26 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova una moció que estableix les bases de creixement econòmic de la comarca

La moció ha està consensuada i signada per tots els grup polítics presents a l’ens ( ERC, PSC, CiU i la FIC)

La sessió plenària del Consell també ha servit perquè s’aprovessin per unanimitat les declaracions de béns culturals d’interès local de diversos jaciments arqueològics del municipi de Flix i el Pou de Neu, que data de l’època medieval, situat a Ascó.

El gruix del ple l’ha ocupat, la presentació de 2 mocions relatives al futur econòmic de la comarca i els eixos que s’han de potenciar en aquest sentit. La moció que ha presentat CiU ha estat desestimada al rebre només els vots dels consellers de la federació nacionalista. El mateixos regidors però també han donat suport a la moció presentada per l’equip de govern, però signada per tots els partits polítics. El text aprovat inclou tres eixos que són la dinamització econòmica, les infraestructures i la societat del benestar i servies.

Aquests, al seu torn, inclouen, un seguit d’actuacions com per exemple en el cas de la dinamització econòmica, el consell treballarà per tal rebaixa el preu del kW per activitats industrials ( atès que a la mateixa comarca hi han diversos centres productors d’energia) i la reestructuració del Consorci de Residus per optimitzar-ne el rendiment econòmic.
Pel que fa a les actuacions en l’eix de les infraestructures s’instarà a les administracions competents a que millorin la xarxa de carreteres ( amb el desdoblament de la n-420, entre d’altres) i la renovació de la via fèrria entre Reus i Móra la nova. I l’últim del eixos, la societat del benestar i serveis, inclou la potenciació de l’àrea dels serveis socials com a factor clau de la minimització dels efectes socials de la crisi a la Ribera.

El president de l’ens, Bernat Pellisa, destaca que la moció aprovada “ d’alguna manera puntualitzar quines són les accions polítiques que s’han d’emprendre a la comarca per afrontar un futur complicat, no només la crisi econòmica, sinó amb la fractura social de la que avui n’hem tingut una mostra amb una manifestació, com el darrer ple, però avui de sentit contrari”. Pellisa ha afegit que les d’actuacions recollides a la moció “ busquen diversificar l’economia, portant empreses que creïn llocs de treball”.

El ple ha estat seguit per una trentena de persones que han estès pancartes a favor de la ubicació del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears d’alta intensitat (MTC) a la comarca. D’aquesta qüestió el grup de CiU ha fet un parell de preguntes referents a l’informe sol·licitat per l’ens comarcal per avaluar jurídicament la possibilitat d’impugnar la votació de la candidatura d’Ascó a instal·lar l’MTC al seu terme municipal que es va aprovar, recordem, en sessió plenària al mateix municipi.

En el ple d’avui també ha pres possessió del càrrec com a conseller comarcal Jordi Jardí pel grup de Convergència i Unió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta