31 de desembre del 2010

L'Ajuntament de Tortosa també preveu instal·lar gàbies per capturar coloms

Serveis i Medi Ambient duen a terme el pla de xoc per intentar reduir un 80% la presència d'aquests animals, però el 2011 caldrà fer accions complementàries ·

L'Ajuntament de Tortosa va dur a terme ahir el pla de xoc que havia anunciat per reduir un 80% la població de coloms que hi ha al municipi. A primera hora, els tècnics d'una empresa especialitzada, Colomba Control, es van desplaçar al parc municipal Teodor González per fer el primer dels vuit llançaments de xarxa. Finalment, a causa del mal temps i de la presència del gall d'indi que hi ha solt al parc –espantava els coloms–, els tècnics només van capturar una seixantena d'exemplars. Durant els dies previs, els tècnics havien posat menjar al mateix punt del parc, al costat del restaurant, per atraure els coloms i enganyar-los. Però uns dies enrere, a mode de prova pilot, ja havien fet un llançament de xarxa al parc, en què es van capturar uns 150 coloms al costat de la Casa dels Gegants, instal·lada a la llotja medieval.

La previsió era que s'atrapessin fins a 350 o 400 coloms en cadascuna de les vuit captures programades. De fet, el consistori no sap determinar quina és la població exacta de coloms a Tortosa, tot i que han calculat que només al parc municipal podrien haver-hi uns 500 exemplars. El regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, va anunciar que durant el 2011 també han previst mesures complementàries a les del pla de xoc; unes accions que seran majoritàriament de tipus “passiu”. “Estem parlant d'instal·lar gàbies en llocs estratègics, perquè hi vagin entrant i es vagin recollint de tant en tant”, va dir.

LA FRASE
"Al parc quedaran alguns coloms, i en aquest cas la gent els podrà seguir donant menjar"
Joan Sanahuja, regidor de Serveis de l'Ajuntament de Tortosa

LA XIFRA
1.200 euros és el pressupost que ha destinat l'Ajuntament tortosí al pla de xoc per reduir la població de coloms.

Frenar els danys en el patrimoni

El regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va explicar ahir que l'excés de població de coloms que té Tortosa ha provocat moltes queixes veïnals, ja que ocasionen molèsties i embruten els edificis. Però, a més, els excrements dels coloms, que són molt corrosius, també provoquen desperfectes en el patrimoni i edificis protegits, com ara la catedral o la llotja del parc

Publicat a El Punt

1 comentari:

  1. Es evident que els excrements dels coloms embruten i corroeixen el mobiliari urbá i els edificis, però també cal recordar al virus H5N1 portador de la “grip aviar” per si de cas .

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta