26 de gener del 2011

Així serà el futur Museu de Tortosa


L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dimarts el projecte museològic i museogràfic del futur Museu de Tortosa. Redactat per l'empresa STOA, el projecte ha de servir per equipar el pavelló 12, el més gran de l'antic Escorxador, que serà l'espai que acollirà la sala d'exposicions permanent del nou equipament cultural. L'objectiu amb què ara treballa el govern de CiU i ERC és aconseguir el finançament necessari, uns 800.000 euros (ja hi ha una partida de 200.000 euros en el pressupost general de l'Estat, fruit d'una esmena de Convergència), per habilitar l'exposició permanent, adequar les instal·lacions, i obtenir el reconeixement com a museu per part de la Generalitat. Segons l'alcalde, Ferran Bel, aquesta tasca es durà a terme durant tot aquest any 2011, amb l'objectiu que l'any vinent el Museu de Tortosa siga ja plenament operatiu. En aquest mandat, l'Ajuntament ha invertit uns 2,5 milions d'euros en l'adequació dels espais interiors, així com en la instal·lació de tots els serveis.

El Museu de Tortosa estarà format per la sala d'exposicions permanent, a la qual s'accedirà per una recepció-botiga situada al costat. Aquesta sala ocuparà una superfície d'uns 600 metres quadrats, distribuïda en dos nivells. Organitzats al voltant d'uns grans cubs, hi haurà set àmbits en què s'explicarà la història de Tortosa i el seu territori d'influència. La denominació dels àmbits és la següent: Els orígens, sobre el territori de Tortosa a la Prehistòria; Ilercavònia, la primera identitat; Dertosa, el pas de l'Ebre; Turtuxa, la ciutat del nord; Al centre de la Corona d'Aragó; A la perifèria del Regne d'Espanya, i Una nova identitat, sobre l'etapa més actual i les perspectives de futur. Les instal·lacions de l'equipament incorporen també les oficines de l'IMACT, que en les properes setmanes s'hi traslladaran des de les actuals dependència a l'auditori Felip Pedrell. El Museu de Tortosa es completarà amb la sala de reserva, que inclou un fons patrimonial amb més de 5.000 registres; la sala d'exposicions Antoni Garcia, i una Aula Didàctica. Podeu veure el dossier de premsa del Projecte del Museu de Tortosa clicant aquí.

Imatge: Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. La veritat és que fa molt bon aspecte.
    Celebro que es faci. Ja era hora també.
    També l'equip d'STOA ha fet un bon disseny.
    Ja ho veus fet gairebé.
    L'Andreu Curto s'ha degut engreixar i tot de la satisfacció.
    Felicitats a tots els que hi han contribuït!
    Recordant també a tots els que han cregut en aquesta ciutat i l'han formada museísticament.
    Ja queda menys!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta