28 d’octubre del 2010

[Vídeo] El documental de la campanya per la retirada del monument franquista



La comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa, del Casal Popular Panxampla, ha presentat aquest dimecres a la tarda el seu documental per la retirada del monument de la Batalla de l'Ebre. El documental ja es pot veure a YouTube i amb més qualitat en altres llocs com Megaupload, però també es projectarà en un acte públic aquest divendres al casal Panxampla, a partir de les 20.30 hores. En aquest documental hi apareixen destacades persones de la vida social de Tortosa, de les Terres de l'Ebre i de la resta dels Països Catalans. Persones com Josep M. Terricabras, Emigdi Subirats, Victòria Campos, Manolo López Bonfill, Susanna Abella, Xavi Sarrià, Manolo Tomàs, Ramon Miravall, Ignasi Blanch, Juli Loras, Cinta Arasa i Josep Subirats Piñana han donat veu als sentiments que els desperta el monument.

Més informació:
-Quina capital?

6 comentaris:

  1. Primer el senyor alcalde (fa dos anys) va dir que no hi havia demanda popular per justificar la no retirada del monument. Ara que han aparegut 2000 signatures, apareix diguent que en època de crisi no estem per fer aquestes despeses. Però sap que el Memorial Democràtic ha repartit 2 milions d'euros entre ajuntaments que han optat per retirar la simbologia franquista (alguns han rebut fins a 250.000€? I amb aquests diners quants llocs de treball es podrien generar? I com no sap què dir, ens diu "el monument ja no té símbols franquistes". I jo li dic, doncs mire el vídeo senyor alcalde i ja em dirà quina diferència hi ha entre el monument franquista de la inauguració i l'actual. I com no hi ha diferència, em pregunte quina serà la següent idea brillant per defensar lo injustificable. Perquè injustificable és que un partit catalanista defense un monument franquista.

    ResponElimina
  2. Felicitas per este video,i totalment d'acorts en que a alguns sels tindria que caure la cara de vergonya.

    ResponElimina
  3. Tambe dir que si a Amposta se van gastar 25 millons de pesetes per fer un monument als bous,aqui a la teorica capital no podem treure lo troç de ferro este?
    Es fasil,se li lliga una corda i entre tots estirem,segur que cau.
    Si algu te un pla d'estos,que se fique en contacte en mi que l'ajudare.

    ResponElimina
  4. Felicitats pel video - és impressionant. Ara més que mai, crec que si CiU (que tenen la clau) no ho volen retirar (no em val cap de les excuses que donen), no tenen vergonya.

    (sense oblidar que ha estat allì durant ajuntaments de tots els colors i ningu ho ha tumbat encara)

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. M'imagino el debat a Convergència ( si és que n'hi ha hagut ) a l'hora de decidir que votar a la moció de Panxampla.
    A les passades eleccions tothom va donar com a un fet què CIU avia rebut un bon grapat de vots del PP, allò que es coneix com vots prestats. Una manera de perdre definitivament aquests vots seria votar a favor de la retirada del monument, llavors, ai, ai, ai que perillen les cadires ( sobre tot la més alta ); per altra banda deuen pensar que, no votant a favor, els seus votants "naturals" tampoc els pedrien. El problema esta que aquesta decisió té una transcendència i projecció que va més enllà de Tortosa i les Terres de l'Ebre, i l'excusa del cost o prioritat no s'aguanta i nomes serveix d'això: d'excusa.
    Ara, aixo si, a l'hora de donar ( també) el perfil de nacionalistes, i si cal sobiranistes, defensors del català etc..... els primers. És igual si el més gran representant i exponent de l'aniquilació i repressió d'aquests sentiments i drets fos l'inspirador/ destinatari del monument.
    En qualsevol cas s'ha de triar si és vol sortir a tots els telediaris d'Espanya per retirar el monument o per mantindre'l.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta