1 de maig del 2012

Primer de Maig a Tortosa contra les retallades i la reforma laboral


Centenars de persones -un miler segons els sindicats, i unes 550 segons la Policia Local- s'han manifestat aquest dimarts, Primer de Maig, pel centre de Tortosa. La marxa ha transcorregut sense incidents, tot sortint des de la plaça del Carrilet i finalitzant a la plaça de l'Ajuntament. Els sindicats majoritaris han fet una crida a la mobilització i a la unitat per defensar els drets socials i laborals, en contra de la reforma laboral i de les retallades que estan aprovant el govern de la Generalitat i el govern de l'Estat. Per primera vegada, la manifestació del Primer de Maig a Tortosa -una de les cinc que els sindicats havien convocat a tot Catalunya, a més de les de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona- ha comptat amb la participació del sindicat USOC, que s'ha sumat a la UGT i CCOO en les reivindicacions amb motiu del Dia del Treballador.

Els sindicats han fet una valoració positiva de la participació ciutadana en aquesta acció reivindicativa. El líder de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, ha explicat també a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que han fet una crida a les plataformes ciutadanes ebrenques per tal que se sumin de coordinar-se i fer noves mobilitzacions. D'altra banda, el rebuig a la proposta del cabal ecològic de l'Ebre ha estat un dels crits més escoltats aquest dimarts, tot apel·lant de nou a la defensa del territori.



*Manifest unitari 1r de Maig de 2012

TREBALL, DRETS, DIGNITAT

Celebrem aquest Primer de Maig, Dia internacional del treball, en una situació d’aprofundiment de la crisi global. Després de 5 anys de crisi financera, el fracàs de les polítiques neoliberals és un fet inqüestionable que té com a conseqüències més destrucció d’ocupació, més pobresa i més desigualtats.

A Europa, les polítiques d’austeritat impulsades per les institucions de l’UE encapçalades pel govern alemany, estan posant en risc el model social europeu.

A Espanya i a Catalunya la continuació de les polítiques iniciades el 2010 estan abocant el país a una nova recessió econòmica que comporta més atur, precarietat laboral, l’augment de la bretxa entre rics i pobres i més famílies sota del llindar de la pobresa.
Les polítiques del govern de CIU de retallades de plantilles i sous de funcionaris, l’augment de taxes, el co-pagament sanitari, les privatitzacions, estan generant més atur, afebleixen el consum i posen en perill la qualitat dels serveis públics. Amb l’argument que no hi ha altra opció, obvien altres solucions i eliminen impostos com el de successions que evitarien una part de les retallades.

L’arribada al govern del PP ha aprofundit encara més les polítiques neoliberals que comporten un greu retrocés en els drets laborals, socials i en les llibertats civils.

La reforma laboral que va ser contestada per milions de persones en la vaga general del 29M, significa un atemptat als drets laborals bàsics dels treballadors i les treballadores i ja s'ha demostrat que es un fracàs com així ho constaten els increments d’Expedients de Regulació d’Ocupació i els índex d’atur. Lluny de crear ocupació genera més precarietat i inestabilitat.

Les retallades socials sobre tot en educació i sanitat, les mesures de co-pagament, els increments de taxes universitàries, les rebaixes de beques i ajuts socials, posen al límit els serveis públics i fan perillar el futur de l’Estat del Benestar.

Hi ha alternatives. Calen polítiques d’estímul i inversió pública, que permetin recuperar l’activitat econòmica i l’ocupació. Hi ha diners per fer-ho a través d’una reforma fiscal que faci pagar als que més guanyen, es persegueixi el frau i l’evasió fiscal i posi en marxa un impost sobre les transaccions financeres.

Per això rebutgem la reforma laboral unilateral aprovada pel govern i les polítiques de retallades a Catalunya i Espanya i reclamem la necessitat d’un gran acord social i polític per a la reactivació econòmica i l’ocupació i la cohesió social.

I no volem acabar aquest manifest, sense fer referència a al tema de l'aigua. Com a territori, hem d'estar units també per defensar el nostre riu, no només com a símbol que ens identifica sinó com a recurs natural que ens diferencia, ens enriqueix i ens hauria de reportar progrés, beneficis i economia. Per això, manifestem també el nostre absolut rebuig als cabals mínims proposats per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, que suposen una vegada més un expol·li dels nostres recursos i una amenaça per a la supervivència del riu i del Delta, i reclamem que es respectin els cabals proposats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, aprovats pel Parlament Català.

Per tot plegat, CCOO, UGT i la USOC de Catalunya emplacem al conjunt de treballadors i treballadores a continuar lluitant, junts, organitzats, per demostrar el rebuig a aquestes polítiques ineficaces, injustes i inútils.

Perquè s’ho volen carregar tot: TREBALL, DRETS I DIGNITAT
VISCA EL 1ER DE MAIG!


Imatge @vicmontecino

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta