29 de juny del 2010

'Catalonia is not Spain' a les columnes d'expressió ciutadana de Tortosa

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de Tortosa ha reaccionat, ja aquesta nit, a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. La branca juvenil de Convergència ha empaperat diverses columnes d'expressió ciutadana amb cartells en què es llegeix el lema "Catalonia is not Spain", que formen part de la seua campanya internacional per reclamar un estat propi per a Catalunya. A banda, ahir a la nit, a través d'un comunicat, la JNC va rebutjar la sentència emesa pel Constitucional, tot entenent que vulnera "els drets i les llibertats del poble de Catalunya expressades democràticament". "El pronunciament contrari per part del Tribunal Constitucional vers a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, amb el consentiment dels partits espanyols, posa punt i final a la via autonomista que al llarg de trenta anys ha buscat l’entesa entre dues nacions sobiranes", va valorar la JNC. En aquest sentit, reclamen "l’inici d’una nova etapa liderada per un nou govern fort", que deixi de buscar "l'encaix de Catalunya amb Espanya" i que acabi "amb la submissió de l’actual govern català respecte del govern i les institucions espanyoles", "sense límits i situï com a horitzó nacional la constitució d’un Estat propi".

16 comentaris:

  1. Aquests cartells fa molt que estàn per Tortosa, et podría parlar de molts mesos atràs. És una cosa que ja pregonaven abans de saber la sentència de l'Estatut, no és que ara desprès de saber-la demanin la independència.

    ResponElimina
  2. Home, ja ho sé. No m'has entès. Ja sé que abans havien penjat aquest tipus de cartells. Però aquests en concret els han penjat aquesta nit passada, després de conèixer la sentència.

    ResponElimina
  3. Ok Gustau. Si aquests cartells els van penjar anit o són els mateixos que fa mesos que estan penjats ja no ho sé, tu ho sabràs millor que jo.

    ResponElimina
  4. És evident. Una cartellera pública és com un bloc. El més nou és sempre el que està damunt de tot.

    ResponElimina
  5. Al temple tambe los han penjat esta nit,i depues de lo del estatut,encara serem tant ignorants de animar a la rosa,ui perdo,ropa,ui roca,bueno com se digue.

    ResponElimina
  6. Ramon Berenguer IV, en quin bollo ens vas posar!

    ResponElimina
  7. Ahir al JNC de Tortosa, talment com la majoria de col·lectius de la JNC d'arreu del país, va sortir al carrer a proclamar que Catalunya no és Espanya i que la nostra sentència és la independència!
    Una acció esporàdica motivada per l'enuig provocat al conèixer aquesta sentència denigrant per la dignitat del poble català!
    El dia 10 tots a la manifestació!

    ResponElimina
  8. Gustau, tens raó. Els cartells els vam penjar desprès de saber la sentència del TC

    Som una nació i nosaltres decidim. La nostra sentència és la independència!!!

    El dia 10 tots a la mani!

    FELICITATS JNC! Sempre al servei del país.

    ResponElimina
  9. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!!

    ResponElimina
  10. Nosaltres decidim, som una NACIÓ....
    o ara o mai !!!!

    ResponElimina
  11. Això que nosaltres decidim, no és un eufemisme?
    Vam decidir... i mira com ha anat.
    Ejem.
    Òstia, una pedra!

    ResponElimina
  12. EMMA BUERA
    SOLS VULLL FELICITAR A TOTS AQUELLS QUE SEMPRE FAN L'ESFORÇ PER PENJAR EL CARTELLS PQ HAN SIGUT MOLTS COPS I QUASI SEMPRE ELS MATEIXOS.( NO CAL DIR NOMS)
    VISCA L'INDPENDENCIA

    ResponElimina
  13. Per dignitat i per Catalunya, emplacem als catalans i les catalanes a sortir massivament al carrer per manifestar unitàriament el rebuig del nostre poble a aquesta sentència.

    ResponElimina
  14. Avui a les 20h, a la plaça de l'Àngel de Tortosa. Concentració: Davant la sentència: INDEPENDÈNCIA

    ResponElimina
  15. Amb cartells i manifestos no n’hi ha prou per assolir aquesta independència que algú i aquí proposa, sinó que es imprescindible un seriós estudi de viabilitat, un lideratge fort, i també estar disposat a amanir les butxaques per una temporada llarga, dons esteu ben segurs que de franc no serà. Aquest procés pot suposar una generació de renuncies, molta suor, i no es pot descartar alguna gota de sang.
    En aquest tema no es pot jugar alegrement com alguns fan, dons una cosa es expressar democràticament un desig, i l’altra molt diferent enganyar a la gent amagant les greus repercussions que aquest fet comportaria portant-nos a un carreró sense sortida.
    Quan les coses van malament, la tendència natural no es separar-se, sinó al contrari, i precisament ara es el pitjor moment per assolir aquesta “independència” dons tant la situació econòmica, la desafecció de la política i la manca de lideratge ho fan del tot inviable.
    De la mateixa manera que jo he llegit amb respecte molts i exaltats manifestos independentistes, espero que els meus modestos arguments tampoc escandalitzin a ningú.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta