30 de març del 2010

Volem Viure a Flix ridiculitza les al·legacions de la Generalitat a l'MTC

[Nota de premsa] La plataforma veïnal Volem Viure a Flix demana al departament d’Interior la inmminent evacuació de la Ribera d’Ebre pel risc que es trenqui la presa de Riba-roja

Les al.legacions que ha presentat la Generalitat de Catalunya respecte a la candidatura de l’Ajuntament d’Ascó a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat han fet aflorar una preocupació del govern català sobre la seguretat en què es troba actualment l’embassament de Riba-roja, construït als anys 40. Des de la plataforma veïnal Volem Viure a Flix instem al departament d’Interior a ordenar la imminent evacuació de la població de la totalitat de municipis riberencs del riu Ebre, ja que de donar-se aquest accident en les circumstàncies actuals el desastre seria monumental. No oblidem que aigües avall de l’embasament de Riba-roja es troben els llots tòxics que s’han d’extreure del pantà de Flix i la central nuclear d’Ascó, que guarda avui unes 1.000 tones de residus d’alta activitat.

És per això que demanem:

-Que s’aturin immediatament les obres d’extracció dels llots tòxics de Flix, si és que la Generalitat veu un perill real de trencament de l’embassament de Riba-roja.

-Que la Generalitat insti al govern central a clausurar i desmantellar de forma immediata la central nuclear d’Ascó ja que aquesta conté avui en dia unes 1.000 tones de residus d’alta activitat, si és que la Generalitat veu un perill real de trencament de l’embassament de Flix.

-Que el departament d’Interior ordeni la immediata evacuació de la població de la Ribera d’Ebre i potser fins i tot dels pobles riberencs del Baix Ebre i del Montsià, ja que una crescuda del riu com la que adverteix la Generalitat arrassaria la totalitat de les Terres de l’Ebre, si és que la Generalitat veu un perill real de trencament de l’embassament de Flix.

Evidentment, aquest comunicat és absolutament cínic i en cap cas s’ha de prendre seriosament.

El que volem posar de manifest no és altra cosa que la manca de rigor d’aquest govern amb les al.legacions que ha presentat respecte al Magatzem Temporal Centralitzat i l’alarmisme innecessari i desmesurat que ha creat el govern català. Recordem que ni la Generalitat ni cap dels partits de l’arc parlamentari català van impugnar la ressolució ministerial que obria la convocatòria pública a la qual ha acudit Ascó. Qualsevol particular podria haver presentat un recurs d’alçada contra aquesta decisió, i no ho van fer. És més, els anys 2004 i 2006 tots els partits polítics amb representació al Parlament i al Congrès de Diputats van considerar amb els seus vots favorables que l’opció d’un MTC era la més segura per als residus nuclears de tot l’Estat. Ara no val dir que “no a casa meva”. Fins i tot l’actual president de la Generalitat, José Montilla, va ser el pare polític d’aquest projecte estatal quan era ministre d’Indústria.

Exigim dels nostres governants el mateix tracte que mereixen espècies protegides tant respectables com el visó europeu, la llúdriga o l’àiga reial, amb una presència nul.la o escasíssima al nostre entorn.

Potser la propera espècie a protegir a la Ribera d’Ebre, on cap govern ha plantejat cap alternativa ni cap model econòmic de desenvolupament, sigui l’espècie humana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta