28 de març del 2010

Tortosa renuncia a construir les escales mecàniques de l'hospital

 
Salvar el desnivell entre el carrer Cervantes i el turó del Sitjà costaria 4 milions.

El govern de Ferran Bel ha decidit renunciar al projecte de les escales mecàniques que havien de pujar pel turó del Sitjà, amb l'objectiu de millorar l'accés a peu fins a l'hospital Verge de la Cinta. L'Ajuntament havia incorporat el projecte al pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), ja que també havia de servir per millorar l'accessibilitat dels veïns als barris del Garrofer i de Santa Clara. Però ara les escales no figuren ja al pla d'acció municipal (PAM) perquè el projecte seria massa car.
El projecte d'instal·lar unes escales mecàniques per accedir a l'hospital Verge de la Cinta des de l'inici del carrer Cervantes ha entrat en una via morta. Fa menys d'un any, les escales mecàniques continuaven en la cartera del govern de Tortosa, tot i que l'Ajuntament i el Departament de Salut ja treballaven en la construcció del futur hospital en el pla parcial de la Farinera, al barri de Ferreries. De fet, el govern de CiU i ERC va incloure les escales mecàniques del carrer Cervantes entre els seus compromisos del PAM, el gener del 2008, per tenir una ciutat «més neta, mediambientalment activa i amb una mobilitat més sostenible». En aquest sentit, el consistori considerava que si la gent podia pujar a peu fins a l'hospital, gràcies a les escales mecàniques, hi hauria menys ciutadans que accedirien al Verge de la Cinta amb cotxe. Per tant, això evitaria els col·lapses habituals de l'aparcament de l'hospital. A més, la previsió del govern anterior també era instal·lar les escales mecàniques del turó del Sitjà durant el 2008. El projecte formava part del Pincat, ja que també havia de servir per millorar l'accessibilitat dels veïns als barris del Garrofer i de Santa Clara.

Unes escales sense manteniment


El desnivell entre el carrer Cervantes i el turó del Sitjà es podria salvar amb cinc trams d'escales mecàniques, tot adaptant el traçat de les escales que hi ha actualment. Avui, desenes de persones fan servir les escales per pujar i baixar de l'hospital o per accedir als barris del Garrofer i Santa Clara, tot i que es troben en molt mal estat per la falta de manteniment. Però l'alcalde ha confirmat que l'Ajuntament ha descartat ara la construcció de les escales mecàniques, que segons el PAM havien d'instal·lar-se el 2010. L'any passat, el projecte encara figurava en l'última de les anualitats del Pincat, quan la comissió de seguiment del pla de la llei de barris va aprovar la sol·licitud de dos anys més de pròrroga, fins al 2011. Però en l'última comissió de seguiment del Pincat, celebrada fa un mes, les escales mecàniques ja no figuraven entre les obres pendents. Segons Ferran Bel, el projecte no tirarà endavant perquè els redactors del Pincat havien calculat un pressupost aproximat d'uns 1,5 milions d'euros, i ara havien comprovat que seria de prop de 4 milions.
 

6 comentaris:

  1. Una decisió lògica i de sentit comú a la que ja m’oposava quan es va fer publica.
    Les coses amb el temps poden canviar, i de ben segur que se’n podrà tornar a parlar...

    ResponElimina
  2. Home,ja que paga les de la Catedral,lo sinyor Grego,(Jaume) podria pagar aquestes,creients i no no creients l'estariem molt agraits.

    ResponElimina
  3. Tot per no caminar,va home que son dos minuts del cervantes al hospital.

    ResponElimina
  4. Tortosa està feta amb el cul d'algun legionari romà poca folla.
    Que si molt t'encantes devia ser de Barcino, Tarraco o Cesaraugusta.
    Per un tortosí que va tindre cap, Joan Abril, als altres los culs sempre els han han dominat.
    Vos recordeu d'una rotonda semi-eterna amb tanques?
    Tortosa s'hauria de passar 20 anys sense alcaldes ni arquitectes municipals i invertir-ho en urbanistes de qualitat.

    ResponElimina
  5. Encara que hi haguessen escales mecàniques, la gent seguiria pujant amb cotxe probablement. I qui s'encarregaria de mantenir-les ? Hi ha tècnics qualificats a la comarca ?

    ResponElimina
  6. Lluis, de tant en tant ens en fots alguna de coronada, eh. En l'hipotètic cas que no hi hagués ningú, vols dir que a Tortosa, com a casi qualsevol lloc, no hi haurà sempre algun aparell, maquina o el que sigui que necessiten tècnics que vinguin de fora?, que, per altra banda, si no estan aquí, poden estar a Amposta o Reus, tampoc caldria que vinguessin d'Austràlia, suposo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta