1 de juliol del 2010

Tortosa aprofita l'estrena de la Casa de la Música per apujar un 66% els preus públics de l'escola

El PSC proposa ajuts a la banda, a discapacitats i a famílies amb pocs recursos.


L'estrena oficial de la Casa de la Música, al setembre, anirà acompanyada d'un increment del 66% en els preus públics dels diversos ensenyaments de l'escola municipal de música. Això és el que ha denunciat el grup del PSC, després que el govern de CiU i ERC haja rebutjat –en comissió de règim interior– aplicar una congelació o bé bonificacions als membres de la banda municipal, a les persones amb discapacitat i a les famílies amb pocs recursos. El tema arribarà ara al ple de l'Ajuntament.

L'escola municipal de música ha registrat un important increment d'alumnes en els últims anys, ja que ha passat dels 42 matriculats del setembre del 2006 als 106 inscrits durant el curs actual. L'Ajuntament espera millorar aquestes xifres a partir de l'estrena de la Casa de la Música, la seu permanent de la banda municipal de música, de l'escola municipal de música –que recupera el nom de Lamote de Grignon– i de l'Aula de Música Tradicional. A banda, també hi haurà la seu i els espais d'assaig de la nova Orquestra de Cambra de Tortosa. L'edifici té una superfície total de 714 metres quadrats i inclou diverses aules de formació. Així, hi ha una aula d'iniciació, set aules individuals d'instruments, una aula col·lectiva, una aula de noves tecnologies, una aula de percussió i una sala d'assaig. La Casa de la Música, que començarà a funcionar a ple rendiment el curs vinent, ha costat 782.400 euros i el projecte ha estat finançat mitjançant el fons estatal d'inversió local (FEIL).

Per això el PSC no entén que el govern municipal vulga aprofitar l'estrena de la Casa de la Música, un equipament que no ha hagut de pagar, per apujar un 66% els preus públics de l'escola municipal de música. «A més, la Casa de la Música ha permès que l'escola es converteixi en un centre de formació reglada, per la qual cosa l'Ajuntament rebrà un ajut de 600 euros de la Generalitat per cada alumne matriculat», va remarcar el portaveu socialista, Joan Sabaté. «En un context de crisi, l'Ajuntament hauria de congelar els preus públics», va assenyalar.

El segon canvi en dos anys

Els actuals preus públics de l'escola municipal de música de Tortosa es van aprovar l'1 d'agost del 2008. La matrícula costa 36,50 euros, però amb l'increment previst passaria a costar-ne 55. Altres exemples són l'augment de la quota mensual del curs d'iniciació al llenguatge musical, que passaria de 8,50 euros a 25 euros. En la mateixa línia, el primer curs de llenguatge d'instrument, que ara val 14 euros, passaria a costar-ne uns 40 mensuals. L'ordenança actual ja preveia l'exempció per als membres de la banda municipal de música, i bonificacions del 10% i del 20% per als alumnes que formin part d'una família nombrosa. Concretament, el PSC proposa ara la mateixa exempció per als alumnes de la banda, i una rebaixa del 50% per a les rendes més baixes i per a les persones amb més del 33% de discapacitat.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-07-2010 Pàgina 42

1 comentari:

  1. Quines penques!
    Quin menyspreu!
    Es nota que només els hi van les fanfàrries.
    És tan vergonyós!
    10 anys esperant, amb promeses i paraules vanes l'escola i, al final, a pagar el pato los crios.
    És de ser inútils!
    La gestió de l'escola de música i de la banda és un dels espectacles més lamentables d'aquesta ciutat.
    I a pagar els que menys tenen.
    Tortosa meix, fem-ho com Bel i els seus lacais!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta