4 d’octubre del 2010

Tortosa aplana els terrenys per aixecar-hi dos ‘gratacels'


Els propietaris del pla parcial Temple Sud comencen les obres d'urbanització del sector comprès entre l'autovia de l'Aldea i el canal de l'Esquerra · L'Ajuntament vol allargar el passeig del Canal.

Els conductors que entren a Tortosa per l'autovia de l'Aldea (C-42) fa dies que poden observar que alguna cosa s'està movent a la part dreta de la carretera, als terrenys del pla parcial Temple Sud. Els propietaris fa unes setmanes que ja han començat les primeres obres d'un dels nous eixamples urbanístics de Tortosa, potser el que canviarà d'una manera més important la imatge de la ciutat. El pla parcial Temple Sud té un total de 12 parcel·les edificables, en què es podran construir 668 habitatges. Però els edificis més característics de la nova zona d'eixample, promoguda per la constructora Subirats Berenguer, seran dos petits gratacels amb una altura de 15 plantes, que mudaran la cara de l'entrada principal de Tortosa. En aquest sentit, les torres seran el triple d'altes que els edificis que hi ha a l'altra banda de la plaça del Bimil·lenari: el que la gent anomena “l'edifici de plaça de Bous”, i també el bloc en què hi ha les oficines de Subirats Berenguer.

El pressupost d'urbanització dels terrenys supera els cinc milions d'euros, tot i que ara només s'han enderrocat alguns masos i naus existents, com l'antic concessionari de la Seat a Tortosa. A banda, s'estan arrencant alguns arbres i s'ha netejat tota la vegetació cremada a causa de l'incendi del 24 de juny passat.

El nou eixample donarà continuïtat a l'actual barri del Temple fins al pont Tirant Lo Blanc, que travessa les vies del tren i el canal de l'Esquerra de l'Ebre. De fet, el desig de l'Ajuntament és que un dels primers carrers que s'urbanitzin en el pla parcial Temple Sud siga el de la vora del canal, per unir l'actual rambla Ferran d'Aragó amb el nou passeig del Canal, el qual ara ja s'està construint en el pla parcial Porta de Ciutat Nord.

El pla Temple Sud té una superfície de 77.272 metres quadrats. Segons el projecte que va aprovar l'Ajuntament, un 33% dels terrenys estan destinats a sòl privat de zona residencial; un 28%, als vials; un 19%, a nous equipaments públics, i un 20%, a zones verdes. El 50% dels pisos seran en règim d'habitatge lliure, mentre que l'altre 50% seran habitatges protegits en règim general. Una cessió anticipada de 4.361 metres quadrats dels terrenys destinats a equipaments, a càrrec de Subirats Berenguer i de la família Domènec-Castells, va permetre la construcció de la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra. D'altra banda, en el mateix pla hi ha una reserva de 10.488 metres quadrats per fer-hi el tercer institut de Tortosa, parcel·la que l'Ajuntament ja ha cedit a Educació. La comissaria dels Mossos i el tercer institut de secundària seran els dos grans equipaments del nou eixample de Tortosa.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-10-2010 Pàgina 3

2 comentaris:

  1. Comparat amb les Torres de Sancho a L'Ampolla això és un joc d'aficionats.

    ResponElimina
  2. Tinc entes que hi ha un problema en un propietari,de fet la casa encara esta en peu,pero se que no hi viu,avore com acava aixo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta