12 d’agost del 2010

Ferran Bel: "Arribarà un moment en què els alcaldes i els regidors ens haurem de plantar"

L'alcalde de Tortosa afirma que el deute del 2008 dels ajuntaments amb l'Estat és fruit d'un mal sistema de finançament.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), que també és president de la comissió d’hisendes locals de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), considera que els diners que ara reclama l’Estat als ajuntament són la conseqüència d’un mal sistema de finançament dels ens locals. “La situació, tot i que s’esperava, afecta molt negativament les finances dels ajuntaments, que ara ja estaven molt malmeses per la crisi i per la retallada en els ingressos”, va dir. Segons Bel, “si descomptem tot plegat i els diners que ens retallaran en els propers anys, al final serà com si els ajuntaments, i no l’Estat, haguéssim pagat el fons estatal d’inversió local (FEIL)”. “Arribarà un moment en què els alcaldes i els regidors ens haurem de plantar”, va dir Bel, que va apostar per adoptar mesures correctores a curt termini, a més de reactivar el debat sobre el canvi de model de finançament. “Hem de fer tota la pressió que calgui, perquè els ajuntaments no podem pagar els plats trencats de la crisi”, va lamentar Bel.

El tema al diari El Punt:
-El deute del 2008 reobre el debat del finançament local

9 comentaris:

  1. Sr. Alcalde, la crisis no la paguen els ajuntaments o l'estat, la paguem entre tots els ciutadans. Respecta a plantar-se, perquè no ho va dir quan li va donar l'estat els dines del FEIL?

    ResponElimina
  2. Tot i que no ho nega, es cert, ( aixo faltaria ), resulta que, si no es veu obligat, al Sr, Bel li costa parlar d'on ha vingut el finançament de moltes obres que s'han fet a Tortosa els últims temps, i ara, sense cap raó ( compara 100 milions de pessetes que es reclamen a l'ajuntament amb 1.000 milions del FEIL ), a la primera de canvi ho posa sobre la taula de manera demagògica.
    Si, com diu, la cosa era d'esperar, el que cal és preguntar-se que és el que han fet els ajuntaments per fer front a aquesta situació " esperada " .
    Esta bé parlar del sistema de finançament, però el que sembla evident és que si s'estira més el braç que la manega, de diners, mai n'hi hauran prou.
    I si parléssim d'assessors, gerents, directors, sous etc.

    ResponElimina
  3. Vaja tonteria! Plantar-se. Com no sigue de tomateres de mata.
    Pobrets alcaldes, tothom els hi demana, o reclama, els constructors, els botiguers, l'estat, la convenció jueu-masónica, el bisbat, etc.
    Pos este es economista, compta si arriba a ser picaflautes!
    A casa meua, com no pot ser d'una altra manera, l'endeutament te un límit assumible, a partir d'aquí no es posa una rajola més.
    La pregunta és quines rajoles sobraven, quines no devem assumir per excés d'endeutament?
    Ara el que queda és l'estri del refinançament. Ja, ja. Si devíem 10, ja devem 11 només d'interessos.
    Un deute etern.
    Posem una nuclear a Tortosa, així l'estat ens tornarà diners, com a l'únic poble sanejat de les TE, Ascó.
    Lo preu de la misèria, eh Ferran!

    ResponElimina
  4. A tots mos tocara plantar-mos,los que estan parats i los que no,perque lo que s'aproxima es una societat de esclavitut.
    Casi sera millor ser un aventurer, que passar-se lo dia treballant com un negre per a fer mes rics al que mos manen i tu quedar-te sense un duro pels impostos de merda que tenim que pagar,i damunt no en tenen prou.

    ResponElimina
  5. Podrien començar per baixar-se el sou a la meitat, aixi més d'un s'ho pensaria això de ser regidor o alcalde. No pot ser que un regidor d'un poble cobre un sou d'executiu, ens en tornat bojos o què ?

    ResponElimina
  6. sense "o què", lluis, sense "o què"

    ResponElimina
  7. La crisi ha arribat fins a l´'últim racó de cada butxaca tant d'empresaris com de assalariats... Però aquí el que hem de fer valer és l'esperit emprenedor dels ebrencs i ebrenques... quan pitjor estiguin les coses més reptes hem de tenir. Pensem en positiu algun dia, intentem aprofitar la crisi per fer un pas enrere i mirar de quina manera podem fer valer les nostres idees. Ja sé que sembla tot molt utòpic, però només vull positivitzar el pensament col·lectiu!

    ResponElimina
  8. I si simultàniament miréssim/sent de canviar una mica ( ja no dic del tot ) el model que ens ha portat a aquesta situació? D'això ja no se'n parla, de fet no se'n ha parlat seriosament ni el primer dia de la crisi, mundial per altra part.
    Per cert, el model és diu capitalisme, i els diners, de la nit al dia no han desaparegut.

    ResponElimina
  9. Que el sistema era pervers ja ho sabiem, ells també ho sabien, pero mentre rajaba ningu ho volia admetre. Ara ni el funcionari mes qualificat te la nomina asegurada.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta