15 de febrer del 2010

Alba Pallisé, presidenta d'Atzavara-Arrels: «Garantim la igualtat d'oportunitats»

Atzavara-Arrels està a punt de celebrar el desè aniversari. Quins són els serveis i activitats que oferiu?
–«Fem acolliment lingüístic amb grups de diferents nivells, i també tenim un grup de lectura fàcil. A banda, el servei Esplaia't, amb 42 inscrits, és un reforç escolar obert a tots els xiquets, no només als nouvinguts. Aquí els ajudem a fer els deures, i també fan activitats de lleure, introducció a les noves tecnologies, tallers... Ara hem fet un taller de màscares de carnaval. També fem de pont amb la resta d'entitats juvenils de la ciutat, i garantim la igualtat d'oportunitats. Molts pares no poden ajudar els xiquets a fer els deures perquè no saben la llengua. També intentem fer sortides o una excursió a final de curs, perquè els xiquets nouvinguts sàpiguen què és fer colònies en un alberg o fer acampada.»
–Quantes persones ateneu o formeu a Atzavara-Arrels, al llarg del dia?
–«Entre l'oficina d'acollida, l'acolliment lingüístic i cultural, l'aula oberta, l'espai de la dona, els tallers d'informàtica i altres activitats, podem arribar a atendre unes 120 persones cada dia. La nostra feina és possible gràcies als voluntaris, i especialment les persones que han estat usuàries d'Atzavara, que després també vénen per fer de voluntàries. Generen molta empatia i serveixen de model. A banda, ens financem a través d'ajudes, subvencions i plans ocupacionals, i gràcies a donacions d'institucions i de particulars. A més, ara tenim gent en pràctiques en administració, educador i integrador social.»
 
Publicat a ElPunt.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta