23 de novembre del 2007

ICV nega que la futura dessalinitzadora del Garraf amagui un transvasament a Barcelona

Sancho (CiU) defensa la interconnexió i denuncia «l'engany» del tripartit

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) considera que el projecte de la planta dessalinitzadora del Garraf és la nova interconnexió de xarxes, ja que també quedarà connectada amb la xarxa del minitransvasament, i podria servir per enviar aigua cap a Barcelona. Però el president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, va garantir ahir que la dessalinitzadora no amaga cap interconnexió de xarxes. De fet, va remarcar que el seu objectiu és reduir la dependència i la pressió sobre l'Ebre.

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, va lamentar ahir la interpretació que ha fet la PDE del projecte per construir una planta dessalinitzadora al Garraf. Forcadell, que també és membre del consell d'administració del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), va afirmar que entenia la «desconfiança» del moviment social cap a alguns projectes de regadiu impulsats pel Departament d'Agricultura, però va negar que la futura dessalinitzadora siga la nova interconnexió de xarxes. «Puc garantir que tant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) com el CAT estan treballant perquè el Camp de Tarragona redueixi la seua dependència de l'aigua de l'Ebre», va assenyalar. Així, Forcadell va afegir-hi que la Generalitat va renunciar a la interconnexió de xarxes en un context molt difícil, quan «el més fàcil» hauria estat tirar endavant el projecte, que era al calaix del Departament de Medi Ambient. «No estem fent una política continuista, sinó que l'objectiu de la futura dessalinitzadora és aportar aigua nova al sistema, per reduir la dependència de l'aigua de l'Ebre que té el Camp de Tarragona», va remarcar. A més, va assenyalar que a la dessalinitzadora s'instal·laran unes «vàlvules antiretorn», que garantiran que l'aigua no passarà de la xarxa del CAT a la del sistema Ter-Llobregat. En la mateixa línia, Forcadell va recordar que el CAT també està impulsant un programa per reutilitzar aigües depurades en el sistema de refrigeració de les indústries consorciades, i també un estudi per recuperar dos aqüífers del Camp de Tarragona que ja han estat sanejats.
En canvi, el diputat de CiU i expresident del CAT, Francesc Sancho, va confirmar que fa temps que sabien que la dessalinitzadora del Garraf serviria d'estratègia per ocultar la nova interconnexió de xarxes. Sancho va lamentar «l'engany» del tripartit a la gent del territori, tot i que va defensar obertament el projecte d'interconnectar el minitransvasament amb la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat. «Si la interconnexió es gestiona en favor de l'Ebre, podríem arribar a ser també una conca receptora», va dir abans de reivindicar la necessitat que la interconnexió siga un sistema reversible. Amés, Sancho va advertir de l'ús de l'aigua dels regadius de l'Aragó per a projectes urbanístics.

El Punt (23-Novembre-2007)

14 comentaris:

  1. Pos qui mos enganya?

    Jo en estos temes hem crecuré sempre abans a ICV que no pas a Sancho alias Golf Resort Beach l'Ampolla.

    ResponElimina
  2. Lo Sancho es... pos això!
    Un bocamoll que s'ompli la boca de retalls de comunicats, consideracions del "nomai" i figues de l'altre paner. Qui pot donar crèdit a tal personatge, escarnit pels seus propis actes anit-Ampolla i anti-Ebre.
    Porqué no te callas?
    Que la mona està més guapa sense
    obrir la boca!
    Dels d'ICV, pobrets!
    Van tan justs de tot que s'han d'arrimar on sigue.
    I lo quid de la qüestió:
    ...tot depèn d'unes vàlvules que canviant-les s'acaba l'impediment al transvasament?
    Eics! Tant mi fot qui, mos foten lo pel tot lo que volen!
    Qui pot creure a n'estos venuts per quatre quartos?
    Ens toca tornar a sortir al carrer-
    Ells no ens ho arreglaran!

    ResponElimina
  3. Apa Forcadell, molt yupi i molt d'esquerres pero des de Barcelona t'estan fen fe el que volen perque les paraules te les tindras que tragar. Potser el nus del transvassament el tindran que posar a la seu d'ICV. Espabilat i dimiteix ara que ets a temps sino, es fer-los costat a aquest de barna siguin del partit que siguin

    ResponElimina
  4. Unes valvules antiretorn!!!

    juas juas juas

    Ara es gastaran una porrada de millons i posaran unes valvules antiretorn per a que no hi hagi interconnexió. Quina xarlotada!

    Estem tenint una tardor molt seca, no plou, i los pantanos que alimenten a la zona metropolitana estan a menys del 30%. Ara us creieu que tenin la possibilitat de xuclar de l'Ebre deixaran de fer-ho?

    Recordeu que ja fa temps el tripartit ja va dir, i el sr. Narcis Prat inclos, que aixo de la interconnexio s'havia de considerar en casos d'emergencies. Tal i com van les coses, cada dia plou menys i a Barcelona necessiten mes aigua. Cada dia tindrem una emergència.

    I ara, vist lo vist, i de forma egoista per a nosaltres, ara ens hauria resultat millor tirar endavant lo del Roine, que hauria pogut suposar deixar de xuclar de l'Ebre. Pero no, la hipocresia i interesos polítics d'alguns ens portarà que per a no fer cap transvassament en pro de la nova cultura de l'aigua (quina farsa), ara faran una amagada interconnexió i s'acabat.

    som del genere tonto. Ens han fotut lo pel vilment, i encara hi ha qui sels creu. Els que governen són uns hipocrites i uns embusteros. I si no mireu a l'aragó, alli faran una expo en el nom de la nova cultura de l'aigua, i a l'endemà que hagin tancat la paradeta començaran a fer las Vegros (la vegas + monegros).

    Perque no dieun les coses pel seu nom? Perque els capos de la PDE callen com a villanos?

    Maleits els diners que me vaig gastar anant a manifestacions de la PDE

    ResponElimina
  5. home!
    De segur, segur, que el Narcís Prat no ha dit mai res a favor de l'interconnexió.
    I just qui ho denuncia és la PDE.
    I, francament, el que et vas gastar en anar a manis de la PDE si ens ha servit per algo.
    T'imagines com hagués pogut ser en lo PP al poder?
    Ara bé, los que manen ara també estan en mans dels especuladors, que, no ho oblidem, son els que realment manen. "Y a político muerto, político puesto."
    Enfin!
    Analitzem tranquil·lament les coses com estan i sabrem on posar-nos.

    ResponElimina
  6. Entenc les desconfiances. Només puc dir que el temps ho posarà tot al seu lloc. La dessalinitzadora del Prat de Llobregat produïrà, a partir de finals de l'any que ve, 60hm3, que és més aigua que la que aportava el transvasament nord. En aquest context no caldrà tornar a parlar de l'aigua de l'Ebre en uns quants anys. De ben segur que en tornarem a parlar, perquè cíclicament sempre se'ns planteja, mani qui mani, un o altre transvasament. La única cosa que puc dir és que hem fet el que se'ns demanava: aturar la interconnexió, recuperar aqüífers, iniciar programes de reutilització, fomentar l'estalvi (tot i que encara queda molt per fer), i fer dessalinitzadores. Si algú té alguna idea més, que l'exposi. Si és bona us ben asseguro que l'estudiarem. Salut!

    ResponElimina
  7. Sobre tot Jaume no et creguis a aquesta colla d'alliberats convergents que inunden aqust bloc diariment i tu i els teus a la feina i com molt bé dius el temps tot ho posar al seu lloc. Anims.

    ResponElimina
  8. Senyor Forcadell,
    vostè que pregunta per altres idees, jo en tinc una.
    Per què ICV va votar a favor d'un estatut que no impedia que es poguessen fer transvassamnets manes qui manes a Madrid com sí que ho feia lo del 30 de setembre del parlament de Catalunya?
    Per què mos van demanar el sí a este estatut?

    ResponElimina
  9. si ens toca manifestar contra els projectes dels tripartit, el PP ens pagaran les bocates? com va això?

    ResponElimina
  10. Comedianta, aixo no son idees, aixo son preguntes.

    ResponElimina
  11. Sancho, sembla mentira que tinques la barra de parlar d'aigua, tu que vas ser delegat del govern quan el transvasament. Jo no veig que haiguen de fer l'índio cap a Barcelona, sembla que ho tenen previst, lo problema està a l'Aragó i al resto de la Conca. Montilla s'hauria de plantar davant de la ministra i el seu colega de Saragossa i hauria de fer que acepten lo caudal que es va dir des de aquí.

    ResponElimina
  12. Any 2003
    PSC, ERC i ICV signen el "Compromís per l'Ebre"

    Les forces d'esquerra es comprometen a aturar el transvasament de l'Ebre.
    PSC, ERC i ICV-EUA signen el Compromís per l'Ebre, al que no s'han adherit ni CiU ni el PP.
    Montserrat Tura (PSC) diu: "Lleis canvien Lleis"

    El PSC, ERC i ICV-EUA s´han compromès formalment amb la Plataforma en Defensa de l´Ebre a impedir -des del Govern de la Generalitat- l´execució del PHN, el transvasament de l´Ebre i el projecte d´interconnexió de xarxes de Catalunya. Les forces d´esquerra van signar ahir a Tortosa el document Compromís per l´Ebre, al qual no s´han adherit ni CiU ni el Partit Popular. La Plataforma va expressar la seva satisfacció tot confiant que Catalunya no tingui «mai més un govern transvasista».

    El PSC fou el segon partit a signar el document, malgrat les discrepàncies mantingudes amb la Plataforma en Defensa de l´Ebre sobre la possibilitat d´enviar aigua del minitransvasament a Barcelona en casos d´emergència.
    --------------------

    I sobre Narcís Prats:
    http://ecoauditories.ecologistes.net/educacio/aigua/articles/art02.pdf

    ResponElimina
  13. I ara va la idea, ja que no m'han contestat la pregunta:
    Passem d'este estatutet que no serveix de res i reclamem directament la independència. Així al menys cap polític tindrà l'excusa de dir que :"com que ho han decidit a Madrid...". Excusa que per altra banda ja utilitzaven los de CiU dient que la cosa ja estava decidida i l'únic que podien fer era aconseguir lo màxim benefici possible i excusa que utilitzen les esquerres per a dir que si guanya el PP no podran fer res per impedir lo transvasament.

    ResponElimina
  14. Aixo es una nyapa del Sr. Forcadell , donde dijo digo diego, siguesem seriosos i no engany a la gent, que, els que van votar per posar.lo al lloc que esta o ocupa ... igual que ha pujat sel fa baixar. No em sigue prepoten ,

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta