4 d’octubre del 2010

La comissaria dels Mossos, primer edifici d'un nou barri

El conseller Saura inaugura la nova seu regional de la policia de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, que ha suposat una inversió de més de 12 milions d'euros · El complex quedarà integrat en el futur eixample Temple Sud.

Ara sí que es pot donar per acabat el procés de desplegament dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre. Gairebé dos anys després de l'arribada definitiva de la policia de la Generalitat al territori, el conseller d'Interior, Joan Saura, va inaugurar divendres a Tortosa la nova comissaria regional dels Mossos d'Esquadra a l'Ebre. Durant tots aquests mesos, els agents han ocupat uns mòduls prefabricats que es van instal·lar al costat de l'antiga comissaria de Tortosa, al barri de Ferreries. Amb el nou edifici, construït en uns terrenys del nou barri Temple Sud, la policia triplica els espais de treball de la comissaria anterior fins a assolir els 7.300 metres quadrats, i augmenta els serveis que ofereix als ciutadans.

El complex policial s'ha construït en un solar de 4.361 metres quadrats del pla parcial Temple Sud, un dels nous eixamples urbanístics de Tortosa. De fet, la construcció de la nova comissaria ha servit per donar continuïtat al carrer de Ferran Arasa, entre l'autovia de l'Aldea i el canal de l'Esquerra de l'Ebre.

“És una de les millors comissaries que he vist”, va assegurar Saura durant la inauguració, a la qual també van assistir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; el secretari general d'Interior, Joan Boada, i el secretari de Seguretat, Joan Delort. A més, també hi havia la directora dels serveis territorials d'Interior, Pilar Andreu; el subdirector operatiu de la Policia, Josep Milan, i l'intendent en cap de les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Monclús, entre altres càrrecs institucionals i policials. Durant el seu discurs, Saura també va aprofitar per felicitar el cos dels Mossos d'Esquadra per la seua feina durant la jornada de vaga general del 29 de setembre. A més, el conseller d'Interior va fer un paral·lelisme entre la modernitat i la “transparència” del nou edifici i la voluntat dels Mossos de ser una policia de proximitat.

La nova comissaria integra la regió policial de les Terres de l'Ebre, però també l'àrea bàsica policial del Baix Ebre i l'àrea regional de trànsit. Amb tot, el nou edifici acull de manera diferenciada les funcions de la regió policial i de l'àrea bàsica, tot i que comparteixen alguns espais. De fet, l'accés principal a la comissaria és unificat, de manera que des del porxo s'accedeix al vestíbul, que disposa d'un punt d'informació permanent. Però des d'aquest mateix vestíbul es diferencien l'accés a l'oficina d'atenció al ciutadà i l'accés als espais restringits de l'àrea bàsica i de la regió policial.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-10-2010 Pàgina 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta