1 de maig del 2012

Els sindicats critiquen l'Ajuntament de Tortosa per 'contraprogramar' el Primer de Maig amb una cursa

Els sindicats que han convocat la manifestació del Primer de Maig a Tortosa han expressat aquest dimarts el seu malestar, pel fet que l'Ajuntament haja programat una cursa d'atletisme pel centre de la ciutat, a la mateixa hora que tenia lloc la mobilització sindical. Per primera vegada, la manifestació de Tortosa ha comptat amb la participació de la USOC, que s'ha sumat a la crida de la UGT i de CCOO en les reivindicacions amb motiu del Dia del Treballador. Així, tal i com ja havien fet la setmana passada, durant la presentació de la convocatòria, el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, ha lamentat que l'equip de govern de CiU haja programat una cursa esportiva pel centre de Tortosa, a la mateixa hora que s'hi feia la manifestació. En concret, Miró ha criticat que el govern de Ferran Bel haja volgut "contraprogramar", la protesta amb l'objectiu de "desgastar" l'acció sindical. De fet, la manifetació s'ha realitzat en només un dels carrils de l'avigunda de la Generalitat, mentre que per l'altre es feia la cursa, amb megafonia inclosa.

Tant els sindicats com els partits d'esquerres han reprovat l'actitud el govern de CiU, "que denota una manca de respecte cap a la classe treballadora", segons el PSC. “Haver de fer una manifestació en filera índia només pot passar a Tortosa i al Madrid d'Esperanza Aguirre”, ha criticat Miró, que ho ha tillat “d'espectacle botxornós.” El secretari general de la UGT també ha fet una crida a defensar amb fermesa l'estat del benestar i els drets laborals aconseguits durant els darrers 30 anys. Miró ha fet aquestes últimes declaracions en el marc de l'ofrena floral que tant la UGT, com el PSC i ICV celebren cada 1 de maig a Tortosa, en reconeixement a la figura de Rafael Vidiella. 

Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa ha sortit al pas de les crítiques que han fet alguns dirigents sindicals, en relació a la coincidència de la manifestació del Primer de Maig i la XIII Caminada Popular i IX Cursa Ciutat de Tortosa. "Es tracta d'una coincidència que fa tretze anys que dura, i que no s'havia criticat fins al dia d'avui." Bel ha recordat que les centrals sindicals sempre havien convocat la manifestació mitja hora abans (11.30) que la Cursa (12.00). Enguany també havia estat així, ha explicat Bel, fins que tres dies abans han decidit endarrerir l'hora i fer-la coincidir amb la cursa. L'alcalde ha insistit que la seua voluntat no és polemitzar, sinó "impedir que es malmeti el nom de l'Ajuntament".

De fet, els anys 2010 i 2011 ja va haver-hi una certa polèmica per la coincidència de la manifestació del Primer de Maig amb la Cursa Ciutat de Tortosa i la Caminada Popular, en el marc de la fira Expoebre. Però enguany ha estat la primera vegada que els sindicats han fet aquesta denúncia amb més força.

Imatge @CCOOebre

21 comentaris:

  1. Perdó per voler celebrar el 1 de maig l'1 de maig, veigues quina provocació. Vergonya que un dia així no compti amb el suport dels que governen. Sou una xusma vergonyant i sou l'enemic del poble.

    ResponElimina
  2. Què passa que sols podem celebrar el Dia Internacional del Treballador manifestant-nos, cantant la Internacional i els Segadors i aixecant el punt en alt?

    ResponElimina
  3. Aquests del sindicats que van a primera fila, també són los que millor viuen!! La major força i representació social i del treballador està 100% polititzada...Però si, els senyors dels sindicats s'han de sentir molestos per una cursa popular..potser és preocupant!! Potser seria l'hora de treballar...i defensar els drets dels treballadors!! no?

    ResponElimina
  4. Estos que ataqueu més als sindicats que als que ens ataquen.........Miauuuuuuuuuuuuuuu.
    Com ho faries tu, per cert, per defensar de manera més eficaç els treballadors ?.

    I tu, Gutijaume, el que hauries de fer és amagar-te, i si surts fes-ho per a contestar al que fa uns dies en preguntaven per aquí mateix. Ten recordes de la reforma laboral i els seus efectes beneficiosos ? amb aquells 10.000 nous contractes, ten recordes ?

    ResponElimina
  5. Si no m’amago quan les coses van bé, el que no faré serà amagar-me quan van malament qual covard atemorit... no ha sigut mai el meu estil.

    La millor forma de defensar al treballador seria amb uns sindicats que no estesin polititzats ni subvencionats, que no fessin negoci amb ERE’s i acomiadaments i que defensessin al treballador independentment de la ideologia d’aquests, en definitiva, com els sindicats europeus -que els nostres d’europeus no tenen res-.
    Jo sóc tant treballador o més com els que avui cantaven la Internacional o els Segadors...però passo de manifestacions tenyides de comunisme i ideologia política. Avui en dia ni tots els empresaris són de dretes ni tots els treballadors d’esquerra, a veure si es modernitzen i democratitzen una mica més, estic fart de lluites de classes inexistents...BURRADES, mentires per enfrontar i crispar a la gent, intentar guanyar al carrer el que no han sabut guanyar a les urnes.


    Parlant de la reforma laboral....desprès d’unes quantes setmanes sense baixar a Tortosa (per estar TREBALLANT precisament) he vist obrir més botigues i negocis que en 8 anys de Zapaterisme!!!! I en quant a la pregunta refresca’m la memòria amb això dels 10.000 nous contractes.

    ResponElimina
  6. I tu no estas polititzat? No tindries que criticar lo que tu fas. Si a altres països los sindicats no cobren del estat, per algo és. Però aquí tot passa per què tenim una base mal muntada i, ni los teus, ni lo PSOE fareu res per modificar-la de manera més justa.

    ResponElimina
  7. Clar que estic polititzat, sóc afiliat del PP. Però si jo em polititzo sols afecta a la meva persona, si els dos sindicats majoritaris es polititzen afecta al gran gruix de treballadors espanyols.

    ResponElimina
  8. Al final me faràs emprenyar Gutijaume. Dis-los-hi a l'associació de víctimes del terrorisme ( no polititzada ) qui volia guanyar al carrer o a les urnes, quan, setmana si, setmana també anàveu del braçet pels carrers. Ara no es tant segur que hi aneu...
    Respecte als sindicats, tu que has de dir ? si sense ser empresari estàs més prop dels postulats de la CEOE que dels sindicats. Ja t'ho faràs. Què per cert, la patronal també deu estari polititzada per coincidir més en uns que en altres, no ?
    La demostració més clara que hi ha treballadors de dretes és tu mateix, per això no ens barallarem. Ja va dir Alfonso Guerra fa anys que no hi ha res mes tonto que un treballador de dretes. Ho va dir ell, però.

    ResponElimina
  9. La patronal… Una altra colla d’ineptes i vividors. Alfonso Guerra? Aquell que Luis Ramallo nomenava com “el mayor irresponsable del Reino”. Vaja altre xoriço...lo que digue o hagués pogut dir “semejante sujeto” m’és exactament igual, és un personatge pensat per a la transició no per a les èpoques modernes, i la seva frase despectiva se pot entendre en un marc de lluita de classes, no l’any 2012.

    ResponElimina
  10. Aixo de que has vist obrir més botigues ara a Tortosa des de que mana el PP, Gutijaume - devem moure per barris diferents, jo, des de nadal puc donar noms de, almenys, 4 que he vist tancar - i d'obrir, nomes una fleca. A banda de la quantitat imensa de cartells, es ven, es lloga, per tot arreu.
    En fi, tant de bo que tinguis rao i Rajoy pugui arreglar tot ....

    ResponElimina
  11. El que va dir Guerra ( personatge més de la transició que d'ara, d'acord ) és vàlid. La prova, tu.
    Negues la lluita o la vigencia de la lluita de classe i fots l'espantall del comunisme pel mig, dius que les manifestacions estan tenyides de comunisme. Series patètic sinó fos perquè ets ridícul. No tens ni P. idea. A les manifestacions d'ahir ( inclús a les de les contra les retallades ) et puc assegurar i ben assegurar que van votants de Convergencia sense anar més lluny. I dels teus, no tardaran gaire, entre altres coses perquè contrariament al que tu, de manera innocent, et penses, d'afiliats als sindicats, n'hi han d'afiliats a tots els partits. No cal dir de votants.
    Ah, i de Fernandez Diaz ( Jorge ) no em dius res ?
    Respecte Luis Ramallo....
    http://www.losgenoveses.net/Personajes%20Populares/Varios/luisramallo.html

    ResponElimina
  12. Segurament alguna ha obert, però... Per quant de temps?

    ResponElimina
  13. Tranquis... Jaume s'està preparant per traure'ns de la crisis.

    ResponElimina
  14. Brian la veritat és que me va sobtar molt veure tants nous locals: dos fleques, tres o quatre bars i restaurants, una botiga de formatges, un centre de fisioteràpia i psicologia, una botiga de colònies, tres botigues de roba, una ferreteria, la karibú, un taller mecànic, dues botigues de vi etc. (a part de molts locals que estan fent obres i renovant-se). Jo no he dit que sigui gràcies a les reformes, simplement me pareix una curiosa coincidència no?

    ResponElimina
  15. Cucafera et tenia per una persona més moderada i educada. Així els de Convergència també cantaven la Internacional puny en alt? La lluita de classes no és per a mi, tinc 22 anys, mateu-vos vatros.

    ResponElimina
  16. I Fernandez Diaz ?
    Si t'apareix cantarem Cara el sol i allargarem el braç amb la mà estesa amb el palmell cap avall.
    El puny en alt, el qual, en una manifestació com la d'ahir, deuen exhibir un 5% dels assistents, al final, no deixa de ser un gest/símbol antifeixista i en favor del oprimits i contra els opressors. Fins i tot tu, en un determinat context, el podries utilitzar. Més avall et poso un enllaç.

    Efectivament, estaves equivocat, moderat no ho soc. Intento, això sí, ser correcte, també educat i si t'he deixat anar una paraula més alta que una altra ( " Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a pasar " ) però és perquè noto un cert menyspreu per a segons quines coses o reivindicacions per part teua.

    Font: BBC
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.compartiendomiopinion.com%2F2012%2F04%2Fel-significado-de-la-simbologia-del.html&hl=es&langpair=auto|ca&tbb=1&ie=UTF-8

    Per al teu escàndol d'orelles sensibles:

    Amunt els damnats de la terra,
    amunt els qui pateixen fam,
    la força pel dret és vençuda,
    s'acosta el bell temps de la pau.

    Del passat destruïm misèries,
    esclaus aixequeu vostres cors,
    la terra serà tota nostra,
    no hem estat res i ho serem tot.

    És la lluita final,
    unim-nos i demà
    la internacional
    serà el gènere humà. (bis)

    No esperes salvacions supremes
    de déus, de reis ni de tirans,
    obrer, és la sang de tes venes
    la que triomfant et salvarà.

    La força del tirà sotmesa
    ton puny deixarà quan voldràs;
    atiem la fornal encesa,
    el ferro és fill del nostre braç.

    És la lluita final,
    unim-nos i demà
    la internacional
    serà el gènere humà. (bis)

    Obrers, camperols, la batalla
    ha començat i finirà,
    la terra és per qui la treballa,
    qui no treballe morirà.

    Si del cel de la nostra terra
    foragitem dels corbs l'estol,
    pau ferma seguirà a la guerra
    i sempre més brillarà el sol.

    És la lluita final,
    unim-nos i demà
    la internacional
    serà el gènere humà. (bis)

    ResponElimina
  17. La veritat Gutijaume, me feina molta peresa dir el que ara diré, per ser una obvietat, però com que veig que de dir fal·làcies alguns no us podeu estar i de tenir que sentir-les no ens escaparem mai, ho dic i ho diré per no desviar el focus del que és important.
    L'1 de maig no és la festa de CCOO i UGT, i per suposat a la mani de dimarts hi havia molta gent que no era ni afliliada ni simpatitzant i tant o més crítica amb ells que qualsevol convergent o pepero, perquè éra la festa dels treballadors i treballadores, si et consideres un, també és la teva, perquè encara que sembla que no va passar res es commemora com fa més de 100 anys a Chicago unes persones van donar la seva vida per lluitar per uns drets dels que tots a dia d'avui som hereus. Així que més respecte, i menys demagògia, que els de dretes mai heu renunciat a les conquestes socials (coses tan normals com una jornada de 8 hores per exemple), però us foteu dels que encara hi creuen.
    Por qué se celebra el 1º de mayo

    ResponElimina
  18. OK, Gutijaume, m'alegro que es van obrint tantes coses. La ferreteriaa, pero , vols dir que no és un canvi de ubicació d'una que estava al Temple? Una botiga de xinesos, un quiosc, una de mobles/decoracio, i una de informatica, han tancat aqui al Temple, mentre s'ha obert una fleca.

    ResponElimina
  19. Si, la ferreteria és un traspàs. I lo de la KARIBÚ...
    Avore si mos contes lo dia que els toque plegar.
    Jo des de que visc als Reguers, he vist tres traspassos al "contrast", i tinc entès que pronte tindrà nous amos.

    ResponElimina
  20. Los símbols tradicionalment atribuits als treballadors i a les seues lluites són motiu de burla pels mateixos que matarien abans que permetre que algú toques lo seu monument del mig del riu... Veig que la guerra civil, ni que sigue a nivell simbòlic, encara és ben viva entre la dreta local...
    Per altra banda, el sol fet que el món dels negocis necessiti reduir els drets i condicions de vida dels treballadors a nivells de semimisèria per a poder sobreviure, ja evidencia l'existència d'un conflicte d'interessos estructural, a.k.a. lluita de classes... (no veig que lo fet de tenir 22 anys tingue molt a vere en això. Als 22 anys un no és de sucre)

    ResponElimina
  21. Molts no ho saben, però la lluita de classes està aquí i és molt actual. Perquè el rentat de cervell del neoliberalisme ens va fer creure que erem rics, vaja de classe superior. Però no us deixeu espantar per la semàntica, digueu-li com vulgueu. El que si que és ranci i arcaic és la política del PP i de CiU i aquestos grans polítics moderns com la Aguirre, Montoro, Soraya etc etc. I van de modernos!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta