19 de desembre del 2010

Tortosa tindrà sis milions menys de pressupost, per la caiguda dels ingressos

L'Ajuntament aprovarà divendres uns comptes de 31 milions, amb una forta contracció de la despesa · La Gumtsa retalla les inversions més de la meitat ·

Si no hi ha canvis, l'Ajuntament de Tortosa aprovarà el pressupost municipal per al 2011 en un ple extraordinari que es farà divendres al matí, unes hores abans de la nit de Nadal. L'últim pressupost del mandat de CiU i ERC no serà un pressupost inflat d'inversions, com recomanaria qualsevol manual de política local de cara a un any d'eleccions. De fet, serà el pressupost més castigat per la crisi: a causa de la caiguda dels ingressos, de les estretors del pla de sanejament i de la norma amb què l'Estat prohibeix fer nous crèdits als ajuntaments més endeutats.

La regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, ja va avançar a El Punt que el pressupost del 2011 seria d'uns 30 milions, mentre que fa quatre anys va ser d'uns 44 milions. Finalment, el consistori aprovarà un pressupost d'uns 31 milions; és a dir, uns sis milions menys que els comptes que Tortosa va aprovar per al 2010, quan l'alcalde, Ferran Bel, va afirmar que es tractava d'un pressupost d'austeritat “extrema”. Així, el 24 de novembre va haver d'aprovar un altre crèdit d'1,5 milions, que servirà per finançar algunes obres del 2011. En el cas concret de Tortosa, els ingressos municipals han baixat per conceptes com l'impost d'obres, que va molt lligat a la construcció, i per la davallada de l'aportació del govern de l'Estat per la participació en tributs.

L'alcalde ha volgut acabar el 2010 amb els comptes a punt per al nou exercici, ja que l'última setmana de l'any l'interventor municipal serà de vacances. Això ha fet que durant l'última setmana s'hagin succeït les reunions per tancar els comptes dels patronats, empreses municipals i organismes autònoms, amb l'objectiu de bolcar tots els comptes en el projecte de pressupost. De fet, divendres al migdia encara es convocava d'urgència una comissió d'Hisenda per aquest dilluns. Tant el PSC com ICV han lamentat que no han tingut accés a la documentació del pressupost amb prou temps per estudiar-se tots els comptes, i que aquest “ocultisme” i “precipitació” els deixa en una situació d'indefensió.

Segueix llegint:
-Els socis privats pagaran les obres del 2011 a Tortosa

Publicat a El Punt

4 comentaris:

  1. Volia opinar sobre la noticia,pero com no he vist una cara bonica,em reservo l'opinio...a mes soc transexual!(amb bigot)
    Si us plau Gustau,"adorna" els comentaris perodistics amb "top models" de la politica municipal

    ResponElimina
  2. Qualsevol candidatura a l’alcaldia de Tortosa, ho tindria que prendre en consideració….

    ResponElimina
  3. Deus estar guapa,CUERPASO!Con bigote.

    ResponElimina
  4. Bigote....i rabo,com els agrada als homens "de pelo en pecho"!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta