20 de desembre del 2009

Tortosa tindrà dues xarxes Wi-Fi gratuïtes quan s'acabin les obres de millora del parc municipal


L'Ajuntament donarà accés a internet amb límit d'horari i de descàrregues.

La xarxa d'internet sense fils que ha instal·lat l'Ajuntament de Tortosa, amb l'objectiu de millorar la connexió dels edificis municipals permetrà crear dues zones de lliure accés a l'estadi i al passeig central del parc Teodor González. De fet, el projecte havia de veure la llum durant el 2008, però fins ara l'Ajuntament no ha sabut que ja no li caldrà donar-se d'alta com a operadora de telecomunicacions. La xarxa Wi-Fi de Tortosa s'obrirà a principi del 2010, un cop acabades les obres al parc municipal.


La instal·lació de la xarxa Wi-Fi de Tortosa ja fa mesos que està a punt i és utilitzada pels serveis municipals. Però l'Ajuntament ha hagut de retardar la posada en funcionament de les zones d'accés lliure previstes al parc municipal Teodor González i al recinte de l'estadi municipal, al barri de les Ferreries. D'una banda, perquè les obres de reforma integral del parc municipal van requerir la retirada de les antenes Wi-Fi que ja s'hi havien instal·lat. I per un altre costat, perquè fins fa poc no han conegut que, legalment, l'Ajuntament pot oferir el servei d'internet als ciutadans en espais oberts, sense haver-se de donar d'alta com a operadora de telecomunicacions. «El marc jurídic ha evolucionat, i ara podem estar més tranquils a l'hora de posar-nos en marxa», va explicar el regidor de Societat de la Informació, Emili Lehmann.

Fins ara, l'Ajuntament només oferia accés lliure i gratuït a internet als usuaris d'edificis municipals, com el pavelló de Remolins o la biblioteca Marcel·lí Domingo. Però Lehmann va precisar que, un cop hagen acabat les obres del parc municipal, el consistori habilitarà les dues zones d'accés lliure al parc Teodor González i a l'estadi. El regidor va dir que els únics topalls que tindran les dues xarxes seran un horari i un límit de descàrrega, però va precisar que tothom que tinga un ordinador o un dispositiu amb Wi-Fi s'hi podrà connectar. Tot i així, Lehmann va assenyalar que han previst establir un control mínim dels usuaris, per una qüestió d'estadístiques i per garantir el funcionament correcte i segur del sistema. Segons el regidor, la gent que vulga connectar-se a les xarxes Wi-Fi del parc Teodor González i de l'estadi municipal hauran de sol·licitar un nom d'usuari i una contrasenya. Si l'experiència és positiva i les dues xarxes Wi-Fi tenen prou acceptació, l'Ajuntament no descarta habilitar-ne més en altres espais.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 20-12-2009 Pàgina 3

3 comentaris:

  1. Espero poder connectar-m'hi amb una parabòlica wifi. Amb una mica de sort, comentaris gratuïts a "LaMarfanta"! (bé, descomptant els 45 euros de l'antena i que no faci molt vent)

    ResponElimina
  2. Hola bon día.
    Es una bona noticia que pronte tinguesem la posibilitat de conectarmos via WUIFI, gratuit en dos posibiltats,pel que ting antes la xarxa del ajuntament es restringida y es te que donar de alta com a usuari.
    La altra GUIFI.NET sera lliure, oberta y gratuita per sempre.
    Felicitats per la informacio y BON ANY 2010

    ResponElimina
  3. Si se respecten els Comuns de Guifi.net, que hi ha una associació que no ho fa!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta