9 de maig del 2010

La PDE tem «una altra campanya per enfrontar Barcelona amb la gent de l'Ebre»

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha rebut amb més preocupació que sorpresa les notícies sobre la recuperació del projecte per transvasar aigua del Segre a Barcelona. «Tenim la mala pota que s'està complint tot allò que nosaltres advertíem», va assenyalar el portaveu Manolo Tomàs. «Ja fa temps que venim advertint que els transvasaments a Barcelona i València ja estan en marxa, i que el 2011 es començaria el projecte per fer arribar l'aigua del canal Segarra-Garrigues a l'àrea metropolitana, i el 2012, el projecte per allargar el canal Xerta-Sénia fins al País Valencià», va afegir-hi. Tomàs va remarcar que la previsió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no fa res més que «confirmar» les advertències de la PDE. «Però més enllà que els actuals governs estiguen recuperant la política de transvasaments del PP, el que més ens preocupa és que aquesta informació apareix només tres setmanes abans de la manifestació de Barcelona», va alertar el portaveu.

La PDE ha convocat una protesta a Barcelona el 30 de maig, amb l'objectiu de reivindicar l'aplicació correcta de la directiva marc d'aigua i l'establiment d'un cabal mediambiental per al tram final del riu. «És possible que aquesta informació sobre el Segre siga l'inici d'una altra campanya per insistir en el fet que l'àrea metropolitana necessita més aigua, per desmobilitzar la gent de Barcelona i enfrontar-la amb la gent de l'Ebre», va dir Tomàs: «Ens voldran presentar una altra vegada com insolidaris.»


El Suprem dinamita els minitransvasaments d'emergència

El Tribunal Suprem ha dinamitat l'estratègia que estava seguint el govern de l'Estat per implantar minitransvasaments per motius d'emergència, a partir del decret de sequera del 2005 i la derogació del transvasament de l'Ebre previst al Plan Hidrológico Nacional (PHN) del PP. La resolució del Suprem arriba després d'una demanda presentada per quatre empreses hidroelèctriques i un Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, la sentència apel·la a la llei d'aigües i estableix els requisits que l'Estat hauria de complir si vol tirar endavant minitransvasaments d'emergència com el del 2008 a Barcelona, frustrat gràcies a les pluges. Per exemple, el govern necessitaria un dictamen del Consell d'Estat.


+Més informació a El Punt:
-El govern té congelada la dessalinitzadora de Cunit per la falta de finançament
-I si canvia el govern? 
-La conca de l'Ebre, al 75%, i les internes, al 86%



Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-05-2010 Pàgina 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta