30 de març del 2010

Els partidaris de l'MTC afirmen que l'oposició del Govern no té arguments

[Nota de premsa] Les al·legacions contenen espècies protegides inexistents a la comarca i el risc de trencament de la presa de Riba-roja és inverossímil

Les al·legacions contra la candidatura d’Ascó a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat que ha aprovat avui el Consell Executiu posen de manifest la manca de consistència tècnica de la Generalitat per oposar-se al projecte i els únics interessos electorals que realment té en compte el govern tripartit.

El llistat d’espècies protegides que a judici de la Generalitat quedaran afectades per l’MTC inclou espècies que no existeixen a la Ribera d’Ebre, com el visó europeu o la llúdriga. Igualment, justificar l’oposició a l’MTC pel risc de trencament de la presa de Riba-roja és crear una alarma social absolutament injustificada, ja que en més de 60 anys d’existència d’aquest embassament cap administració ha advertit mai d’aquesta hipòtesi. Avui ja hi ha gairebé 1.000 tones de combustible gastat a Ascó, així com centenars de milers de tones de llots tòxics al pantà de Flix, de manera que si la Generalitat creu que la presa de Riba-roja patirà algun accident el que hauria de fer és tan greu com evacuar immediatament la població de la Ribera d’Ebre.
El projecte de referència tècnic, Habog, a Holanda, es troba situat per sota del nivell del mar i, inclús en el cas d’una hipotètica inundació, els seus responsables asseguren que la estanqueïtat de la instal·lació no es veuria afectada.

Per tot això, creiem que la Generalitat de Catalunya no té cap argument seriós per oposar-se a un projecte que comportarà centenars de llocs de treball, una inversió de 700 milions d’euros que mai cap govern ha fet a la comarca i un parc empresarial en la gestió del qual podran participar els pobles de l’entorn que ho vulguin per tal de diversificar la seva economia, a més de les compensacions econòmiques per a les arques de 13 municipis del voltant d’Ascó.
Sense plantejar cap alternativa de desenvolupament per a la zona, creiem que la postura de la Generalitat és absolutament demagògica i que només amaga interessos polítics degut a la proximitat de les eleccions.

1 comentari:

  1. Un Govern segrestat i que no te credibilitat mai pot tenir arguments.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta