9 de juliol del 2010

[Enquesta] Ha d'instal·lar Tortosa una pantalla gegant per veure la final del Mundial?

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà aquest diumenge una pantalla gegant a l'avinguda de Maria Cristina, al costat de plaça d'Espanya, perquè tots els seguidors de la selecció espanyola (i els turistes holandesos, però també qualsevol afeccionat al futbol) puguen seguir en directe la final del Mundial contra la selecció d'Holanda. Al mateix temps, l'Ajuntament de Tarragona, a instàncies del PP, també es troba en negociacions per instal·lar una pantalla gegant en algun punt de la ciutat, tot i que el barri de l'Albada ja en disposarà d'una, a càrrec de l'associació de veïns. En canvi, a Reus no hi haurà pantalla gegant al Pavelló Olímpic, ja que el govern municipal addueix que no té prou recursos i que faria la competència als establiments privats. Si l'Ajuntament de Tortosa posa en marxa un servei d'autobús gratuïts per als ciutadans que volen manifestar-se dissabte a Barcelona contra la sentència de l'Estatut, hauria de fer el mateix amb els que volen veure el partit en pantalla gegant, vagin amb Espanya o amb Holanda?


48 comentaris:

  1. Gustau; m’agradaria que contrastessis aquesta noticia, dons tinc entès que l’Ajuntament de Barcelona POSSIBILITARÁ la instal•lació d’una pantalla gegant al carrer per si hi ha cap iniciativa particular que la vulgui aportar i instal•lar.

    ResponElimina
  2. L'Ajuntament de Barcelona instal·larà una pantalla gegant per seguir la final
    BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

    L'Ajuntament de Barcelona instal·larà una pantalla gegant a l'avinguda Maria Cristina de la ciutat per seguir el partit de futbol que diumenge enfronta Espanya amb Holanda a la final del Mundial de futbol que es disputa a Sud-àfrica, segons han avançat fonts del consistori.

    L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), ha assegurat aquest matí durant la presentació d'una Carta de Ciutadania que la iniciativa respon que és "un fet sense precedents" que la selecció espanyola disputi la final del Mundial.

    En declaracions a RAC 1 recollides per Europa Press, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha assegurat que la pantalla s'instal·larà en un espai habilitat i gratuït "amb l'objectiu de concentrar en un mateix punt de la ciutat les celebracions en cas de victòria".

    ResponElimina
  3. La següent és del web municipal:

    » Versió per imprimir
    » Enviar a un amic/ga



    Dispositiu municipal per al seguiment de la final del Mundial de Futbol
    publicat el 09/07/2010 a les 18:57 h. Redacció bcn.cat

    S'instal·larà una pantalla per oferir el partit a partir de les 20:30 hores, des de l'avinguda Reina Maria Cristina. L'Ajuntament ha establert un dispositiu de la Guàrdia Urbana i l'Àrea de Medi Ambient per garantir la mobilitat i la neteja, i col·laborarà amb l'Organització i el Cos dels Mossos d'Esquadra en el manteniment de la seguretat i l'ordre. Es reforça el personal del servei de metro a les estacions properes a la Plaça d'Espanya i s'anul·len les parades de Bicing de l'entorn de la plaça a partir de les 16 hores.

    L'Ajuntament de Barcelona ha preparat un dispositiu especial per garantir el normal desenvolupament del seguiment del partit de la selecció espanyola per a la final del Mundial de futbol al voltant de les pantalles que s'instal·laran a l'avinguda Reina Maria Cristina.

    Efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels serveis de neteja de l'Àrea de Medi Ambient participaran en el dispositiu i treballaran coordinadament amb l'organització i altres entitats i cossos policials, per garantir la seguretat, la mobilitat i la neteja de l`espai públic.

    A les 10:00 hores del matí es tallarà el trànsit a l'avinguda Maria Cristina, per tal de facilitar el muntatge de les pantalles. S'hi instal·laran dues pantalles, una de principal de 6'5 x 4'5 metres, i una segona de suport de 4'5 x 3'5 metres. A la zona de l'avinguda, també s'instal·laran WCs portàtils.

    Des de l'Àrea de Medi Ambient, a partir de les 18:00 hores de dissabte es procedirà al buidatge dels contenidors i la retirada de sacs de runa de la zona. A partir de les 19:00 hores, es protegirà amb tanques la Font dels Tres Mars, ubicada a la plaça d'Espanya, per evitar situacions de risc, accidents i possibles actes vandàlics. La Guàrdia Urbana realitzarà els talls de trànsit necessaris a la plaça d'Espanya, en funció de l'afluència de persones.

    A les 19:30 hores, s'anul·larà l'espectacle previst com cada diumenge a les fonts de Montjuïc. No es farà l'espectacle habitual i les fonts funcionaran normalment fins a aquella hora, les 19:30 hores.

    Durant la retransmissió del partit, que comença a les 20:30 hores, hi haurà un servei d'ambulàncies previst, com és habitual en les concentracions de persones, i s'establirà un punt de trobada per a infants perduts darrere de la pantalla gran. En cas de qualsevol incidència, es podrien fer avisos per megafonia.

    Reforç del personal del metro i anul·lació de parades de Bicing

    Des de l'Ajuntament, es recomana usar el metro com a transport públic per accedir i abandonar l'avinguda Reina Maria Cristina, que funcionarà fins a la mitjanit. Diumenge, es reforçarà el personal del servei de metro a les estacions que donen accés a la plaça d'Espanya, per tal d'afavorir el trànsit de persones i la gestió dels fluxos de passatgers.

    El servei de metro finalitza el seu servei com és habitual en diumenge a les 00:00 hores.

    Paral·lelament, també s'anul·laran les parades de Bicing de l'entorn de la plaça a partir de les 16 hores.





    Informació de l'acte:



    » Retransmissió en pantalla gegant de la final de Mundial de futbol 2010 entre les seleccions nacionals d'Espanya i Holanda
    Data: 11/07/2010
    *Av. Maria Cristina (davant de la Font Màgica)
    Av Rius i Taulet, 17
    Sants-Montjuïc

    ResponElimina
  4. Pos bueno; pos vale... ! Ho deia perquè ahir vaig sentit a Hereu comentar el contrari... Aquest Hereu, sempre tant sorprenent !
    Gracies pel suport informatiu.

    ResponElimina
  5. I el dilluns, que posaran els diaris?
    Roja o Estatut?

    ResponElimina
  6. Bé, La Gaceta, La Razón, ABC i si t'encantes El Mundo, La Rojigualda.

    ResponElimina
  7. No te res a vore los dels autobusos,en un partit de futbol que damunt lo fan per la tele.
    La manifestacio es per aconseguir un be per al nostre poble,que los feixistes (que encara hi han si no no hi hauria cap manifestacio),voldrien afonar-mos i lo partit,pos es un simple partit,que no cambiara res,i lo fan per la tele,osigue que compara una cosa en l'altra es demagogia pura.

    ResponElimina
  8. Home, la manifestació també la faran en directe per la tele. I no crec que comparar-ho amb els autobusos siga demagògic. L'Ajuntament pagarà un servei amb els impostos de tothom, inclosos els que estan en contra de l'Estatut perquè volen la unitat d'Espanya i els que estan en contra de l'Estatut perquè el que realment volen és la independència de Catalunya.

    ResponElimina
  9. Si retransmeteixen una final del Barça tindríen que facilitar-la també per Espanya.

    ResponElimina
  10. Tampoc se pot comparar lo Barça en espanya,almenys a catalunya.

    ResponElimina
  11. T'asseguro que sí. Si fiquen una pantalla vindría més gent que el día del Barça. Perque uns som del Madrid, altres periquitos, uns altres del València i desprès una majoria culès. Pero a la selecció espanyola la segueix tothom, excepte quatre o cinc, tots seguríem la final, a semifinals ja hi havía gent pitant amb els cotxes i banderes espanyoles pel carrer.

    ResponElimina
  12. Per a vore la Raja ho pots fer tranquilament a casa o als bars. No serà per teles! La instal·lació d'una pantalla gegant només té sentit, llavors, si el que se pretén és crear un estat d'exaltació nacional. Això en si mateix no és ni bo ni dolent, però jo no ho comparteixo.

    ResponElimina
  13. I tant que sí, pantalla gegant, entrepans de pernil i cervesa, tot de vades. M'ha dit Gaseni que ell també vindrà, vol que li reservin seient prop de la barra.

    ESTA ROJA DIVINA!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  14. Jo crec que si que es demagogia,si analises una cosa en l'atra no te res a vore.Lo partit lo fan per la tele i la mani tambe,pero per la tele no te pots manifestar encanvi lo partit lo mires on lo mires,la gent al camp de futbol sera la mateixa,qui sapigue lo que vol dir demagogia estara d'acort en mi.

    ResponElimina
  15. Gutijaume i resta de anticatalanistes: Apliqueu's lo vostre cuento : EN LA GANA I ATUR QUE HI HA, I L'AJUNTAMENT GASTANT DINERS EN TONTERIES, EN EXALTAR NACIONALISMES

    ResponElimina
  16. Abans que res xertolí, d'anticatalanista no tinc ni un pèl, sóc tan català com ho pots ser tú, fins i tot més. I en tot cas, si m'acuses d'algo demostra-ho.

    No em pareix una tontería que Espanya jugui la final del mundial per primer cop en la seva història, amb uns 7 jugadors catalans ni més ni menys. Per cert ens veïem aquesta nit al mercat del peix! A tú xertolí no t'hi espero.

    PD: Per cert, lo de que celebrar el títol de la roija és una tècnica d'exaltació nacional em fa molta gràcia, que divertits sou alguns :D

    ResponElimina
  17. Guti, uns quants ja mos afeitem, i sabem de fa temps que l'esport està polititzat. Res més que això.

    ResponElimina
  18. No ets anticatalanista????? I que fas defensant el PP? I dius que la seleccio no esta polititzada???? Mare de Déu, ets el rei de la incoherència, com tots els "no nacionalistes" vaja

    Com diu l'anterior quants anys tens? 12?
    I tant que malparles el Barça, doncs el Barça ha guanyat el Mundial, i gràcies als jugadors catalans...i del madrid adalid de España...ni rastre

    ResponElimina
  19. Defensar el PP no és ser anti-catalanista, continua buscant algun argument per titllar-me d'anti-catalanista si no en tens cap, millor és callar.

    Krupp si el futbol està polititzat és gràcies a personatges com Laporta que, efectivament l'han polititzat tot el que han pogut i més. El que passa és que esport i política mai s'haurien de mesclar, són dos coses totalment incompatibles.

    Jo he criticat al Barça? Xertolí o efectivament el que encara no té pels als...ets tu o realment el teu nivell intel•lectual és més baix del que em pensava, perquè soltes cada perla; que si no ets nacionalista ets incoherent, que si critico al Barça...

    Per cert t'he de corregir, Espanya no ha guanyat el mundial gràcies als jugadors catalans, ha guanyat gràcies als jugadors espanyols, perquè en aquest equip juguen 23, no 7 i damunt els 23 són espanyols agradi a qui agradi, tan espanyols com ho som tu o jo.

    Espero que els meus coets no t’hagin aixecat del llit, suposo que a Xerta ja no devia arribar l’estridència de les traques.

    ResponElimina
  20. Defensar el PP no es anticatalanista diu.... es anticatalà directament, així son el PP, enganyant a la gent volent fer de veure que ells són els bons, i algú s'ho creu, per això a Catalunya no governen ni a una escala de veïns, per "no ser anti-catalanistes". Espanya és un país bananero, ara en l'excusa del mundial, guanyat gràcies a jugadors catalans i a l'estil Barça, encara que no t'agradi, només celebren el futbol per tapar vergonyes, alguns amb més vehemència(coets). Aquí a Xerta poca gent va sortir, no n'hi ha molts com tu per sort. Espanyols per sort molts no ens hi sentim encara que gent radical com tu i el teu partit amb tics feixistes, ens voldrieu obligar a ser-ho....Seguiu així, provocant manifestacions com lo del dissabte, a qui per cert no vaig vore a gent del PP, (això que no són anti-catalanistes), però podeu treure pit de que ahir també van surtir "estanqueres" al carrer, però per un partit, no per política, ja ho he dit, de país bananero...Per sort d'aqui una setmana ningú s'en recordarà de les banderes, ni d'aquest "espanyolisme" volàtil, que s'esfuma tal com ve.

    Si la selecció no està polititzada, només polititza Laporta..... tens un seriós problema de percepció, es lo que tenen les dretes ràncies, que només veuen la gepa dels altres, mai la seva.

    Aixó si Espanya, camiona del món de futbol, i de parats. No parles de la crisi ara? renunciaran a la prima de 600 mil euros?

    ResponElimina
  21. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. Sí, sí, sí la copa ja està aquí. Pobre xertolí quina pena fa. Per cert, Puyol, Cesc, Xavi, Valdés i Capdevila han dit que donen la prima a Millet per poder eixugar el forat negre del nacionalisme amb pedigrí, l'essència del país.

    ResponElimina
  24. Je, je, aviat això semblarà Marca.com.
    Que jo recorde el que primer va polititzar el futbol va recolzar, impietablement, un determinat equip anys i anys. He vist que algú esmentava que n'era seguidor.
    Que bo és ser vellet i haver vist el que he vist!
    Fem-li un monument a Iniesta o a Del Bosque! Apegadet al de la Guardia Cvil del Parc, que hi ha lloc.
    Total, fomentarà més el turisme que la merda que volen fotre al Pinell
    |-(

    ResponElimina
  25. Xertolí, tranquil, estos compleixen tots els requisits de l'espanyol impositiu:
    1) Són tan espanyols com de la regió (per a ells) on viuen.
    2) Els nacionalistes són els altres, ells són constitucionalistes (sí, sí, aquells de la indisoluble unidad de España...però ells no són nacionalistes, eh.)
    3) Neguen el dret d'autodetreminació als pobles de l'Estat pq per a ells aquest no és cap dret, no està a la Constitució i per tant, si no hi està no existeix.
    4) Sempre diuen que altri ho polititza tot: l'esport, la cultura, la llengua, etc, etc però ells no, per això recorden 50 vegades q "hay un equipo con una NACIÓN dretás empujando", que la "Leguna Comuna ha de ser el Castellano" o com a mostra de cultura espanyola mai saben treure res més q sevillanes i bous.
    5) Pensen que tothom és espanyol pq els ho diu un tros de paper anomenat "Documento NACIONAL de indentidad" i que els altres només són 4 o 5. Sempre 4 o 5 i normalment radicals, eh.
    6) Ara tmbé afegeixen al seu repertori que els corruptes només ho és la burgesia catalana, patint una amnèsia col·lectiva respecte Galindos, Marios Conde, Botins, Caja Castilla la Mancha,...

    En podia posar més però crec q qui més qui menys ja sap què és un nacionalista espanyol...perdó, Constitucionalista...eh Guti?!

    ResponElimina
  26. Xertolí que difícil és discutir en tu, continues sense argumentar perquè sóc anti-catalanista o perquè ho és el PP.
    Et torno a dir que el mundial el guanyen 23, no siguem egocèntrics. No confonguis sentiment amb realitat, la realitat és que ets tan espanyol com jo, una altra cosa és que t’hi sentis o no t’hi sentis, aquí ni entro ni m’importa. Tu dius que no vas veure a cap persona del PP? Pues ja te ho asseguro jo que no n’hi havia ni una, per si tenies encara algun dubte. Per cert jo tampoc vaig veure a un milió i mig de persones pot ser?
    Que jo sóc radical? Mira’t els teus comentaris, crec que fins un crio de 5 anys podria endevinar qui és el radical...
    Efectivament varem sortir al carrer (no per un partit, sinó per guanyar un mundial) i no per política, ja que no era un acte polític sinó esportiu això ja ho sabíem, no ens descobreixes res. Tot i així després te contradius i dius que si que estava polititzada la selecció, en que quedem xato? Se diu que la victòria d’Espanya al mundial podria fer augmentar el PIB gracies a l’eufòria i l’augment del consum ja és algo millor que les mesures del senyor Zetaparo.

    Arjub, efectivament jo sóc tan espanyol, com català, com tortosí, crec que no fa falta repetir-ho fins a la sacietat.
    No és que ho digue jo lo de DNI, és que simplement és així, 2+2 són 4 vulguis o no vulguis, és que és una simple qüestió de confondre la realitat amb els sentiments. Primer me dieu radical, ara tu me dius que sóc jo el que diu als altres radicals...Vos aclariu???

    Per acabar, senyor Nobody, el FC.Barcelona tenia un deute de 230 milions de pessetes l’any 1965, estava al borde de la bancarrota per la construcció del Camp Nou. Miraculosament aquest deute va desaparèixer...

    ResponElimina
  27. Un tio que diu Catalunya no es una nació, que vota el PP, que enyora la Guàrdia Civil, i perles similars que has anat escrivint fa temps per la Marfanta, ho justifica de sobres Gutijaume! El PP es el que va presenta el recurs contra l'estaut, partit que atia la catalanofòbia contra Catalunya a espanya per treure més vots, un expresident del PP diu que Catalunya és una societat malalta, un partit la majoria del seus quadres són o bé ex-franquistes com Fraga, neo-franquistes com Oreja, o simplement espnayolistes rancis com "Espe", que persegueixen el català de forma encoberta...tinc milers de justificacions !

    I la Selecció sempre han sigut 23, però el "tiki-taka" de del Bosque està inspirat en el Barça, equip molt odiat a la resta d'Espanya des de sempre, i per tú també, com el comentari intoxicador que has fet, que no tens ni proves, ni és veritat, ni res, et podria dir que la millor etapa del R.M. va ser gràcies al franquisme, execució del president del Barça (Sunyol) ajudes arbitrals, jugadors robats quan ja estaven fitxats pel barça com Di Stefano, i ara també ajudes en forma de Operacions urbanístiques dubtoses, i crèdits enormes que no s'caben mai, podem seguir...

    Al camp ahir també eren 23? O eren majoria de Catalans o de culès?

    És evident que tots som espanyols, per a mi només és un tros de plàstic ser espanyol, per a alguns els hi va la vida, igual que per a tu mal que et pesi, vius a la Catalunya que es sent nació, i no la "Cataluña, región de España" que voldries, aquesta última no tornarà, el pollastre del riu és una anècdota del passat.

    I per si queden dubtes, jo també vaig veure el partit i em vaig alegrar que guanyés el Barça i que Puyol i Xavi traiéssin la senyera, sobretot per refregar-ho per la cara als que se senten tan "españols" i als Relaños i cia.

    ResponElimina
  28. A vore Guti, si dos i dos fan quatre a tot a la vida, com dius tu, què li haguesses dit a una amiga teua el 1930 quana l'Estat espanyol les dones no podien votar? "Pos xiqueta, és que simplement és així, 2+2 són 4 vulguis o no vulguis, és que és una simple qüestió de confondre la realitat amb els sentiments" Això és el que li diries? O a la gent de Montenegro que van independitzar-se el 2005 sense cap problema tb li diries com deien els serbis "sou 4 o 5"?

    I si el q vols és fer augmentar el PIB, ofereix una proposta engrescadora de projecte de País fora del jou financer espanyol i ja veuràs com puja el PIB. O sigui q no mos vingues en sopar de quatre duros q per justificar.ho, justifiqueu qualsevol cosa. Més democràcia com al Regne Unit o Canadà i menys tonteries q encara recorden a èpoques colonials.

    ResponElimina
  29. Gutijaume tranquil que son pocos i cobardes. Tota aquesta basca de nacionalistes excel·lents que dormen embolicats amb l'estelada i amb la música de manel a l'mp4, es passen la vida donant lliçons de llibertat i democràcia a la resta que no pensa com ells i en no res que contestes i argumentes ja perden les formes.

    Ells són els que lluiten per tenir el país més lliure del món, això sí si fossin majoria ho farien seguint el model que Milosevic va utilitzar als Balcans.

    Ells donen lliçons de democràcia però quan se n'adonen que no són més del 10% en cada cita electoral, llavors intenten sortir-se'n dient que aquest sistema no els representa i criden a les barricades.

    Ells tenen tot el dret a tallar carrers i circulació posant com a fonaments de dret lo barça, plataformes vàries o casals independentistes que fan el botellon al carrer. Tu i jo no tenim dret a res ni quan guanya el madrid ni quan guanya la roja, ni quan guanya l'espanyol ni quan guanya l'inter de Mourinho.

    Ells volen una raça pura i neta, tu i jo pensem que cabem tots i totes.

    Ells són els antisistema que majoritàriament acaben vivvint de les subvencions i el diner públic; els altres els fatxes tenim la mala sort que no mos subvenciona ningú i tenim un despertador que toca tots els dies a les 6:30h.

    Ells són gent de recta virtut que saben allò que és important per a l'espècie humana, prefereixen preservar l'àguila cuabarrada que els llocs de treball de Lear.

    En fi Gutijaume, si això és ser fatxa i de dretes, ole, ole, ole les dretes i la fatxanderia.VIVA LA ROJA Y LA PASIONARIA!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  30. Una mica per animar:
    Puyol i Xavi van treure la senyera per "refregar-los-hi" (diu Lluis el Xertoli ) als espanyols. Llavors la pregunta és: Els altres jugadors catalans ( Piqué, Valdes, Busquets, Cesc i Capdevila ) que no la van refregar, que vol dir, que son espanyols? Que no volen problemes? Que no volen ser utilitzats pels qui ho esgrimeixen com a coartada?
    L'insistent referencia, per a justificar la satisfacció, a que la majoria son catalans o cules, la trobo una mica ridícula. O es que, si al Madrid i juguessin majoria de catalans, els cules es farien del Madrid?

    ResponElimina
  31. Com diría un vell amic: No hase falta desir nada mas.

    ResponElimina
  32. Sneider el "fatxa", avore explica'm amb més detall lo del 10% electoral, milosevic, i les raçes pures? Pots treure programes elctorals de partits racistes, enquestes o similars,em pots dir quotes electoral a Catalunya de PP/ C's? Sumen majoria entre els dos? o només treus escuma per la boca perque no saps que dir? Els espanyolistes feu pena de veritat, els "fatxes"

    Una pista: El parlament d'eslovènia i croàcia van votar separar-se de Iugoslàvia, i Milosevic els va enviar els tancs, et sona d'alguna constitució i/o "unidad indisoluble"?

    PARLADOR!

    ResponElimina
  33. Això Guti (de agustí suposo), ja que no saps dir res seriós, calladet estàs millor, entre la Camacho i el Rivera ja n'hi ha prou...

    ResponElimina
  34. Pobres madridistes!
    Veure com fan tots els gols d'Espanya els del Barça.
    8-D
    Sort que teniu el Marca i Veo7 per daurar-vos la píndola.
    I PedroJ, of course.
    Si voleu algún gelocatil per anar passant fins que De Maria resi un rosari.

    ResponElimina
  35. Ximo, apart dels teus arguments incomprensibles, per no dir altres paraules que uses normalment, quin català ha jugat mai al Madrid? Milla, Celades?
    Podries refer el comentari aviam si et surt millor.

    ResponElimina
  36. Ho veieu?
    Gutijaume ja diu q és tant català com espanyol. Com qui diu que és murcià i espanyol.
    Sneijder ja diu q som pocs. Però tu et llueixes més company i hauries de mirar les paruales pq dir q la gent q caminava per Barcelona dissabte volen un règim com el de Milosevic...és de ser molt curt i pel que veig tu, ho ets. Pq aquí, els únics que tenen més de 130 lleis q donen preheminència al castellà i q firmen documents per la Lengua Común (això potser et sona a comunista, no?) són els espanyols, com el gran Iker Casillas, o el gran ciclista Perico Delgado, o el grandiós exfutbolista del Madrid i delegat actual Chendo q deia allò q li fotia q un club "estranger" guanyés la copa del rei,...continuem per Gas Natural i Esperanza Aguirre? I la prohibició dels motoristes professionals catalans de portar la bandera que volguessen? O l'espectacle de Fresno de la delegació espanyola d'hoquei patins enviant cartes a les delegacions presionant pel no reconeixement de Catalunya? Ai si som de mires curtes...
    I et recomano q tornes a llegir la història d'este País i el del veí i miris qui és el tancat. I també et mires els cognoms de la gent q volta per aquestes manifestacions i de Garcies, Hernandez, Perez, etc...n'hi ha a cabaços. Que de Vilquadres, Vildavadals, Prenafetes i Teixidors n'hi tants a can PP com a ca n'ERC.
    I Sneijder, no tingues tants complexos company, segur q no fas bona cara tot i llevar-te a la mateixa hora q jo.

    ResponElimina
  37. Hola Xertolí, sap mal però els arguments els has de depurar tu, i això en moments com aquest d'efòria roja, suposo que se't fa difícil.

    A Catalunya els independentistes com sembla ser que ets tu, o són extraparlamentaris o porten programes conservadors, i aquí no estic parlant de CIU. Recordo que contra l'estatut que va fallar el TC, a Catalunya només van votar en contra PP, ERC i C's. Pel que es veu els mateixos en diferents banderes. Ara bé, si el projecte de país l'ha de gestionar CIU i Millet, m'ho fas saber. Comte, ja veurem si això ERC ho pagarà o no per tot sants, però totes les enquestes diuen que perd més del 50% dels escons que té actualment, lo qual la deixaria en el seu lloc històric de poc més del 10% a les autonòmiques de la tardor.

    Segon, Serbis i Croates van cometre les grans mortandats de musulmans als Balcans- MILOSEVIC I TUDJMAN-, i més d'un dels teus volia ser Croacia i mostrava aquest model com a referent a començament dels noranta, el que passa és que la memòria és dèbil segons per al que.

    Tercer, perquè tanta animadversió a que la gent surti al carrer a passar-ho bé en temps complicats i durs per a la majoria de mortals? No puc entendre-ho com una provocació a res ni a ningú, senzillament cadascú està content amb el que li dona la gana. Només faltaria...

    Quart, que diferents unes celebracions de les altres. Mentre ahir la gent ho passava bé, dissabte el president de la Generalitat ha de sentir-se els insults de quatre brètols investits de la raó absoluta que dona una estelada al coll i sortir al carrer en comandita. Entenc però que el sou de president ha de cobrir aquests petits inconvenients, però queda lleig i de país poc madur democràticament, com a mínim.

    Cinquè. Catalunya és un país prou gran i divers com per a donar cabuda a tothom, fins i tot, a aquells que no pensen com tu. Per cert, mira't el programari de PxC, molt més nacionalista, però molt més que el de PSC, IC, EUIA o C's per exemple. Si tens una estona dedica-la a la lectura.

    PARLANCHÍN.

    ResponElimina
  38. A otra cosa mariposa que ja li heu donat massa bola, sol dos punts.

    Ara resulta que un murcià no es pot sentir murcià, això és cosa exclusiva dels catalans. L'altra cosa és per contestar a Nobody, jo estic encantadíssim de que els jugadors del Barça marquin amb la selecció espanyola, perque quan juguen amb Espanya són com per a tu quan juguen al Barça, sol te de dir que ja tinc la camiseta d'Espanya amb el dorsal d'Iniesta ;)

    ResponElimina
  39. Val Guti.
    Lo que no jo no em compraria mai una samarreta d'un equip de futbol, ni ho he fet mai. Altres organitzacions més necessitades reben el meu ajut econòmic possible, i fan cua. Tampoc tinc body, com el meu nick reflexa, per anar a lluir samarretes de marca, i sintètiques.
    Los anys, diuen, no passen de Frank, ni de Gerard(Frank De Boer que, per cert, quin cognom! Per a perdre la final de Sud-àfrica sentat a la banqueta Orange d'ajudant ;-) Gafe , gafe. Waka, waka. Shakira, shakira.
    Fins la lliga que ve! Que hi hagin "bons partits"! De futbol i dels altres, que ja és molt més difícil, per no dir impossible.
    Que inspirat! De quina alegria deu ser? La roja i blava, la groga i roja?????

    ResponElimina
  40. Sneijder, a quin planeta vius? Aterrissa company que a l'alcalde Hereu va posar la pantalla a la Plaça Espanya per a veure la SEUA selecció però no deixa les instal·lacions municipals per a fer la consulta sobre la independència a Barcelona!! Això es fer-hi cabre a tothom...tolerància...bon rollo...els conservadors són lo pitjor...democràcia sí, per la SEUA i només la SEUA. I mos posem en plan demagògic mos hi posem. I sinó mira les celebracions de Barcelona si tant bé s'ho va passar la gent amb bon rollo, tolerància, etc...mira estes fotos
    http://www.grupnaciodigital.com/galeries/osona/CelebracioVictoriaEspanyaMundialManlleu2010/gran/_MG_7338-2.jpg

    http://www.grupnaciodigital.com/galeries/osona/CelebracioVictoriaEspanyaMundialManlleu2010/gran/_MG_7300.jpg

    O este vídeo de Sants: "Bote, bote, bote, polaco el q no bote" "Bote, bote, bote Estatut el q no bote" i Montilla el que no Bote
    http://www.youtube.com/watch?v=jN3OGMXtAzA&feature=player_embedded

    I que ve s'ho passen, eh? I que farien amb un polític català al davant?

    Així és que tranquils, que mentre aneu fent lectures com les que feu de la manifestació de dissabte...aneu ben arreglats. Com la Fernandez de la Vega.

    ResponElimina
  41. A vore, l'esport ha estat polititzat de sempre. Laporta no ha inventat res. Això que esport i política són incompatibles senzillament no és veritat. La frase "el Barça és més que un club" ja ho diu tot. Ara mateix s'està duent a terme una desigual batalla informativa entre els que destaquen la manifestació de dissabte i els que utilitzen l'"arRojada" de diumenge com a armes de propaganda política.
    Guti, no facis esta posse d'ingenu, que no enganyes ni als més tontos del poble.

    ResponElimina
  42. Sneijder (anaves amb la roja o amb Holanda amb este nick?) me limitaré a respondre una part del teu comentari : ni he dit que estigui en contra de que la gent celebri la victòria de la roja ni res semblant, això t'ho has inventat tu, (parlador!), i seguint lo vostre cuento de sempre, si hi ha crisi, perquè fer celebracions i gasto amb seleccions en la gana que hi ha, ja que tant vos preocupeu de la gent? Que la gent en crisi celebra la selecció? Ja ho sap bé ZP que el futbol es l'opi del poble.

    A Milosevic i els Balcans los has tret tu, no em contes sopars de duro, que ni saps de quin partit soc (parlador per segona vegada)
    Els fatxes sempre parlant de guerres, sobretot civils.

    Pxc és nacionalista espanyol iracista també, o sigui dels teus (parlador per tercera vegada)

    La resta del teu comentari ja l'han contestat els educats i cívics seguidors de la roja, sobretot respectuosos amb el mobiliari urbà(ironia i risa)

    ResponElimina
  43. Qué? Els fatxes que tot ho argumenteu, us heu quedat muts? Ja no sabeu per on pegar-la? No som nosaltres els "cobardes"?

    Bah...ja veig de que aneu, com els seguidors de la "roja", cridar, i trencar mobiliari, vàndals vaja, i res més. Pobra Espanya, dels qui l'han de defensar!!!

    ResponElimina
  44. He estat parlant en mon pare, que tè demència però li sobra sentit comú i m'ha deixat clar que li agradaria sentir-se comodo mirant i disfrutant d'un partit de futbol on jugadors (siguin d'on siguin) han donat una lliçó al món del futbol i de l'esport en general.
    Ens agradaba Brasil i el seu joc "bonito"?
    Ens agradaba Holanda i el seu futbol directe (Dèu meu el que van fer el diumenge¡¡¡)?
    Ens va agradar França quan va guanyar una Eurocopa?
    Pos ara ha guanyat Espanya per que ha estat el millor equip, i ha fet el millor futbol.
    Els que som esportistes (no futboleros) podem reconeixer aquets fets en un equip, en una selecció, en un grup. I disfrutes. Simplement.
    Jo he après molt, tot i que els valors fonamentals de la construcció d'un equip o d'un col.lectiu ja els havia mamat de mon pare, i m'ha ensenyat a deixar fora del camp esportiu tota implicació personal que poguès desvirtuar-lo.
    L'esport és festa i així ho hem de vore.
    Guanya el Barça amb aquest futbol? Perfecte.
    Guanya Espanya amb aquest futbol? Perfecte.
    Problemes? No cap.
    M'agrada el futbol i l'esport.
    No ens hem de barallar.
    Dels pocs ratets que tenims bons, traiem profit. Sense maldat. Sense recriminacions. Sense autoritarismes.
    Els nostres xiquets aprenen els que fem els grans.
    I han après molt d'aquets integrants de la Selecció Espanyola.
    I si el model és bo, tindrem bons estudiants, bons jugadors, bons professionales i sobretot, bones persones.

    ResponElimina
  45. Joan Otero, estic prou d'acord amb la filosofia que s'amaga en el teu comentari, però, com en quasi tot, també en podríem treure una mica de punta. Jo, abans de la final ja vaig dir que me'n alegrava de que Espanya arribes a la final de la mateixa manera que me'n alegraria encara més si la guanyava. I aixi va ser. Aixo si, sense estridències, banderes ni càntics. El que passa, parlant de treure punta, és que ara, amb raó, és pot dir que la selecció va fer el millor futbol, inclús amb més esportivitat i, molts amb el " jogo bonito " per bandera, poden dir que......perquè no desitjar que guanyin? però clar, també n'hi ha molts que volen que guanyin els seus ( com volien, per exemple, els holandesos ) tot i no fer futbol i practicar la violència. El que vull dir és que també és respectable que hi hagi gent, de la mateixa manera que tu, davant un partit Tortosa-Amposta, vols que guanyi el Tortosa, hi ha gent que, mentre no pugui animar a la selecció catalana, el que volen és que no guanyi l'espanyola, per bé que jugui. Que hi juga. I aquí, com no pot ser d'altra manera si mesclen altres sentiments; o no és cert que totes les seleccions ( nacionals ) juguen baix una bandera i un escut? Inclús a nivell d'equip, encara que aquí hi entren altres connotacions, quantes vegades no és diu que representen la ciutat, el poble etc.? Llavors, pos ja hi som. Parlant de seleccion catalanes, pot arribar un moment que als jugadors catalans, que van jugar la final amb Espanya, se'ls hi plantege la disjuntiva d'escollir en quina selecció anar, Ja som al "lio" Posem que Pique tries Catalunya, passaria a ser odiat automàticament pels mateixos que ara l'aplaudeixen, i també hem de reconèixer que haver-se de senti utilitzat de manera persistent com espanyol, espanyol, espanyol " el orgullo patrio" " el Dandy de España " etc, potser molta gracia no li fa. No cal dir que en cas contrari ( Busquets a l'espanyola )
    passaria el mateix aquí. Per tant, tot el que dius esta molt bé però hi han qüestions col·laterals que no poden obviar-se. I totes derivades de la política o dels sentiments particulars de cadascú, que un moment o altre han d'aparèixer.

    ResponElimina
  46. Hola Ximo i gràcies per dedicar un ratet al meu escrit.
    Mon pare era fustè i jo sols m'atrevería a fer punta a aquells llàpiços de color roig que tenien a la fustería i que es posaven a l'orella a l'hora de serrar o pulir i que escribien sobre la fusta o aglomerats.
    Els altres llàpiços, tipo staedtler, i segons el número ja saps el fràgils que son quan els fem punta.
    Vull dir que cada cosa és diferent i la punta cadascú la fa en la seva maquineta (si interesa molt fina o no, punta chata o no, etc..).
    Deixem si un jugador va xalar o no, o va ser utilitzat o no. Ja ho dirà ell. Jo no m'atreveixo.
    Penso que van disfrutar un grupet d'amics i que van fer feliç a molta gent, bona, honrada, amant de l'esport i del futbol. Que es senten orgullosos d'ells i del seu pais. No crec que sigui dolent ni reaccionari.
    El que es comporta d'un altra manera que no sigui esta, no m'interesa. I sé que hi han uns quants, però paso.
    I aixó passa a tots els llocs, aquí i allà, a l'empresa i a l'escala de veins.
    L'important d'aixó és l'exemple que transmeten que és el que vull resaltar i sobretot per la gent menuda.
    Qui no està orgullós d'un noi com Iniesta?
    A qui no li agrada l'actitut i comportament exquisit de Vicente Del Bosque?
    Estos son les valors que han de conèixer els futurs esportistes i que hem vist als qui surten de La Masía.
    I si surten de Mareo, encantat. I si és de Lezama igual.

    Acabo en unes normes básiques de convivència al grup que mon pare ens dictaba el dissabtes al matí i que encara tinc apuntats a la llibreta. M'han ensenyat molt.

    Si obris, tanca.
    Si encens, apaga.
    Si conectes, desconecta.
    Si embrutes, llimpia (neteja).
    Si trenques, arregla.
    Si no saps arreglar-ho, busca qui sàpigue.
    Si no saps que dir, calla.
    Si no saps fer-ho millor, no critiques.
    Si vas promete, compleix. (compromís)
    Si vas ofendre, demana disculpes.
    Si no saps, no opines.
    Si opines fes-te càrrec.
    Si tens el pitjor treball, fes-lo el millor possible (comportament si estàs a la banqueta o jugues a un lloc que no és el teu)

    I fixa't si xalo que et poso un verset de Joan de Cadup (Antologia humoristica en versos tortosins) dedicat al CD Tortosa i al meu pare i que diu així:

    Ara el Tortosa (Selecció Espanyola)s'esforça,
    Otero (Iniesta) pega un fort xut,
    i la pilota en gran força
    se cola dins de l'embut.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  47. Primer no em diguis fatxa, jo no dono suport a cap grup o partit feixista, et demano un mínim de respecte. En quan a que m'he quedat mut, pareixes ser l'únic que no veu que el que tenia que dir jo, ja ho he dit, aixo no és una batalla en la que l'últim que escriu guanya.

    PD: Llegir escrits com aquests d'Otero són una delícia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta