17 de novembre del 2009

El regidor de Cultura diu que cal «prioritzar» l'exposició permanent de la catedral de Tortosa


El regidor de Cultura, Joan Caballol, va fer ahir una primera valoració sobre les dificultats econòmiques que afecten l'exposició permanent de la catedral de Tortosa. Caballol va remarcar que en l'àmbit de la cultura hi ha moltes actuacions que són deficitàries, però que és primordial trobar l'equilibri, tot cercant un bon model de gestió i coneixent «el genoma de la ciutat». El tresor de la catedral, l'exposició instal·lada a les dependències medievals de l'antiga canònica, va obrir el desembre del 2007, i durant tot l'any passat va aconseguir atraure cap a 38.700 persones. Tot i així, per poder tenir oberta l'exposició, la catedral té una despesa mensual d'uns 3.000 euros, que al cap de l'any li suposen un balanç negatiu de 24.000 euros. Amb el preu de les entrades, només en té prou per costejar, aproximadament, la meitat de la despesa anual. «En èpoques de crisi, és complicat incrementar el pressupost destinat a la cultura, però no ens hauríem d'abandonar», va advertir Caballol. En aquest sentit, va assenyalar que cal saber quines actuacions culturals s'han de prioritzar, i va recordar que l'exposició permanent de la catedral no només és un dels espais més visitats de Tortosa, sinó també «un dels més presentables» actualment als turistes. «Potser el museu de la catedral hauria d'haver arrencat anys enrere», va manifestar el regidor. «Als tortosins ens falta estar orgullosos de les nostres coses, ser més obsessius en la recuperació i en la posada en valor del nostre patrimoni cultural», va sentenciar.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-11-2009 Pàgina 34

+També pots llegir:
-El tresor de la catedral de Tortosa podria tancar les portes, per falta de suport de les administracions

7 comentaris:

  1. Val a dir que les arrels, per be o per mal, han estat presents durant molts de segles. Altra cosa es que l’Església Catòlica Apostòlica i Romana hagi estat a l’alçada de les circumstàncies.
    A pesar de lo qual l’art segueix essent art...

    ResponElimina
  2. A qui em recorda aquest senyor de la barba que està a la tarima... uhmmm, uhmmm.....

    Caramb!! si és el señor Cuesta!!

    ResponElimina
  3. El senyor de la barba "Joseluismorenizado" amic es Albert Curto,director de l'Arxiu Municipal,de les uniques persones competents que treballen pel ajuntament tortosi i al servei de la ciutat,no com altres que se la ronxen!

    ResponElimina
  4. pffffff,que,tambe te la ronxes?

    ResponElimina
  5. No ho saps prou com me la ronxo...

    ResponElimina
  6. Mira si us la ronxeu ( ronqueu ) que encara no sabeu que es diu gronxar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta