11 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Marta Cid: 'És bo que el Parlament premiï l'esforç del territori validant un Manual de Bones Pràctiques que sigui d'obligat compliment'

El debat de totalitat que proposa una llei que fixi els requisits i les condicions que han de reunir les festes tradicionals amb bous sense mort de l'animal a les Terres de l'Ebre, i que en reguli la celebració i el seu desenvolupament, ha superat aquest matí el seu primer tràmit al ple del Parlament.

La proposició de llei demana convertir en llei el Manual de Bones Pràctiques, ja existent a les Terres de l'Ebre des del 2004, liderat llavors per la delegació del Govern i treballat amb tots els sectors implicats en la festa. La diputada al territori, Marta Cid, ha defensat que el Manual de Bones Pràctiques ‘és un clar exemple de la implicació de la gent de l'Ebre per reforçar la tradicionalitat de les festes amb bous, tot fent un pas endavant en el compliment de la llei de protecció del animals'. La diputada d'Esquerra ha explicat que actualment s'està treballant amb la conselleria de Cultura i amb la direcció del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional per incloure les festes amb bous de les Terres de l'Ebre al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Una petició impulsada pels càrrecs electes d'Esquerra. Segons Cid, ‘ningú més interessat que els actors de la festa en el compliment d'aquesta llei, perquè això la protegeix. Queda clar que si es fan les coses bé, i hi ha compromís i voluntat de fer-les, es farà un pas endavant en la consolidació de la festa'.

Però Marta Cid ha anat una mica més enllà i ha demanat fer un pas més i dotar el Manual de Bones Pràctiques d'un marc legal que no estigui subjecte a les indefinicions i indefensions actuals. ‘Que ho faci el Parlament de Catalunya, ha dit, té una gran significació, perquè les Terres de l'Ebre han complert amb la lletra i l'esperit de la Llei de Protecció del Animals. Ho han fet de manera voluntària i responsable millorant una festa legalment reconeguda, i és bo que aquest Parlament premiï aquest esforç, validant un Manual de Bones Pràctiques que passarà a ser d'obligat compliment'.

En l'actualitat, a l'Ebre hi ha 24 poblacions i dues entitats municipals descentralitzades que celebren correbous en les diferents modalitats que recull el Manual de Bones Pràctiques. Tots els sectors implicats en l'organització de la festa (Col·legi de Veterinaris de Tarragona, ajuntaments, ramaders, associacions, aficionats, comissions de festes i diferents departaments de la Generalitat implicats) han treballat, aplicat i millorat, el Manual de Bones Pràctiques durant els darrers 5 anys.

1 comentari:

  1. Que ja és morro dir que el maltracte animal pot tenir "bones pràctiques".
    Aprofitats!
    Xarnego-filics!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta