27 de gener del 2010

[Nota de premsa] Tanquem les Nuclears – 100% RENOVABLES (TLN-100%EER) demana coherència al President Montilla i a Artur Más amb les seves declaracions, i que es facin servir tots els mecanismes legals

L’aprovació per part de l’Ajuntament d’Ascó de l’acord de presentar la seva candidatura com a emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat constitueix una prova de foc de la coherència de la classe política de Catalunya.

TLN-100%EER, considera que:

- No es tracta d’una decisió municipal normal, ja que té implicacions estratègiques de política energètica i d’afectacions que van més enllà de Catalunya. Per tant no és cap acte contra la sobirania municipal el qüestionar-la.

- En aquest sentit TLN-100%EER considera que la negativa del President Montilla a impugnar-la en base a l’autonomia municipal està totalment fora de lloc, i és una excusa més que mostra la veritable actitud del Govern.

- La decisió s’ha pres en un context d’oposició social i política tan generalitzat que només cal sospitar un seguit d’acords tàcits de l’Ajuntament d’Ascó a nivell polític i empresarial que li donin cobertura. D’altra banda no es pot explicar que l’Ajuntament assumeixi un nivell de confrontació institucional tan elevat.

- Prenent la decisió sense que existeixi un calendari pactat de tancament de les centrals nuclears, l’ajuntament d’Ascó atorga un xec en blanc a la indústria nuclear per allargar el funcionament de les centrals sense prendre en consideració els riscos ambientals i socials de l’envelliment d’aquesta tecnologia.

- Per tot això la decisió de l’Ajuntament d’Ascó afegeix un nou perill al medi ambient i a la població de Catalunya.

En conseqüència TLN-100%EER exigeix a les direccions de les dues forces polítiques majoritàries, i més concretament al President Montilla, i al líder de l’oposició Artur Mas, coherència amb el que han manifestat públicament en els darrers dos dies i que, per tant,

- donin els passos legals per invalidar la decisió de l’Ajuntament d’Ascó.

- facin servir tots els recursos polítics a disposició de la Generalitat i el Parlament, incloent la Convenció d’Aarhus, legalment incorporada a la legislació espanyola, i que regula el dret dels ciutadans respecte a decisions que afecten al medi ambient, per posar en qüestió els fonaments jurídics de la decisió de l’Ajuntament d’Ascó.

Per a TLN-100%-EER la decisió de l’Ajuntament d’Ascó suposa una prova de si les dues forces majoritàries a Catalunya són capaços de passar de les declaracions a l’acció. En aquest sentit TLN-100%EER exigeix al President Montilla, i a Artur Mas, coherència davant una decisió tan greu i de tanta transcendència pel medi ambient i la salut de les persones.

Barcelona i Tarragona, a 26 de gener del 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta