5 de setembre del 2009

Tortosa col·lapsada pels pagesos

La protesta unitàriasta unitària del sector agrari de les Terres de l'Ebre, per demanar uns preus més justos per poder salvar la pagesia, ha col·lapsat aquest migdia la ciutat de Tortosa. Prop d'un miler de pagesos, amb més d'un centenar de tractors, s'han manifest des de la coopertiva Soldebre fins arribar a la seu dels serveis territorials del Departament d'Agricultura, a la plaça d'Alfons XII. Les organitzacions agràries denuncien que entre el preu que els paguen als pagesos, i el que després els consumidors es troben a les botigues, hi ha una diferència abismal. Els pagesos atribueixen aquest desajust a les grans cadenes distribuidores, i demanen solucions a la Generalitat. La tractorada ha coincidit amb l'inici de les festes de la Cinta, i a més ha provocat un monumental embús de trànsit a Tortosa durant més d'una hora.

+Més informació:
-Els pagesos de la Ribera d'Ebre reben un terç del preu que les cireres i els préssecs tenen al mercat

3 comentaris:

  1. Una de les alternatives per fer front l’atur seria rescatar la molt honrosa activitat del pagès; una activitat que poc a poc hem vist com ha anat desapareixent en favor d’una industria i d’un sector immobiliari actualment en crisi.
    Es parla molt de reconduir el sistema productiu cap altres sectors, però ningú s’arrisca a donar respostes sobre quins sectors foren determinants per donar un cop de timó a la economia.
    Una economia basada en la industria agroalimentària, en els oficis artesans (oficis que majoritàriament s’han perdut) i en altres activitats derivades de la ecologia, serien per mi molt adients a les nostres terres per donar valor a una economia que ara s’ensorra.
    La fixació del pagès al territori va lligada als preus que cobra dels seus productes, uns preus que han de esser competitius, però que a la vegada posi en valor la seva activitat. Si no es fa així veurem com cauen les masies, els camps erms i els preus prohibitius.

    ResponElimina
  2. Pregunta-li a Xavier Sala que ne pensa de tot això...

    ResponElimina
  3. Si els pagesos ho sabessin la tractorada li farien al davant de casa seva...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta