21 de desembre del 2009

El 'cas L'Aliança', en un programa de denúncia de Canal Català


El cas L'Aliança ha estat el protagonista del programa Tu denuncies, que s'emet per la xarxa de televisions de Canal Català. Jesús Fernández, el treballador de la Clínica Terres de l'Ebre que va acudir a la justícia per denunciar les presumptes irregularitats i per donar a conèixer el cas a l'opinió pública, va visitar el plató del programa per exposar els detalls del cas. El so del vídeo que ja podeu veure a You Tube no és de gaire qualitat, però és interessant per poder escoltar de primera mà el testimoni de Fernández, que va ser acomiadat i després readmès pel fet d'haver descobert possibles irregularitats en la gestió de la clínica de Tortosa. En aquest programa, Fernández acusa els directius de L'Aliança i també alguns responsables polítics, com el director dels serveis territorials de Salut. De fet, el treballador remarca en més d'una ocasió que la institució no ha comès cap frau, sinó que han estat les persones que han dirigit la clínica, que es trobava intervinguda per la Generalitat. El denunciant també critica com s'ha gestionat el tema des d'ERC, partit del qual es declara militant, tot i que també insisteix a separar "les persones de les sigles".



En aquest sentit, cal recordar que a l'octubre el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Tortosa va citar a declarar, en condició de testimonis i en la fase de diligències prèvies, alguns pacients de la clínica Terres de l'Ebre. Els pacients van confirmar la denúncia que la fiscalia va presentar fa un any contra la clínica tortosina, per haver comès un frau que podria superar els 200.000 euros. En concret, les operacions inexistents i les que van facturar-se per damunt del seu preu real haurien tingut lloc durant l'any 2004, però el cas no es va conèixer fins al 2008, quan la fiscalia anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre una denúncia presentada pel treballador, en què exposava les presumptes irregularitats. Al setembre del 2008, la fiscalia va presentar una denúncia als jutjats de Tortosa, en detectar-hi indicis de delicte. Segons la denúncia, la clínica Terres de l'Ebre hauria inventat fins a 71 operacions a antics pacients. També hauria inflat fins a un 1.000 % unes 200 factures derivades al Servei Català de la Salut per altres operacions, tot incloent el cost d'hospitalització i pernoctació d'alguns pacients que en realitat no haurien passat al centre més de dues hores.

8 comentaris:

  1. Per a disvarat ja es vorà! que encara no s'ha arribat al final de cap judici... i per dir ambusteries millor quedar-se a casa que no anar a fer el ridícul per les tele, que pareix la premsa del cor... tanta xorrada!

    ResponElimina
  2. Això vol dir que aquesta persona ( que no conec )deu tenir la corresponent denuncia per difamació i/o calumnies, no ?

    ResponElimina
  3. a la Sra. Cinta, segur que et toca, i si es axí comprobaràs com es dona en lo que tú dius de embusteries i ridìcul.

    I a la "cucafera" li contesto: SI, i ha no una denúncia, si no una QUERELLA, acceptada a trámit per Sr. Jutge.

    ResponElimina
  4. Tranquil Jesús, ja ho comprovaré! n'estic totalment segura, i ja ho veuràs com sortiran les veritats, i com l'acusació que has fet de certes persones és absolutament falsa. I sí, em toca directament i és per això que opino, perquè conec a la persona en qüestió.

    ResponElimina
  5. Cinta, has picat, reconeixes ser part, tu i jo poc podem discutir del tema, a mi em mou la honradesa i veritat i a tu els sentiments, axó es impossible de conjugar. Pel teu coneixement te ilustraré en una cosa que pocs saben: JO no he denunciat a cap persona de Tortosa (exceptuant a un innombrable de CARSA), les imputacions son fruït de les investigacions de la policia judicial, que en apretar 1/4 de volta les clavijes, han començat a cantar entre ells i un contra l'altre millor que Manolo Escobar "el carro". Si vols fer un bé a qui "et mou" callat i estate quieteta perque de vegades la ignoráncia dels fets, et poden portar a dir coses que et poden perjudicar; no titlles a ningú sense coneixements clars de mentider o fals, no sigui que t'atragantis.
    Els futbolistes quant fan anar el cor abans que el cap solen perdre el partit; si tanta fe tens an qui "et mou", donali suport i esta-te calladeta i no diguis del que no tens ni idea.
    Com veus no m'amago estic identificat i visualitzat, solament axó ja et deuria de dir algo.
    Salut

    ResponElimina
  6. No he picat, me sincerat. A banda d'això, no tinc ganes de dedicar-te més d'una línia i menys, si em vas en aquesta prepotència. I menys, no em digues quan em tinc que expressar obertament i quan no.
    Així doncs... salut per a tu també i sort.

    ResponElimina
  7. I per a més d'un, un marró

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta