22 de desembre del 2010

La taca de petroli de davant del Delta té 19 quilòmetres quadrats

El Ministeri de Foment, a través de la Capitania Marítima de Tarragona, ha activat aquest migdia el Pla Nacional de Contingències per contaminació marina accidental, després de registrar-se un incident en la plataforma Casablanca de Repsol. La taca de cru té una extensió que s'estima en uns 19  quilòmetres quadrats (gairebé tan gran com el terme municipal d'Aldover), i es troba a unes 13 milles de terra, a la deriva i en paral·lel a la costa. De fet, les previsions apunten que a partir de demà, com a conseqüència del vent mestral que bufa a la zona, la taca podria derivar mar endins, el que afavorirà les tasques de recollida.

Per la seua banda, i després de rebre aquest matí l'avís de l'empresa Repsol, Salvament Marítim ha mobilitzat l'helicòpter "Helimer 213", l'embarcació "Guardamar Polímnia "i els vaixells" Clara Campoamor "i" Punta Mayor ". L'evolució de l'episodi ha propiciat que la Capitania Marítima de Tarragona activés, a les 12.30 hores, el Pla Nacional de Contingències per contaminació marina accidental. A les sis de ltarda s'han torbat a la zona del vessament el vaixell "Punta Mayor" i la "Guardamar Polímnia", realitzant tasques de dispersió mecànica de la taca, així com una presa de mostres. A banda, la petroliera Repsol ha mobilitzat a la zona els vaixells "Boluda Abrego", "Xarxa Panther" i un vaixell del Port de Tarragona que operarà demà, a més d'un altre remolcador que facilita la companyia. La previsió, segons el govern de l'Estat, és que les tasques de control i recollida es prolongaran al llarg de la tota la nit, i que es mantinguen fins divendres.

Foto: Govern de l'Estat

4 comentaris:

  1. Regals de nadal, no gràcies!
    Petrolieres?
    Apaguem els llums!

    ResponElimina
  2. Despues hi ha iluminats que diuen que no pasa res

    ResponElimina
  3. Al preu que està el petroli....
    Mentrestant xinesos, hindús, malais i d'altres continuen amb el seu desenvolupament, l'UE i els EEUU a pagar car el petroli.
    I a cercar-ne, ni que sigue del més dolent, com en el cas del Delta, sulfurós a matar.
    Seran les corrents de la mar les que ens porten a les platges el "chapapote", poc o molt, ben bé no sabem.
    I això només posar en marxa l'antigalla.
    Compta tu quan vagi a ple rendiment amb els pous nous. Un altre misteri ebrenc. Posem-lo a la llista als reis mags: "No volem cafeteres!".

    ResponElimina
  4. Unos hilitos de chapapote na más! Ja ho sabem, ja, i a governar el PP...si la història és la q és i es repeteix.
    Algun aspanyolito fins i tot dirà q ho tenim merescut...mos ho mereixem, clar que sí!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta