26 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Tortosa enceta oficialment els actes amb motiu del seu nomenament com a Ciutat del Bàsquet Català 2010

Els aficionats al bàsquet de Tortosa i de les Terres de l'Ebre s'han citat aquest vespre al Teatre Auditori Felip Pedrell per retrobar-se amb la història d'un esport que ha viscut moments brillants a la nostra ciutat. Amb l'objectiu de potenciar l'afició al bàsquet al municipi i també arreu del país, la Fundació del Bàsquet Català va designar l'any passat Tortosa Ciutat del Bàsquet Català 2010. Durant tot aquest any, l'Ajuntament de Tortosa, l'empresa municipal Tortosasport, junt als Cantaires i a la comissió organitzadora constituïda específicament, impulsen un atapeït programa d'activitats eminentment esportives, però també socials i culturals, on el bàsquet tindrà el principal protagonisme en l'agenda esportiva de la ciutat durant tot aquest any.

La sala petita de l'Auditori tortosí s'ha omplert d'un públic que ha gaudit amb la projecció d'imatges sobre la història del bàsquet a Tortosa. Alguns dels presents, els més veterans, s'han pogut reconèixer en les fotografies i en el vídeo que s'ha projectat. Bona part del material exhibit és inèdit i testimonia la importància d'aquesta disciplina esportiva a la nostra ciutat al llarg de diferents generacions.

En l'audiovisual emès s'han pogut veure i sentir les felicitacions de jugadors, entrenadors i presidents de clubs de bàsquet d'arreu del país, encoratjant la ciutat a promoure l'esport a través dels actes que es faran durant tot aquest 2010. Tancava el vídeo una breu salutació del padrí de Tortosa Ciutat del Bàsquet Català 2010, el blaugrana Joan Carles Navarro.

En el torn dels parlaments, el president de la Fundació del Bàsquet Català, Enric Piquet, ha recordat que ja fa deu anys que aquesta entitat premia una ciutat del país amb la voluntat de "reconèixer aquelles persones per a les quals el bàsquet ha tingut un paper important en la seva vida". "El programa d'actes de Tortosa és ambiciós i cobreix tots els objectius que es marca la Fundació." De la seva banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dit que "la història del bàsquet de la nostra ciutat és també la història del nostre esport a Tortosa i al país". "Volem que el bàsquet recuperi la força que ha tingut en el passat", ha reconegut Bel, després de recordar que "l'esport és una de les principals apostes del nostre Ajuntament", fet pel qual "estem impulsant noves instal·lacions esportives a la ciutat. Volem ser referent de l'esport al nostre país."

L'acte ha acabat amb la inauguració de la nova pista multiesportiva que l'Ajuntament ha instal·lat al parc municipal, amb un llençament d'honor a càrrec de l'alcalde, el president de la Fundació i el regidor d'Esports, i un partit de bàsquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta