20 d’octubre del 2009

Una manifestació unitària el 31 d'octubre, resposta dels sindicats ebrencs al tancament de Lear


Els sindicats UGT, CCOO i USOC han comparegut junts aquest matí per convocar una manifestació unitària a Tortosa, per al dissabte 31 d'octubre, en defensa del teixit industrial de les Terres de l'Ebre i contra el tancament d'empreses. La guspira que ha encès el front sindical ha estat la confirmació que la multinacional Lear ha decidit tancar la seua planta de Roquetes, deixant al carrer 518 treballadors. Amb el lema Volem indústria, volem treball, no als tancaments, la marxa sortirà de la plaça del Carrilet i anirà fins la plaça dels Dolors, on hi ha el Palau Abària, seu de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. De fet, el Consell de Direcció de l'Administració Territorial del govern a les Terres de l'Ebre s'ha reunit, també aquest matí, per valorar la situació econòmica del territori, amb un ordre del dia pràcticament monogràfic en la seua sessió ordinària mensual. A banda, la Delegació del Govern també ha estat aquest matí l'escenari d'una reunió dels alcaldes de Tortosa i Roquetes amb el secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Soy, que els ha dit que la Generalitat està fent una política 'intensiva' per captar inversions per al polígon Catalunya Sud. A més, Ferran Bel i Francesc Gas també tenen previst entrevistar-se aquesta setmana amb la consellera de Treball, i entre d'altres coses exigiran a la Generalitat que, en cas de persistir en el tancament, face que Lear pague als treballadors de la planta de Roquetes la màxima indemnització estipulada per la llei.

+Més informació a El Punt: 
-Lear diu que fa cinc anys que té pèrdues a Roquetes i s'endurà la producció a Hongria  
-«500 famílies al pacte de la fam»  
-Mora reclama al govern que ature el tancament 

+També pots llegir:
-Els sindicats convoquen una manifestació el 31 d'octubre per reclamar la reindustrialització (Ebredigital)
-Els sindicats creuen que es pot evitar el tancament de Lear a Roquetes però exigeixen la implicació del Govern (ACN) 
-El president de la Cambra de Comerç de Tortosa demana al govern català “que faci amb LEAR el mateix que va fer amb SEAT o Nissan” (Cambra de Comerç de Tortosa) 
-Solidaritat amb els treballadors de Lear de Roquetes (Maulets de les Terres de l'Ebre)
-Bloc: La crisi a les Terres de l'Ebre

10 comentaris:

  1. Em sorprèn el cinisme dels responsables sindicals i em sorprèn que no hi hagi cap enllaç sindical que no posi el crit al cel!!! A que ve ara una manifestació unitària? Fa mesos i mesos que a Barcelona hi ha manifestacions ara de Pirelli, ara de Seat, ara de Nissan,...que no són del mateix sindicat? No hi ha treballadors i treballadores de la UGT o de CCOO a la Seat, a la Nissan o a qualsevol altra empresa? Els sindicats han aconseguit treure del cap la idea de la solidaritat obrera!!! El problema és el mateix per a tothom!! Però en comptes de veure 50.000 persones al carrer en un sol dia, els fan anar en comptes gotes amb la sensació que són quatre gats i no poden fer res sense el sindicat. Perquè UGT, CCOO i USOC no va convocar una manifestació unitària quan Antaix i totes les empreses del moble van fer fora a cents de treballadors? Que no els passa el mateix a la gent de la Lear, de Guardiola o als d'Antaix? Són una colla d'hipòcrites que tenen enganyada a la gent treballadora. Wifredos i companyia són part dels poders fàctics d'aquestes Terres i si no són capaces de veure-ho, encara mos anirà pitjor al futur, perquè ara encara justificaran que la Foneria de Gallardo és la salvació de les TTE.

    ResponElimina
  2. Per a donar lliçons, primer actualitza el teu sindicalisme. Això "d'enllaç sindical" correspon al franquisme, company; es cert, però, que son molts els que, 30 anys després, encara ho diuen. Es diu Delegat Sindical.
    Peró, anant al fons, quina es la teva alternativa al tancament de Lear i a Gallardo?
    No oblides per altra part que les nostres terres, per a be i per a mal, no han estat mai el Baix Llobregat ni el Barcelonès amb les lluites històriques del sindicalisme, conscienciació de la classe treballadora etc. Per tant, això de la solidaritat, aquí més que altres indrets, s'exerceix més com més prop s'està de necessitar-la, per tant, fins que no s'ha vist que la cosa començava a mostrar-se poc menys que irreversible, no s'ha començat a reaccionar.
    Quant a Antaix i altres reestructuracions de plantilles, tot i que no ho conec, podria ser que si no es va sortir al càrrec com ara es planteja fos perquè es va pactar de conformitat en sindicats i treballadors, i si el teu sindicat o un sindicat minoritari no hi estava d'acord, pos que hi farem... Que conste que es una hipòtesi.

    ResponElimina
  3. [ACN-Terres de l'Ebre]

    * El Govern admet que Lear no té interès en invertir a Roquetes i adverteix que seran exigents en la tramitació de l'ERO - miércoles, 21 de octubre de 2009

    (de la mateixa Marfanta)

    Davant d'això.
    Que queda?

    ResponElimina
  4. Suposo que el Govern té prou feina evitant que no surtigui massa me**a del Palau de la Musica.

    ResponElimina
  5. Solo quedan las palabras...y estas se las lleva el viento (no se si aixo ho va dir algu)

    ResponElimina
  6. Jo crec que Arjub lo que vol dir és que no enten com els sindicals, unitàriament no han convocat una manifestació general.
    Crec que si ho fecen seria una de les més grans manifestacions de tots els temps. Crec que sai no ho fan ells, ho hàurà de fer el poble sense ells, però si passa això, que deixen de dir que representen als treballadors perquè tan sols representaran als partits que hi tenen al darrera.

    ResponElimina
  7. El fet de que aquests 518 treballadors es quedin sense feina suposara que l'atur de la comarca es dispare un 30%.

    Segons el secretari de Industria i Empresa de la Generalitat, Antoni Soy, la Generalitat tracta d'atraure inversions industrials a la nostra comarca pero desgraciadament no va poder citar cap inversió productiva perque "les negociacions s'han ralentitzat per la crisis"...

    Jo sol espero que la Generalitat destine els mateixos esforços per mantindre la LEAR com va fer per les plantes de la Seat i la Nissan, perquè no som el Baix Llobregat ni el Barcelonès ni falta que ens fa. Ja que el tancament de LEAR suposa per a les TE el mateix impacte que el tancament dels dos fabricants d'automobils de Barcelona.

    Recordo que a Catalunya hi han més de 42.000 persones afectades per EREs temporals.

    ResponElimina
  8. la Menasanch sempre en pla Cecil B de Mille,tot lo mes gran...au xica tornat de creuer!

    ResponElimina
  9. Cucafera, confons opinions amb lliçons, penso jo, eh! Però bé, també sento el meu llast del franquisme que de tant en tant els espanyols s'entesten en recordar-me com deixar que la falange es manifeste tranquil•lament i q a més a més es puga votar. Ho sento. Delegat, sí, delegat.
    Com tú dius, a altres llocs del país la solidaritat obrera és més palpable però a les Terres de l'Ebre, els sindicats fa 30 anys que haurien de fer aquesta feina però, l'han feta? O s'han dedicat a fer de gestors de les conquestes socials d'altri o com fan ara, negociar retallades de drets socials mentre fan pagar quotes en nom de ves a saber què.
    Si no veus clar que Gallardo pot arribar a tenir un impacte desastrós tant ambiental com social, comença a informar-te que jo ja ho intento i no és or tot el que brilla. Gallardo és una mena de "Pocero", sí aquell especulador urbanístic que donava lliçons de moral al personal. Doncs Gallrdo és la versió en indústria i et recomano la web www.afectadosporgallardo.com i disfruta d'aquesta perla.
    jo no sóc un planificador territorial ni molt menys però et puc ben assegurar que amb l'impuls d'una indústria pròpia com la de transformació dels productes del camp que ara es transformen a Navarra, Andalusia o al País Valencià, estes Terres serien un altra cosa. I per descomptat que sindicats i polítics han d'exigir que es portin empreses que no siguin "brutes" pq sinó mos menjarem els musclos a triar, en versió acer o en versió ferro barat. Tu decideixes.
    La cosa va de tort i aquí no planifica ningú perquè els majors beneficis econòmics són a curt termini i a llarg termini, indústries "brutes" com la nuclear han demostrat que no fixen gent al Territori sinó que la ven perdent com ha passat a Ascó, a Flix i a Vandellòs.

    ResponElimina
  10. Pos si Arjub, he visitat la web que m'has dit i altres:
    Gallardo , i potser si que n'hi ha " para mear y no echar gota" i sobre tot posar-hi totes les lupes que calgui.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta