipal calia tallar diferents carrers i ocupar espais com el passeig de les Bicicletes o la plaça de l'Auditori, que ara continuaran funcionant com a zones d'aparcament. «Enguany la ciutat té un trànsit normalitzat, sense que es noti cap tipus de col·lapse en els dies previs, ni durant els dies de desmuntatge de la fira», va destacar. Sabaté, que va reiterar la recomanació perquè els veïns de Tortosa vagin a Expoebre passejant o utilitzant el transport públic, va assenyalar que el nou recinte és d'una «magnitud extraordinària», i que «dignifica» la ciutat i la fira de Tortosa. «La prova és que hi ha molt expositors que han volgut venir a la fira per primera vegada o bé tornar a Expoebre, després de molts anys de no fer-ho», va afegir-hi. Finalment, l'alcalde va destacar la importància del pavelló a l'hora d'influir positivament en l'ordenació urbanística del nord de la ciutat. «La construcció del pavelló, que tindrà un ús firal i poliesportiu, està lligada a la posada en marxa d'un pla parcial, que molt aviat també es veurà completat amb el nou campus de la Universitat Rovira i Virgili», va dir Sabaté.

> Avui, jornada de portes obertes

Tot i que la inauguració oficial no serà fins a la tarda, el recinte firal ja s'obrirà al públic al matí. El primer acte destacat serà la xerrada sobre aigua i energia que el director de la Casa de l'Aigua, German Bastida, farà a la sala d'actes del nou pavelló. A més, també dintre del segon saló Ebreambient, la Fundació Nova Cultura de l'Aigua ha organitzat un debat sobre la proposta de cabals mediambientals per a l'Ebre, que començarà a un quart d'una. La inauguració de la fira no serà fins a la tarda, aprofitant la primera visita institucional que el president de la Generalitat, José Montilla, fa avui a les Terres de l'Ebre. L'Ajuntament ha previst que l'acte tinga un fort caràcter festiu, i és per això que només avui hi haurà jornada de portes obertes. Així, els visitants d'Expoebre no hauran de pagar per entrar a la zona lúdica, però tampoc per visitar gratuïtament la zona d'exposició i l'interior del pavelló.

El Punt (28-Abril-2007)

43 comentaris:

  1. Per fi s’ha inaugurat el criticat, caríssim i vilipendiat Pavelló Firal. Un acte protocol•lari ple d’autocomplaença dona la canonada de sortida als expositors del nostre teixit comercial e industrial. Il•lusionat per tant obra magna em disposo a fer el primer recorregut de reconeixement dels estands allí ubicats. Deu meu! Però que estic veient..?
    Un estand ocupat per la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Tortosa; un altre per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, un altre per l’Empresa Municipal de Serveis Públics; un altre per l’Agència Catalana del Consum, un altre del propi Ajuntament de Tortosa, un altre del Consell Comarcal del Baix Ebre, un altre del Cos de Mossos d’Esquadra, un altre del Departament d’Agricultura Alimentació i Acció Rural, un altre de la Diputació de Tarragona, un altre de l’Institut Català del Sòl, un altre dels Serveis Territorials de Salut, un altre dels Serveis Territorials de Treball…etc etc… Perdoneu, però això per contra d’una exposició m’ha semblat una ocupació d’organismes oficials… La majoria del teixit comercial e industrial…TOTS FORA
    Per això necessitàvem un Pavelló?

    ResponElimina
  2. O siga, que com es tracta de l´obra magna, al senyor Sabaté li han demanat posar un stand expositors que mai havien exposat? Jajajajajajajajajajajajaja
    Els de la corda de Sabaté montant el seu propi stand?????? I això sera per sempre o nomes perque s´apropen eleccions i alguns de tots aquests poden perdre la feina? Perque si es per sempre vaja ganes d´anar a vore´ls exposats!!!

    ResponElimina
  3. Ahir vaig anar a la expo, el pavello es molt bonic, espero que es tregui suc, ja que el seu cost em sembla excessiu.
    Un altra cosa es la fira, crec que amb la nova infraestuctura s'hagues hagut d'innovar molt més, es la mateixa expoebre de tots els anys a un altre lloc.
    Dins el pavelló com deia el primer comentari vaig vore moltes parades d'organismes oficials i una molt gran del mateix ajuntament, em va cridar l'atenció que hi havia moltes parades de massages o relax, em faltaven empreses importants de la zona que crec que amb el nou pavelló s'haurien de exposar a la fira.
    Crec que un altra cosa que falta es millorar els accesos caminant, hi ha molta terra i grava on hi hauria d'haver un camí ben fet.
    Al pont d'accés al pavellío no trobo normal que hi hagin dues balles grogues de les obres.
    Potser han sigut les preses i el poc temps que hi ha hagut per montar, a veutre l'any vinent si es pot millorar la fira...

    ResponElimina
  4. Ahir vaig anar a la Expo_Sabate amb Montilla y sus mariachis, men vaigs dona vergonya de ser tortosi en veure la patetica cara de Montilla y els seus representants.

    Vaig veure la mateixa Expoebre de tots els anys, pero amb falta de moltes Empreses de Tortosa.

    Domes avia, un estand ocupat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tortosa; un altre per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, un altre per l’Empresa Municipal de Serveis Públics; un altre per l’Agència Catalana del Consum, un altre del propi Ajuntament de Tortosa, un altre del Consell Comarcal del Baix Ebre, un altre del Cos de Mossos d’Esquadra, un altre del Departament d’Agricultura Alimentació i Acció Rural, un altre de la Diputació de Tarragona, un altre de l’Institut Català del Sòl, un altre dels Serveis Territorials de Salut, un altre dels Serveis Territorials de Treball…etc etc…

    Aixo voldir que el Sr. Sabate a fet d’una Fira Multisectorial de les Terres de l'Ebre, una Fira d'ocupacio d’organismes oficials… i de campanya electoralista.

    Pregunta: Com va nar la manifestació dels pagesos.On estaven els aplaudimens , Voste sap on viu , qui es, i com li diuen.?

    Es patetic tindre un Alcalde que endeuta la seva ciutat cada vegada mes.

    Atentament

    007

    ResponElimina
  5. Uy! Aquest o m'ha copiat; o ha vist el mateix que jo!

    ResponElimina
  6. Tortosins: Penso que desde l'honradesa, la no adscripció a cap partit politic, i amb el cor a la má; penso que ens estan foten el pel!! Si no parem aixó patirem molt... Voteu el que volgueu !! Pero amb el cap!! Sencillament el que está passant es escandalós!!

    ResponElimina
  7. ...es que al final s'ho creurán!

    ResponElimina
  8. I els busos porten la cara de Sabata estampada al darrera... Que es pensen que som ximples aquesta gent?

    ResponElimina
  9. Sabeu si oficialment ha començat la campanya electoral??

    ResponElimina
  10. Ahir al país hi havia un article sobre el neocaciquisme als Ajuntaments. A mí em sonava a cosa coneguda a la meva ciutat, Tortosa. Fem pena. No anirem enlloc. Quanta mediocritat ens governa.

    ResponElimina
  11. Fira desaparició!
    Pavelló demolició!
    Polítics a la presó!
    Ens governa una dictadura d'inútils sectaris!
    Fora, però, fora, fora, fora los ... que surten retratats als cartells!

    ResponElimina
  12. Per acabar de fer la corresponent campanya electoral; el president Montilla ha declarat que la Generalitat “estudiarà” el tercer pont sobre el riu que uneixi Remolis amb Ferreríes... Una visita institucional, que també serveix per fer campanya...Es que aquests del PSC son molt sinergics...

    ResponElimina
  13. Pero no van presentar ja el projecte del tercer pont, a la fira de l'any passat?
    Com es pot estudiar una cosa si ja hi ha un projecte fet, amb maqueta inclosa?
    No s'hauria d'estudiar abans de fer la maqueta i el projecte?
    On anirem a parar?
    Fins quan ens deixarem enganyar?

    ResponElimina
  14. Francesc Pi de la Serra:
    " si els fills de puta volesin, no veuriem mai el sol "

    ResponElimina
  15. Dalai Lama: Cuando los que mandan lo hacen sin verguenza, los que obedecemos lo hacemos sin respeto.

    ResponElimina
  16. Si algú encara té el llistat d'expositors del any passat; demanaría que el fes public en aquest blog..Igual es podrien treure conclusions prou interessants...

    ResponElimina
  17. Vaja, s'apropa la fi del món, no?

    ResponElimina
  18. Votar no servix per a res

    ResponElimina
  19. Xeics!! Pos a mi m'agrada!!!

    I no hem refereixo a la Fira, que com sempre un any més, es "mas de lo mismo" Però, jo no se si s'hauria de culpar a l'Ajuntament, de que els empresaris Ebrencs no vulguin promocionar a aquestes Terres els productes que fan, suposo que al preu que estan el lloguer dels m2 d'stands, vulguin invertir en fires on puguin tenir sortida els seus productes, pel que l'Expoebre i la resta certaments firals que es fan per aqui, es limiten als possibles compradors locals. Lo de les institucions, Generalitat, Ajuntament, Diputació, ja fa anys que es dediquen a fer "publicitat" de les propostes i serveis que ofereixen, fent servir l'Expoebre (i altres fires), com a plataforma propagandistica. Però aixó pasa a tot arreu Amposta, Tortosa, Sant Carles, Mora, etc.etc i independenment del partit que governi o de les inauguracions dels Pavellons o no.

    La resta de critiques ques poden llegir a aquest blog, la veritat no ho entenc, si es gasten diners fent coses, malament, si no es fa rès pitjor, si el pavello hagues sigut un magatzem d'uralita que en quatre "xavos" està fet, pos quina merda, si es gasten una millonada, quina aberració!!! On esta la mida justa?

    Vicent.

    ResponElimina
  20. A l'anònim anterior. Doncs això és el que es demana, la mida justa.

    ResponElimina
  21. En contestació al de les 5:23 hores , ving a dir , que en la millonada que ha costat el pabello firal, Tortosa estaria guapa, quantes aceres, carrers, enllumenats,manteniment dels claveguerams que es fant malbe pel temps, una ciutat no viu de un pabello firal, que es podia fer si sobresen els diners a Tortosa, pero aixo es ensumia en truites, pq el deute que ha provocat el sr. Sabate es espectacular.
    Compadeixo al proxim alcalde de Tortosa , pera puguer arreglaro.

    ESPERO QUE NO SIGUE SABATE

    ResponElimina
  22. La mida justa seria, si Sabate seranes y deixes la Alcaldia, aixo seria lo just, y el poble respiraria per fi aire pur i no viciat.

    ResponElimina
  23. Què te fa pensar que l'aire no continuarà estant tan o més viciat que abans? No siguesseu tan il·lusos

    ResponElimina
  24. Pot ser si Beguer, hagues seguit les directrius del Col.legi d'Arquitectes de les Terres de l'Ebre, i no hagues emperrat en fer un Aditori, obsolet abans de començar-lo, hens haguessim pogut estalviar un Pavello, per a cobrir les mancances que tenia la ciutat. O ja no recordem el que va fer CIU, amb la merda d'auditori?

    ResponElimina
  25. Qui son aquest politics capaços de purificar l'aire de Tortosa? CIU?, gràcies a ells tenim un retras de més de 25 anys, comparats amb la resta de municipis. Els únics que encara no hem provat ben bé, son els peperos, i que voleu que vos digui.

    ResponElimina
  26. Qualsevol maquina parada está perden diners, i fins i tot es fá malbé...Quan tanque les portes ExpoEbre; qué farem del Pavelló?

    ResponElimina
  27. Mausoleu Sabaté!
    I poca cosa més. No hi ha qui ho pugue gestionar.

    ResponElimina
  28. Lo que es vergonyos es que els politics tortosins ,guanyen estos sous tan elevats, lo que aurien de fer es no cobra ni un €uro ja que la politica es vocacional , no una feina laboral, voste sap lo que ahorraria el Ajuntament de Tortosa.
    Faci numeros i veura com Tortosa surtiria guanyant i si que podriem possar Tortosa Sonriu.

    ResponElimina
  29. casi 11 milions d'euros i pujant!!!!

    Ho sento molt però això és una estafa a la inteligència de la gent. Tortosa cau a troços i ens planten un pavelló firal on no cap casi ningú ¿¿??? i resulta estar plagat d'Institucions. On són els empresaris de la ciutat?.

    Això acabarà sent LA PIRÀMIDE SABATÉ OH FARAÓ I. Xeics los tortosins n'estem farts. Mos cau lo casc antic, tenim els carrers bruts, mal asfaltats, les voreres trencades, no hi han instal.lacions esportives i, ara ens permetem enterrar gairebé 11 milions d'euros en un pavelló, percert, SENSE PONT!!!

    ResponElimina
  30. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. El comentari anterior de kimik@, es desqualifica per ell mateix..Associa l'endeutament critic amb personatges de caire mafiós(segons el seu escrit) i els extrapola a Tortosa. Curiós...!

    ResponElimina
  32. Sóc empresari i he tingut un estand a la fira d'enguany. Puc opinar obertament que l'edifici del pavelló és bonic, molt bonic. Ara bé, la gestió de la Fira ha estat un desastre, els accessos són vergonyosos, l'aparcament fatal.

    Els empresaris tortosins estem farts de que les coses es facin malament. De que serveix gastar tants de diners en un pavelló quan ni tan sols tenim un model professional de Fira, ni tenim unes infrestructures viàries dignes?.

    Senyors del govern de Tortosa, reaccionen i fasen alguna cosa.

    Vull aprofitar per saludar a l'autor de LA MARFANTA i animar-lo per la feina feta.

    ResponElimina
  33. què estan picats els convergents?
    Si encara no estem en campanya.
    o realment ja esteu fent campanya?

    ResponElimina
  34. Lo pavelló esta be. Lo que si magaradaia saber es perque ha costat tants de diners. Potser s'haura de demanar responsabilitats politiques a algu no?

    Això ho acabarem pagant tots los tortosins, mos agrade o no i pertant volem depurar responsabilitats, començant per l'alcalde i el seu secuas d'urbanisme.

    volem claretat en los numeros i les contractacions, que tot hoo faigue una sola empresa fa pudor.

    ResponElimina
  35. Percert no soc convergent, només per si algu tenia dubtes. Millor encara, no soc de cap partit i tampoc de franquet.

    ResponElimina
  36. Percert no soc convergent, només per si algu tenia dubtes. Millor encara, no soc de cap partit i tampoc de franquet.

    ResponElimina
  37. I si fosses convergent que passaria?. A veure si els convergents tampoc podran opinar!

    ResponElimina
  38. el pavello es bonic, pero amb la butxaca dels altres qualsevol!
    aixo es molt facil $abate!

    ResponElimina
  39. a mi també m'agradaria portar un collar de brillants i porto u collar de la fira.
    en la buxaca de un altre se fan moltes coses.

    ResponElimina
  40. Lo pavello firal mos endeutara a tots los tortosins, no te arreglo. Lo que fa falta es una bona granera per netejar l'ajuntament i tota la colla de vividors que hi han instal.lats al govern. Menos mal que alguns com Lluesma ja marxen per passadets de maduresa.

    ResponElimina
  41. Sabaté fot el camp, lo comentaria també anava per tu que ja portes més de 16 anys a l'ajuntament, ets un lluesmeta en potencia.

    ResponElimina
  42. A Gustau Moreno:

    Fa uns dies vaig postejar sobre aquesta notícia, i avui, al mirar els comentaris, m'he sorprès de veure que ha estat borrada. En el meu post (el de les 12.59) no deia res ofenedor, només deia coses certes sobre el govern actual de Tortosa. Potser és que com no era una queixa sinó una valoració positiva (i recolzada amb dades autèntiques), no ha agradat al moderador. Voldria que m'expliqués perquè l'ha borrat. O aquí no podem dir el que opinem els que no siguessem convergents o d'ERC?? Jo pensava que això no era un blog d'un partit, i veig que m'equivoco...

    ResponElimina
  43. Crec recordar que deies que l'actual alcalde de Tarragona és un "mafiós". Potser per a tu això no és una paraula ofenedora, però per mi sí. En qualsevol cas, t'agraeixo que llegeixis el meu bloc i que ara t'hagis decidit a registrar-te a Blogger per escriure, ex-Kimik@.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta