L'alcalde de Batea i diputat al Parlament pel PSC, Joaquim Paladella, ha publicat un article al bloc dels Socialistes de l'Ebre, en què critica la "publicitat i el desplegament dels mitjans" al voltant de les consultes per la independència de Catalunya, "desproporcionat en relació a la realitat del país". "Molts cops, quan veiem o sentim alguns mitjans de comunicació públics de Catalunya, sembla que l'independentisme sigui immensament majoritari al nostre país, quan les dades de les enquestes sempre l’assenyalen al voltant d’un 20-25%", escriu Paladella. Segons l'alcalde de Batea, tot i que Catalunya se sent una nació, trencar els lligams amb Espanya no és la solució "als problemes, les necessitats i les preferències de la majoria de catalans i catalanes". Paladella afirma que Catalunya es mereix un respecte que "molts cops no té", però diu que és "molt dolent i injust per a Catalunya i per als catalans voler fer-nos creure que amb la independència es solucionen tots els problemes que patim". Finalment, Paladella conclou que la Catalunya real és "tota la gent que ha votat a les consultes" i també la que no ho ha fet.
+També pots llegir:
-Les consultes (Socialistes de l'Ebre)
Foto: Socialistes.cat
21 de desembre del 2009
L'alcalde de Batea diu que la independència de Catalunya no solucionaria 'tots els problemes'
14 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Sr. Paladella, és clar que la independència no arreglarà tots els problemes de Catalunya. Qui ho ha dit pas?
ResponEliminaPTampoc els arreglarà la vegueria, ni tampoc els arregla el règim d'autonomia política actual. Cal renunciar-hi per tant, seguint la seva regla lògica?
El cèl és terreny dels capellans, no dels polítics.
Pel que fa al tractament mediàtic de les consultes sobiranistes, suposo que és una qüestió de gustos i afinitiats.
Els 6 títols del Barça són importants, és clar, a nivell esportiu. Quant de temps l'hi ha dedicat la televisió, la ràdio o la premsa? Potser el Sr. Paladella sí que ho considera proporcionat en aquest cas.
Estic d'acord. Deixant a banda estrictament els sentiments de cadascú, jo, òbviament no puc garantir que amb la independència viuríem pitjor, però crec sincerament, que ningú tampoc pot garantit que viuríem millor. Ja fa anys que des d'algun partit independentista van canviar d'estratègia i van posar l'accent, per tal de captar vot de l'àrea metropolitana, castellanoparlant etc. sobre la conveniència de la independència com a qüestió indispensable per millor benestar, més enllà del sentiment identitari, però ens trobem que mentre el primer no es pot garantir, el segon no enganxa a la suficient immensa majoria. Al menys de moment. I mentre tant...que si son "galgos qui si son podencos". ( I sinó, bous )
ResponEliminaTenint en compte el pifòstio que han muntat els diaris madrilenys i el ressó internacional que ha tingut, és obvi que l'exageració no és patrimoni de tv3. Si fa 20 anys algú hagués dit que es faria un referèndum independentista a Catalunya l'haurien pres per boig. L'unic en el qual li dono la raó és el percentatge d'independentistes, però això és objectiu.
ResponEliminaQuan s'ha fet el "referèndum independentista" ?
ResponEliminaPaso palabra.
ResponEliminaEntre el referedum (consultes populars),les sis copes i el Cor que s'acaba pasat dema... prefereixo el resó internacional de la Belen Esteban,la Tecknon segur que es forrara i aixo es el que ens interesa,que l'industria catalana rutlle,per cert als telenotices de TV3 ja no parlen de LEAR,etc...
ResponEliminaEl Sr Paladella ha degut tragar saliba al vore l'enquesta publicada al "seu diari", El Periódico, avui mateix. Sr Paladella, el 39% no és cap tonteria, s'ho ha de fer mirar. Pensi q el President de la Generalitat, del PSOE, és president amb només el 15% dels vots de la gent cridada a urnes i q la suma del tripartit no arriba ni al 30%!! I creu q és poca cosa?
ResponEliminaDe probelemes, la gent q viu a Catalunya en tenim molts, i tant! I en continuarem tenint? I tant. Però li ben asseguro q amb la independència ja no tindríem problemes amb els conservadors nacionalistes espanyols ni amb els "progressistes" nacionalistes espanyols, q això, ja és molt. El vostre problema és de democràcia peruqè ni voleu reconèixer el dret a l'autodeterminació (del Sàhara, sí) i si el telenotícies o els programes de televisió de TV3 no som q els de Televisió Espanyola, ja no us agraden i els critiqueu. Per cert, quina és la cobertura q va donar El Periódico a la mobilització popular més gran del Sud d'Europa en els últims anys al marge del govern? Que s'ho facin mirar q a l'estranger n'han fet més cas q a casa nostra, perquè deu ser.
Potser ara arribem tard i no els resoldriem tots, però en el seu moment, hagués sigut un bon camí a empendre.
ResponEliminaIgualment, sería un plaer veure la selecció catalana guanyar un mundial.
:)
El sr Paladella probablement viurà igual de bé tant si Cat és independent com si no ho és. I potser l'aturat castellanoparlant del Baix Llobregat viurà millor, i votarà SI a la independència.
ResponEliminaJa fa temps que em volta pel cap, i ara, amb tres dies pel davant per a poder rumiar-ho vos ho platejo: Que es millor ( o preferiu ) una Catalunya independent castellana o espanyolitzada o una Catalunya amb l'estatus d'ara ( al mes alt nivell possible ) però catalana. Se que em direu que una cosa no exclou l'altra, però pel que veig, el camí que portem es el de la descatalanització, començant per la llengua.
ResponEliminaInsisteixo Lluís, son opinions, però, ningú poc garantir que el castellanoparlant del Baix Llobregat visqui millor, això sense entrar en valorar si un s'ha d'independitzar d'un estat o de la família només per la hipòtesi que viurà millor.
Aprofito per a desitjar bons nadals i millor any nou a tots els marfanteros i al seu marfanter major.
Ximo, perquè és vas independitzar dels teus pares? Per obligació, perquè pensaves que viuries millor o perquè pensaves que és el camí de l'autonomia com a persona?
ResponEliminaAplicau a Catalunya, home. Que els sentiments són coses molt personals, però les coses pràctiques hem de fer un esforcet per entendre-les.
emili, ja que m'ho preguntes, dels pares, jo, no em vaig independitzar mai, autònom baix ser-ho quan va caldre.
ResponEliminaQuan algú plateja perquè les TT EE no han de ser independents respecte Catalunya ( Franquet dixit ) a part de riure, quin argument tenim per a dir que no? Quan la Vall d'Aran la "volen/u" incloure en una altra Vegueria que no es la pròpia i exclusiva, quin argument tenim ? Quan Campredo no se li dona la possibilitat de decidir sobre la seva independència, quin argument tenim?. Si algú em pregunta on s'ha d'aturar el dret d'una col·lectivitat a reclamar la seva independència, no se que dir. Per altra part, reconec que això no ha de ser raó suficient per a coartar les reivindicacions de ningú.
I, aclarim-nos: volem la independència per pragmatisme, millor benestar, o per sentiment i simplement perquè ens dona la gana? si es així diem-ho i ens atenem a les conseqüències, peti qui peti, però diem-ho, i quan hagin boicots a productes catalans no fem tans d'escarafalls i que ens serveixi de precalentament.
O potser ens pensem que seriem com Andorra amb la independència?
Per cert, dret a l'autodeterminació, per suposat ( que les etiquetes i prejudicis van que volen )
Ximo, parlar d'aquestes qüestions és llarg. Però has dit una cosa que em pica la curiositat. Dius: " O potser ens pensem que seríem com Andorra amb la independència?"
ResponEliminaEt contesto amb un altra pregunta: Com és Andorra amb la independència?
Sembla que neguis que Catalunya no pogui ser independent des del punt de vista econòmic. Ximo, països al món amb menys de 8 milions d'habitants n'hi ha un grapat.
Potser sigui un problema de visió teu, pensar que Catalunya no podria subsistir en el contexte polític i econòmic de manera independent. L'únic obstacle és un, Espanya.
Jo vaig ser durant molt de temps federalista, però amb el temps he vist que Espanya no en vol sentir parlar d'Estat Federal. Llavors, cal demanar la major, la independència. Ja n'hi ha prou que ells ens decideixin el marc polític, els diners que ens toquen, el que podem i el que no podem fer.
Jo no nego res Emili, simplement, ( ja ho havia dit més amunt ) que de la mateixa manera que no em poden garantir que viuria millor, tampoc puc garantir jo el contrari. De "perogrullo", però es així.
ResponEliminaEt pareix poc escull que Espanya no ho vulgui, I segurament els altres països de l'entorn tampoc?.
Que hagin estats amb la mateixa demografia que Catalunya que s'han demostrat perfectament viables, no vol dir necessàriament que Catalunya ho tindria tant pla i llis; en 24 hores no passaríem a formar part de la UE, entre altres problemes no menors.
Quant a Andorra, home, ho comparava perquè sembla obvi que no gaudiríem del sistema fiscal d'ells i el seu paradís, a més que tampoc crec que poguéssim viure exclusivament del turisme i el comerç com els andorrans.
Embarcar-nos en aquesta aventura sense que hagi hagut un enfrontament violent previ, francament, de moment, ho trobo complicat i quimèric.