15 de febrer del 2010

Anna Algueró, regidora d'Acció Social de Tortosa: «Els problemes puntuals de convivència han anat disminuint»

La regidora d'Acció Social, Anna Algueró, diu que l'ordenança de civisme també ha servit per donar a conèixer els costums del país als nouvinguts. «En els últims anys, els problemes puntuals de convivència han anat disminuint, en lloc de créixer», afirma. També assenyala que la integració dels més joves es fa a través de l'esport, amb diversos equips de futbol. Però sobretot, Algueró destaca programes com ara Voluntaris per la Llengua, que l'Ajuntament fa en col·laboració amb entitats com Atzavara-Arrels, amb els quals autòctons i nouvinguts han creat importants vincles socials i d'amistat. «A banda, també hi ha els plans d'entorn, que permeten que els nouvinguts coneguin els barris i la ciutat on viuen, i l'Espai Obert d'Aprenentatge», explica la regidora. Algueró comenta que aquest és un servei que ha funcionat com un espai d'intercanvi cultural però també de formació. Així, «dones d'aquí i d'allà» comparteixen experiències en el taller de costura, però el servei també ha permès formar joves reagrupats. «Els fills de més de 16 anys que arriben al país no poden treballar fins que no passen dos anys aquí, i l'única cosa que podem fer és oferir-los una formació», diu Algueró.

2 comentaris:

  1. Pel que descriu la regidora Anna Algueró, i em consta que es així, el sistema modestament procura la immersió del nouvingut. Altra cosa es que ho aconsegueixi.

    ResponElimina
  2. una coseta: algú sap si hi ha algun fons, d'aquests que ens regalen darrerament a la nostra insigne ciutat, per tal de reparar/reconstruïr/millorar els parcs infantils que hi ha posats de fa ja molt temps.
    Es que darrerament me'n passejo per algun d'ells i, sincerament, no fan honor a l'adjectiu d'"insigne" que té la seva ciutat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta