21 de novembre del 2009

23 persones participen a Deltebre en el curs de cuidadors no professionals d'Acció Social


Un total de 23 persones de les Terres de l'Ebre que reben la prestació de cuidador de la llei de dependència han començat un curs de formació a Deltebre. El curs té lloc a la residència L'Onada, organitzat pel Departament d'Acció Social i Ciutadania amb la col·laboració de l'Obra Social de Caixa Catalunya.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 20-11-2009 Pàgina 10

3 comentaris:

  1. ...I es que les subvencions de vegades, i segons per qui, corren “que es un contento”...! (I no parlo dels cuidadors no professionals...)

    ResponElimina
  2. Carme Capdevila, consellera d'Acció Social i Ciutadania, ha tornat a denunciar l'actual llei de dependència, perquè, segons ella, l'Estat espanyol no compleix i perquè continuen faltant recursos econòmics.

    Capdevila ha afirmat a Els matins de Catalunya Ràdio que a l'hora de la veritat Catalunya acaba aportant més recursos econòmics que l'Estat, quan en realitat el percentatge hauria de ser d'un 50% i un 50%. La consellera també denuncia que el nombre de sol·licituds ha superat totes les expectatives i que l'esforç que s'està fent des de Catalunya és “molt gran”.

    Tot i la falta de recursos econòmics, des de la Conselleria d'Acció Social també es critiquen altres esculls que existeixen per rebre les ajudes; per exemple, que el procediment és massa llarg i que els tràmits són “excessivament llargs”. Tot i això, Capdevila ha defensat una llei que creu que està “ben formulada” i insta les institucions a dedicar el 2010 a “aturar-nos, asseure'ns i prendre decisions” per poder avaluar la llei i com s'està portant a terme.

    Segons Capdevila, s'hauria de poder arribar al punt de només donar ajuda econòmica a qui no pugui arribar a les prestacions de serveis. També ha afirmat que actualment un 16% dels beneficiaris reben ajuda econòmica i de serveis.

    Capdevila ha defensat que el seu departament és l'únic que genera llocs de treball, per la gran demanda que hi ha en l'àmbit social, assegurant que en dos anys s'hauran creat 500 places laborals. En aquest sentit, ho ha aprofitat per denunciar que, tot i la gran demanada, els fan falta professionals.

    Segons la dades del departament, hi ha 73.000 persones que reben l'ajuda, però encara n'hi ha 43.000 que estan pendents de rebre-la.

    ResponElimina
  3. ......i se’ls hi moren pel camí....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta