15 de febrer del 2010

Ahmed El Hamdouni, portaveu de l'Associació Mesquita Al Fath de Tortosa: «La crisi no afavoreix la convivència»

La comunitat marroquina és el col·lectiu de nouvinguts més nombrós a Tortosa. Com viuen la situació actual?
–«La crisi afecta tothom, la gent del país i els estrangers en general, que van ser els primers a quedar-se sense feina. Es fa difícil tirar endavant, perquè s'acaben els ajuts socials, l'atur i els altres subsidis. En moltes famílies, només treballava el pare, i ara ho estan passant molt malament. A més, la majoria de la gent, poc o molt, també enviaven diners a la resta dels familiars que s'havien quedat al país d'origen.»
–La convivència és bona?
–«De moment, sí, tot i que la crisi no l'afavoreix, i comencen a sorgir problemes. Esperem que no hi hagi conflictes més greus. Però la gent autòctona també comença a quedar-se sense feina, i el primer que els ve al cap és que no hi ha feina per a tothom. Això, fins a un cert punt, és lògic. Però hi ha gent que fa deu o quinze anys que viu aquí, i encara se'ls considera estrangers, per molt que hagin contribuït a l'economia com qualsevol altre ciutadà.»
–La religió fa que els musulmans ho estigueu passant pitjor que altres col·lectius?
–«Penso que ho passem pitjor que els d'altres cultures, per la mala imatge que té l'islam. Però l'Ajuntament fa la seua feina per evitar que hi hagi cap conflicte. No renunciem al diàleg per negociar un altre emplaçament per a la mesquita, per fer un centre cultural obert a tots els veïns.»
 
Publicat a ElPunt.cat

7 comentaris:

  1. Estaria d’acord en que la crisi colpeja tothom, però li preguntaria a Ahmed El Haumdoni perquè creu ell que l’ Islam te mala imatge? No es l’ Islam una religió de pau i concòrdia ?
    No tenim a Abraham com profeta comú entre les dues religions?

    ResponElimina
  2. Senzillament,McCalan, una imatge és una representació subjectiva de la realitat. Suposo que una imatge d'una imatge encara és més subjectiu.
    I una cosa és l'aplicació d'una suposada llei emanada d'un llibre de fa 1500,o 2000,o 3000 anys per part d'un grapat d'humans i l'altra el missatge del llibre o llibres.
    Ve a ser com que els catalans som agarrats.
    I no et poses en profetes,si vols un consell, un vident ja sabem el que és sintonitzant TE televisió.
    Per a mi, ex-catòlic no apostata per gosseria, no cap de les religions monoteistes, amb Abraham de profeta, s'ha comportat en la mínima compassió humana necessaria al llarg dels temps. Ara, hi ha membres de totes religions que si ho han fet. A n'ells venerem, a cada casa, no per pertenyer a una religió, sinó per la seva humanitat.
    "Hi ha un mon molt amagat darrera de cada religió." Hipàtia d'Alexandria

    ResponElimina
  3. una coseta: algú sap si hi ha algun fons, d'aquests que ens regalen darrerament a la nostra insigne ciutat, per tal de reparar/reconstruïr/millorar els parcs infantils que hi ha posats de fa ja molt temps.
    Es que darrerament me'n passejo per algun d'ells i, sincerament, no fan honor a l'adjectiu d'"insigne" que té la seva ciutat.

    ResponElimina
  4. Equació de segon grau; m’has deixat garratibat amb la teva profunditat virtual prenyada d’esoterisme (quasi ocultisme) i amb concomitàncies de virtuós relativisme.
    No apostates mai, que aviat et podrem canonitzar...

    ResponElimina
  5. AU; això esta fet. Li dius a Gustau que faci quatre fotos denuncia pels parcs infantils que freqüentes i que les publiqui aquí. Jo mateix em comprometo a “fotre canya”.
    A disposar...!

    ResponElimina
  6. Si fora un taoista,Mac Calan,rebutjaria qualsevol canonització en ares al balanç del Iin i el Iang, i de l'harmonia del Tao.
    Pos era un conte taoista en el que una reportera japonesa va anar a entrevistar a la Xina un mestre Taoista molt famós.
    Excitada pel compromís va decidir preguntar-li directament sobre l'il·luminació espiritual.
    A lo que el mestre li va contestar amb un proverbi:
    "Abans de l'il·luminació, tallar llenya i treure aigua del pou.
    Després de l'il·luminació tallar llenya i treure aigua del pou."

    Sempre tant sobris estos xinesos!
    I al seu costat,els budistes tibetans, fred que fred,vinga a fer mandales de colors. Festetes en trompes i dolços, estels, palets d'olor i vinga a cantar.
    Deu ser lo fred-calent al Tibet, i lo de la Xina humitat i secor.
    Segons les qualitats elementals.
    Psico-climàtica?
    Ja us en contaré alguna d'estes.

    ResponElimina
  7. McCalan, des d'aquest moment comença la creuada parque-infantil, tot i fotent canya a tort i a dret!!
    Que la força sigui amb nosaltres... la necessitarem.
    Vaig a recomanar-li uns quants parcs al Gustau.
    Salut!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta