Jaume Forcadell va confirmar ahir el suport d'ICV a la manifestació de Barcelona. «Si la protesta no barreja altres temes i és per reclamar el cabal ambiental per a l'Ebre, ICV anirà al davant de tot, i la PDE tindrà el nostre suport absolut», va assenyalar Forcadell. El president d'ICV a l'Ebre també es va referir a la darrera polèmica sobre la possible recuperació del transvasament del Segre. «Tot ha sortit a partir d'una xerrada en què un tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) parla de determinades hipòtesis i solucions de futur», va precisar. «Però no hi ha cap pla de gestió per al 2015-2027, i les inversions que ara s'estan executant i programant permetran arribar a aquesta data sense haver de recórrer als transvasaments», va dir Forcadell. Segons el dirigent d'ICV, bona part dels tècnics han estat sempre partidaris de la interconnexió de xarxes, «per facilitar la gestió hídrica»; però «el més important és que els polítics que governen en cada moment els facin cas o no». «Els que governaven abans van estar a punt de fer cas als tècnics», va recordar Forcadell fent referència a CiU. «Recuperar avui aquest tema, amb els pantans plens d'aigua i les plantes dessaladores en marxa, no té cap sentit», va afegir-hi Forcadell. «A ICV tenim molt clar que un país amb les xarxes d'aigua interconnectades només serviria per alimentar amb més recursos hídrics les àrees metropolitanes», va recordar.
També el president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, va negar ahir que el govern de José Montilla estiga planificant cap transvasament a Barcelona des de la conca de l'Ebre. «És un tema molt delicat i no permetrem cap ambigüitat per part nostra», va dir. Sabaté va afegir que respecten el paper de la PDE, però que no poden acudir a la manifestació perquè confien que el govern de l'Estat fixarà un cabal ecològic en el nou pla de la conca de l'Ebre. «No alimentarem cap sospita al voltant d'un govern que va derogar el transvasament de l'Ebre previst en el PHN», va recordar Sabaté. «No hem d'anar a manifestar-nos a demanar res al govern, però no passarà res si algun militant socialista pensa que cal anar a la manifestació», va concloure.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 11-05-2010 Pàgina 9
11 de maig del 2010
Sabaté i Forcadell neguen que la Generalitat planifiqui un transvasament del Segre
18 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
De moment pareix que uns, ICV, han entès el motiu de la manifestació, defensar la proposta catalana de cabals ambientals refrendada pel Parlament de Catalunya. Però els altres, els del govern amic, sembla que encara no ho entenen que hi ha amics q es dediquen dia sí, dia també a fer-los l'abraçada de l'ós!! L'Estat espanyol, l'Estat Italià i Grècia estant mirant d'incomplir la legislació europea que és la Directiva Marc de l'Aigua. La Confederación Hidrográfica del Ebro, alias CHE, té compromisos econòmics amb les hidroelèctriques i els regants i només deixaran al riu "lo que nos sobre"! Com si en volen deixar tant!! I mentrestant, al sinyor Sabaté se li ha de recordar que es lluitava contra el PHN i per una Nova cultura de l'Aigua i que una part d'esta lluita era el Transvasament, UNA PART!!! El TOT encara continua en marxa!!! Esperem q la militància del Psc no sigue tant cega i es mobilitzi peruqè com ja els hi va passar el 2008, poden anar asperant asseguts que es compelixi el "Compromís per l'Ebre"!!!
ResponEliminaQuan diu Sabate que estem esperant que el govern de l'estat fixi el cabal "minim", estem parlant del mateix govern de l'estat que té la proposta tecnica/cientifica (aprovat pel PSC al Parlamanet) de cabals damunt de la taula des de fa 2 anys pero que no s'atreveixen a mirar-ho .... ?
ResponEliminaSr. Sabaté i Sr. Forcadell, els recomano que es miren el Pla del districte fluvial de les conques internes de Catalunya i pot ser tindran una sorpresa, perquè esta escrit en este document, ho esta
ResponEliminaPot ser com son de lletres no saben interpretar els mapes , però la gent de Planificació de l'Aca no ho han negat mai i sempre ho han expresat molt clar.
Potser el problema el sr. sabaté i el sr. forcadell és que la seua visió no allarga mes enllà de la legislatura en que es troben i no entenen que "planificar" és justament treballar amb una visió de temps mes llarga de 4 anys
dos anys no brian, tres,
ResponEliminaen tres anys i dos mesos, no s'han mirat res,
perdó, fals que no s'haiguen mirat res,
si s'ho estant mirant però estan mirant com tombar aquesta proposta i com no poden perquè és consistent técnicament i es recolça en models de validació biològica solvent i que cumpleixent la DMA, no poden rebutjar-la
per això, com no la poden rebutjar, lo que fan és ignorar-la de manera premeditat i mentres tan fan els canals xerta-senia i segarra-garrigues
I que és l'interconnexió de xarxes si no una venda descarada de l'aigua de l'Ebre a les metròpolis i a AGBAR?
ResponEliminaO algú creu que la "malla" algún dia de l'any faria arribar una gota d'aigua del Ter, Llobregat o Francolí a la conca de l'Ebre?
Hipocresia?
Si.
Del pantuflo res a comentar.
Per les seues "obres" els coneixereu! Com diu un llibre que segueix des de petit mister jaquetes.
Ho sento, però, per mi, que es queden al marge.
Estem en un moment que el descrédit dels partits polítics és tan gran, i provoca tantes tensions vanes i gastos superflus que el que tenim ara mateix és una democràcia devaluada pels mateixos gestors de la democràcia que s'han allunyat del poble per posar-se dintre les butxaques dels especuladors.
Com han fet també CiU i ERC a Tortosa recentment.
Tots a l'olla.
A Barcelona aniran persones, poques o moltes, però els partits, pobres bitxos porucs, es quedaran a casa a resar-li a la Moreneta perquè no hi hagi tant "follón" que els faci aparèixer com a més patètics que el que ja demostren que son.
O entren "persones" als partits, o, amb el que ara hi ha, les crisis seran com el conte de Michael Ende, interminables.
Ignorar que la gent que va/m sortir al carrer contra el PHN ho van fer principalment sota l'eslògan de NO AL TRANSVASAMENT , és negar una evidencia.
ResponEliminaNi nova cultura de l'aigua ( que em sembla collonut que s'aprofites per plantejar-ho ) ni altres aspectes del PHN, la mobilització general va ser pel crit contra el transvasament.
Ara, sense una garantia de cabal mínim, que és una altra forma de transvasament, vaticino que amb aquesta reivindicació no hi haurà la resposta desitjada.
Pot ser del que es tracta és d'això precisament, de que no aparegui la paraula mal-aida: TRANSVASAMENT
Aixo si, quan a BCN les persones -amb cometes- dels partits o les persones sense cometes que beuen i que treballen a les industries, necessiten aigua, la tindran, sense cap dubte. Mani qui mani, com sigui i quan calgui.
JB
ResponEliminaDictadura del consumisme?
O política d'aigues eficient i desenvolupament sostenible?
Això darrer és l'esperit de la NCA.
Que tu digues que el crit principal fos en contra del transvasament, si.
Però, aquest mateix crit implica l'altre, naturalment.
O no al transvasament de l'Ebre i si al del Segre o el Roine, del Ter o del Gaià?
Disculpeu-me.
Ja quasi no dic res més que estic a 16 de pressió.
Bon berenar a les persones dels partits antitransvasistes!
Ningú dubta que Sabaté no anirà a la manifestació, a perill de que li caigue la cara d'allò. Total no ha votat res que el comprometi. De Bel, seria una sorpresa.
Que dirà el votant quan veigue als quatre fanàtics que lluiten per un cabal ecològic de l'Ebre, que és una altra guerra?
Que no implica menys cabal al riu?
Que ara no toca?
Perplexitat!
A 17 i pujant, em prenc una pastilla.
Mentre 17 no sigui de mínima, tranquil. En serio.
ResponEliminaSi tu creus que a la gent li pot importar igual el transvasament del Roine com el de l'Ebre......Ni per conscienciació ni per dany objectiu.
Gràcies jotabe. Encara no tinc lo pasme, però, saps, encara em queda memòria, i llegeixo, i penso, i torno a llegir, a recordar, i m'esglaio. Saps aquella fredor rampellosa?
ResponEliminaNo em referia a n'això de preferir un riu o un altre, o que et doli més un que un altre, sinó al fet que una xarxa amb pèrdues per un desenvolupament inconscient i unes polítiques històriques de gestió de l'oferta, que no de la demanda, sembla que no tingue més remei que endollar-se a un altre proveïdor més.
Al consum, no li importa el proveïdor, es digue com es digue, li importa el proveïment. I proveidors possibles n'hi han dos, segoun qui, Ebre-Segre, que per a natros és lo mateix, i Rhone, nomenat sense traduir.
Però, també hi han alternatives reals, i no faraòniques, com el reciclatge i recuperació, la millora de xarxes, el foment de desenvolupament hídric sostenible i, la gran tortura, la reducció del consum.
També estan les dessaladores que encara que pol.lucionants, no ho son pas més que els transvasaments i els bombeigs de cota, o impulsió..
Resumint:
Megaxarxa => megaconsum i megacrisis.
Petita xarxa => desenvolupament més sostenible i més equilibrat. Crisi més petita i més autonomia.
O Barcelona seria tan gran sense el que ha xuclat del Ter?
El transvassament del Ter pel que llegeixo és del 1959, això vol dir que abans no era gran BCN ? Quines coses ...
ResponEliminaMillor llegir la resposta directament d'AGBAR.
ResponEliminahttp://www.aiguesdebarcelona.es/cat/agua/ciclo_urbano/captacion.asp
T’has demanat mai d’on ve l’aigua que fem servir els habitants de Barcelona i de l’àrea metropolitana?
L’aigua que rep Barcelona prové de quatre orígens diferents: les conques del Llobregat (52%), la del Ter (46%) i la del Besòs (2%) (font interna, dades del 2008), i des del juliol del 2009, gràcies a la dessalinitzadora del Prat, del mar Mediterrani.
Més de tres milions de persones, independentment del seu lloc de residència, poden rebre aigua d’un o altre origen segons els recursos disponibles en cada moment.
Pos, algu dels "de dalt" no diu el mateix que Joan i Jaume; segons el que diu la premsa avui - Joaquim Llenya diu que si que estan treballant per interconectar les xarxes hidriques (o sigui TRANSVASAMENTS), i Puxeu, del govern que avui per avui mana, diu que "menys passio, i més sentit comu" vol dir interconectar tot .... o sigui, cap als carrers de Barcelona!
ResponEliminarectifico; sembla que és Llena qui ha dit tot aixo de la "passio i el cervell", coses del mati quan escoltes la radio mig-despert i de sobte surten aquests i et despertis de cop!!
ResponEliminaPero, en fi, el tema es el mateix, que volen interconectar/transvasar ... i no ho amaguen gaire!
I això què vol dir, que l'aigua que BCN consumeix del Ter és regalada ? O que es paga a preu d'or ? Quants milions de persones van venir a l'area metropolitana els anys 60 ? També té la culpa BCN ? Els impostos que paguem a BCN que reverteixen a tot el país, tampoc els volem ? Barcelonitis aguda és el que hi ha, lo pitjor del tortosinisme de tota la vida.
ResponEliminalluis, la gent no marxa a treballar a l'entorn metropolità per plaer, ho fa perquè no li queda altre remei molts cops, especialment els nostres estudiants.
ResponEliminaCom a pares mos esforçem en donar uns estudis als nostres fills, invertim en ells i ells fan el gasto a l'entorn metropolità (de TGN o BCN), quan és el moment que els estudis d'aquests jovens donen el seu fruit, en el 95 % ho fan fora les Terres de l'Ebre perquè aqui no tenen les mateixes oportunitats,
Per tant la contribució tan econòmica i en capital humà que fem dels territoris perifèrics a les grans urbs és molt important i gens menyspreable.
Per un altra banda, unes quantes empreses, especialmetn les grans i/o de serveis, treballen a TTEE, però tenen la seu social a les grans ciutats, tan BCN com Madrid, els impostos (per exemple l'IVA/IRPF etc...) es computen en les arques d'aquestes grans urbs i no on realment tenen el centre productiu. Això és un altre contribució important dels territoris periferics a les grans ciutats.
Podria seguir, però són les dos i és hora de dinar.
Però que quede clar que la contribució que fem i la que rebem, no és tan diferent, només cal tenir una visió global i no només parcial.
La solució per tant és crear universitats de prestigi i empreses multinacionals, aixi amb una mica de sort al segle 30 les TTEE tindrem uns quants milions d'habitants, no ens caldrà anar a BCN a estudiar i tota l'aigua serà per a natros solets. Olé!
ResponEliminala solució és reequilibrar territorialment catalunya,
ResponEliminaper a la mani de BCN, aquest clip
ResponEliminahttp://www.youtube.com/watch?v=Drc2P2olTyA