28 de gener del 2010

[Document] Resposta de la platafoma Salvem Lo Canalet al DPTOP

El dimarts dia 20 de gener el DPTOP, en comunicat de premsa, donava notícia de l’aprovació del traçat de la variant desdoblada de la C-12 a Tortosa. Després de les recents declaracions dels responsables del Departament esperàvem la decisió. La lectura del text no enganya a ningú; darrera l’argumentació tècnica difícilment s’amaga la incongruència, la improvisació, la precipitació i instrumentalització de l’interès general, tot mogut per l’afany de propaganda electoral.

En el tercer paràgraf del comunicat s’afirma:


Al seu pas per Tortosa, l’Eix de l’Ebre té unes característiques molt urbanes; amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i fluïdesa viàries en aquest àmbit, el DPTOP ha previst la construcció d’una variant que permeti evitar el pas dels vehicles per l’interior del nucli urbà.


Primera gran incongruència, la variant migparteix en dues, i de forma flagrant, tota la zona urbana del Canalet, o sigui, travessa una zona fortament urbanitzada, entrant en contradicció amb els mateixos postulats que en teoria defensa. Encara més, en el POUM de l’Ajuntament de Tortosa, el Departament va obligar a marcar un corredor puntual que dividia la gran taca urbana del Canalet amb la intenció manifesta de fer passar la variant.

En el paràgraf següent es diu que s’ha aprovat definitivament l’estudi informatiu un cop completat el procés d’informació pública, anàlisi de propostes i declaració d’impacte ambiental. No sabem quines propostes són les analitzades pel Departament per que en realitat no ha escoltat a ningú, i menys que a ningú a l’Ajuntament de Tortosa, a l’E.M.D. de Jesús, al Raval de Vinallop, a la Plataforma Salvem lo Canalet i a la gran majoria dels afectats. A hores d’ara, el Departament, després de llarg mesos d’espera, ni tan sols s’ha dignat a contestar la multitud d’al·legacions formulades, més de 1500, conforme estableix i disposa la legalitat vigent. Això demostra la sensibilitat ciutadana i el respecte per les entitats del territori que exhibeix el Departament de Carreteres.


Una nova incongruència la trobem al paràgraf cinquè, que parla del traçat:


El DPTOP ha mantingut, fonamentalment, el traçat considerat més adient pels estudis informatiu i d’impacte ambiental, que desenvolupa les reserves urbanístiques ja previstes en el pla territorial parcial de les Terres de l’Ebre i el Pla general de Tortosa.


En primer lloc, l’esmentat pla territorial parcial es troba obsolet i pendent de revisió i aprovació pel Parlament de Catalunya. I en segon lloc, existeixen dues reserves urbanístiques en el Pla general de Tortosa, una aprovada per unanimitat pel Consistori tortosí, i l’altra, per on volen fer passar el traçat ara aprovat, imposada obligatòriament a l’Ajuntament tortosí com a condició per aprovar definitivament el POUM del municipi.


La improvisació i la precipitació salten a la vista llegint el paràgraf setè:

D’altra banda, s’ha segregat d’aquest projecte l’enllaç previst amb la T-331 perquè el seu disseny sigui analitzat dins del segon tram del desdoblament de l’Ebre, fins a Sant Carles de la Ràpita, actualment en fase de redacció i que sortirà a informació pública aquest primer semestre de 2010.


Es trasllueix, abans de tenir les coses clares i els estudis de conjunt, la presa per engegar i fer públic el projecte. A això se’n diu fer les coses a mitges, improvisar sobre la marxa, perquè el que urgeix és donar la sensació a la soferta gent de les Terres de l’Ebre que finalment el govern fa alguna cosa pel territori.


Així s’expliquen clarament les darreres dades que el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO) ha donat a conèixer respecte a la percepció que els catalans tenen dels principals problemes de Catalunya. Un 55,1% opina que el Govern no sap resoldre els problemes del país i un 62,1% considera que els diners públics s’administren de manera poc o gens eficient. Caldria veure quins percentatges sortirien si els preguntats fossin la gent de les Terres de l’Ebre.


Volem, com a Plataforma Salvem lo Canalet, manifestar el nostre rebuig i la nostra oposició a la política del DPTOP, no només pel que suposa pel territori de destrossa irreversible la variant ara aprovada, sinó també pel menyspreu que la seua actitud i prepotència representen per a tota la comunitat i totes les persones que esperen del seu govern un mínim respecte i la consideració deguda als ciutadans que diuen representar i en nom dels quals governen.


La Plataforma continua, i continuarà, lluitant amb tots els mitjans al seu abast per aconseguir ser escoltada en la seua demanda d’una una solució més racional i sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta