15 de febrer del 2010

L'ordenança de civisme i l'ordenança de locutoris, altres polítiques municipals que han afectat els nouvinguts

Al marge dels nous criteris d'empadronament, hi ha altres polítiques municipals que han afectat la població nouvinguda durant l'actual mandat. L'ordenança que regula l'obertura de locutoris, aprovada el març del 2008, pretenia frenar la concentració d'aquest tipus de negocis als mateixos barris, carrers o edificis. Tortosa tenia aleshores 30 locutoris, i l'ordenança estableix que els nous han de respectar una distància mínima de 200 metres. A més, la normativa fixa les superfícies mínimes i els horaris d'obertura, i evita que les cabines puguen compartir espai amb perruqueries, carnisseries o supermercats. D'altra banda, l'ordenança de civisme, en vigor des de la primavera del 2009, prohibeix agafar més de cinc litres d'aigua de les fonts públiques, però també pescar o banyar-se al riu sense permís municipal, la mendicitat amb menors i la instal·lació d'antenes parabòliques a les façanes. Unes mesures que alguns col·lectius han interpretat com una manera de pressionar els nouvinguts. Tot i així, la convivència entre cultures diverses a Tortosa és força bona, i per trobar el succés més greu cal remuntar-se a l'agost del 2005, quan un magribí va morir a trets enmig del carrer per una discussió de trànsit.

6 comentaris:

  1. Han afectat als nouvinguts en la mateixa mesura que han afectat als que som d'aquí. No veig una discriminació. Han de començar a entendre tots els immigrants que tenim una cultura i una tradició que han de respectar, els hi agradi o no.

    Allí donde fueras haz lo que vieras.

    ResponElimina
  2. ...I un calendari laboral , i un horari...

    ResponElimina
  3. Gutijaume, si el propi estat espanyol no respecta la cultura, tradició i llengua catalanes, como li hem de demanar al nouvingut tals coses...?

    ResponElimina
  4. Bona excusa té el malalt. Suposant que fos veritat la teua causa, que té a veure una cosa amb l'altra? I en tot cas les nostres tradicions i cultura l'han de respectar els nous i el vells vinguts, què una cosa no treu l'altra.

    ResponElimina
  5. Molt senzill, estimat "Ximo": en tots dos casos hi ha una llengua i una cultura majoritàries les quals s'imposen sistemàticament sobre una altra de minoritària.
    Jo em referia a que abans d'imposar unes normes, hauríem de mirar-nos al melic....
    Ho entendràs millor amb aquestes paraules, Ximo?

    ResponElimina
  6. No I AU, ho entenc igual.
    El tema de fons per a mi, per fer-ho gràfic i caricaturitzat-ho, és que m'envaeix més una polka russa o un sirtaki grec que no una jota aragonesa. Es més si no ens respecten el suficient la nostra cultura els nouvinguts, en la majoria dels casos no serà perquè estan en una posició de domini sobre la nostra i ens imposen la seva com des de l'estat, serà perquè graciosament ens la deixem imposar amb mostra ( en aquest cas si ) de pluriculturalisme; o es que qualsevol de les multitud de cultures que a Tortosa conviuen ( afortunadament ), tret de la de parla espanyola, es majoritària, respecte a la nostra?´.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta