La regidora d'Acció Social, Anna Algueró, diu que l'ordenança de civisme també ha servit per donar a conèixer els costums del país als nouvinguts. «En els últims anys, els problemes puntuals de convivència han anat disminuint, en lloc de créixer», afirma. També assenyala que la integració dels més joves es fa a través de l'esport, amb diversos equips de futbol. Però sobretot, Algueró destaca programes com ara
Voluntaris per la Llengua, que l'Ajuntament fa en col·laboració amb entitats com Atzavara-Arrels, amb els quals autòctons i nouvinguts han creat importants vincles socials i d'amistat. «A banda, també hi ha els plans d'entorn, que permeten que els nouvinguts coneguin els barris i la ciutat on viuen, i l'Espai Obert d'Aprenentatge», explica la regidora. Algueró comenta que aquest és un servei que ha funcionat com un espai d'intercanvi cultural però també de formació. Així, «dones d'aquí i d'allà» comparteixen experiències en el taller de costura, però el servei també ha permès formar joves reagrupats. «Els fills de més de 16 anys que arriben al país no poden treballar fins que no passen dos anys aquí, i l'única cosa que podem fer és oferir-los una formació», diu Algueró.
Pel que descriu la regidora Anna Algueró, i em consta que es així, el sistema modestament procura la immersió del nouvingut. Altra cosa es que ho aconsegueixi.
ResponEliminauna coseta: algú sap si hi ha algun fons, d'aquests que ens regalen darrerament a la nostra insigne ciutat, per tal de reparar/reconstruïr/millorar els parcs infantils que hi ha posats de fa ja molt temps.
ResponEliminaEs que darrerament me'n passejo per algun d'ells i, sincerament, no fan honor a l'adjectiu d'"insigne" que té la seva ciutat.