12 de maig del 2010

Aragó presenta 17 al·legacions al nou pla de gestió hidrològica de Catalunya

El govern d'Aragó ha decidit presentar 17 al·legacions al nou pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i al seu informe de sostenibilitat. Però, a més, interposarà accions legals en el cas que les al·legacions no siguen ateses. De fet, sol·liciten que Catalunya suspengui el procés de planificació hidrològica, ja que el nou pla envairia competències que no són de la Generalitat. Així, el govern aragonès adverteix que el pla català està planificant sobre les conques internes de Catalunya, però també sobre els recursos hídrics de la conca catalana de l'Ebre. De fet, la nova planificació comprèn la totalitat dels rius compartits amb Aragó, com el Noguera Ribagorçana, el Segre, el Matarranya o l'Algars. Per exemple, la Generalitat planifica infraestructures «permanents» que podrien ser utilitzades per transvasar aigua de la conca de l'Ebre a les conques internes.

+Més informació:
-El Consejo de Gobierno aprueba las alegaciones al Programa de Medidas del Plan de Gestión del Distrito de Cuenca Fluvial de Cataluña y a su Informe de Sostenibilidad Ambiental

+Més informació a El Punt:
-Els regants reivindiquen la unitat de conca a l'Estat i defensen més transvasaments
-Regar, cada cop més car
-En converses pel cabal mínim

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 12-05-2010 Pàgina 3

Foto: Gobierno de Aragón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta