19 de novembre del 2009

'Terra de fang', un documental de Josep Juan Segarra sobre la vida al Delta


Ja us podem oferir el documental Terra de fang, de Josep Juan Segarra, que aquest dimarts es va emetre al programa Taller.doc del canal 33. Segons l'autor, "la terra de fang és la terra creada pels sediments transportats pel riu Ebre durant els seus segles feliços, una terra en què diferents generacions van treballar aigua a genolls, de sol a sol, per poder conrear l'arròs". En aquest sentit, Terra de fang és una pinzella del que va ser el Delta, i també una crida per preservar el que queda, a través de les pel·lícules, les històries, les platges, les cançons heretades... La majoria dels personatges que apareixen al documental són persones de la Cava, però a Terra de fang també destaquen les músiques Mon pare i ma mare, del disc Terròs d’Andreu Rifé ; Terra d’arròs, terra de fang, de Terrer Roig, amb lletra de Josep Bo; Delta del Ebro precioso, de Juanito Aragonès i l’orquestra Telstar, i Lo carrilet, de Quico el Célio, el Noi, el Mut de Ferreries, també amb lletra de Josep Bo. A més, durant el documental també se sent el tema Lo nostre riu, d’Andreu Rifé. Quant a les imatges antigues, mostren la barcassa i molts pagesos travessant en bicicleta, així com el darrer viatge del Carrilet o les festes majors de La Cava dels anys setanta. Josep Juan Segarra (La Ràpita, 1984) va estudiar Periodisme a la URV i Filosofia a la UB. Actualment, estudia Antropologia Social i Cultural a la URV. Entre d'altres, també ha realitzat el documental Poble Nou del Delta, la maduració d’un poble? (2005).

3 comentaris:

  1. Halaaaaa! un altre documental amb cançons,despres direm... de "las catañuelas y la pandereta"

    ResponElimina
  2. des de Terrer Roig felicitem a Josep Juan xl documental. Ens a emocionat!.

    kuan va venir a preguntar si podia utilitzar la cançó no ens ho vam pensar ni un moment, i recordo k encara no estava del tot finalitzada a l'estudi.

    Fa falta gent amb empenta i ganes!!.

    Segueix així!!!.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Gràcies Gustau,
    gràcies Albert,
    salutacions

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta