12 de juliol del 2010

Guerra de banderes als balcons de Tortosa

Hores abans que centenars de persones celebressen al centre de Tortosa la victòria de la selecció espanyola de futbol al mundial de Sud-Àfrica, vam poder captar aquesta imatge a l'avinguda Colom, al barri de Ferreries. Una bandera d'Espanya i una senyera independentista compartint la mateixa façana d'un edifici, amb només dos balcons de diferència. La senyera estelada devia estar penjada amb motiu de la manifestació de dissabte a Barcelona, en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. En canvi, la bandera espanyola devia estar penjada perquè La Roja es jugava ser la vuitena campiona del Mundial. El que hauria estat realment trist i preocupant és que l'independentista hagués posat la senyera per fotre el veí de baix i desitjar la derrota d'una selecció que no el representa; i l'altre, per recordar-li la "indissoluble unitat" de la nació espanyola, i no per motius de passió futbolística.

6 comentaris:

  1. Mentre continuem qualificant d’anormal la diferencia, anem molt malament.

    ResponElimina
  2. La diferència en si mateixa no és dolenta. El que és dolent és no veure el que de perjudicial tenen algunes diferències.

    ResponElimina
  3. El que son les coses, nomes han calgut 24 hores de diferencia per a visualitzar "el que hi ha" a Catalunya de diversitat ( manifestació i grans concentracions al carrer per veure el partit de la selecció espanyola); per a bé i per a mal. Amb respecte i sense agressions, tot és respectable. A pesar del que digui Alicia Sanchez Canmacho, si es pugues escarbar una mica, potser trobaríem més de quatre que van anar a la manifestació i també a veure el partit en pantalla gran i amb una altra bandera.

    ResponElimina
  4. Millor dit: potser sense bandera, ni en un lloc ni a l'altre.

    ResponElimina
  5. He llegit l'apunt després d'escriure el meu comentari.
    Potser el balco del mig, sense bandera, és la metàfora del que deia d'aquells que poden anar perfectament a les dos concentracions.

    ResponElimina
  6. Jo em vaig alegrar pels jugadors catalans i del Barça que van guanyar. Però després de sentir un parell de "Arriba Espanya" i "Yo no voté l'estatut" em vaig penedir. Per més inri, als carrers de l'Ametlla de Mar que sembla que els ultims anys s'ha repoblat amb garrulos.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta