8 de gener del 2011

Cap locutori nou no ha obert a Tortosa des que es va aprovar l'ordenança


L'Ajuntament només ha tramitat nou canvis de titularitat i ha denegat tres ampliacions d'activitat · En dos casos, els amos han desistit d'iniciar tràmits ·

L'Ajuntament de Tortosa ha frenat la proliferació de locutoris que hi havia a la ciutat, gairebé tres anys després d'haver aprovat una ordenança específica per regular aquest tipus de negocis. Així, si en aquell moment hi havia una trentena de locutoris a Tortosa –sobretot, es concentraven als barris del nucli antic–, en tot aquest temps l'Ajuntament no ha hagut d'atorgar cap nova llicència d'obertura. De fet, la regidora de Governació, Rosa Cid, va assenyalar ahir que el consistori no ha hagut de tramitar cap nou expedient de locutori, i que només s'han produït dos desestimaments. “Les persones que volien obrir tots dos locutoris van entendre que no complien els requisits de l'ordenança, i ells mateixos van desistir-hi, sense arribar a entrar la sol·licitud”, va aclarir Cid.

De la mateixa manera, la regidora va detallar que l'àrea de Governació ha hagut de denegar tres sol·licituds per ampliar locutoris actuals, en aplicació de l'ordenança municipal. La normativa fixa les superfícies mínimes que han de tenir les cabines, la sala d'espera i els lavabos; i també evita que els locutoris puguen compartir el local amb altres activitats com ara perruqueries, carnisseries o supermercats. És en aquest sentit, segons Cid, que l'Ajuntament ha denegat les ampliacions. En canvi, sí que ha autoritzat tres ampliacions més, quan els propietaris dels locutoris han sol·licitat poder desenvolupar-hi activitats que es consideren compatibles amb els serveis de telefonia, com ara la venda de targetes telefòniques o l'enviament de diners a altres països.

Paral·lelament, durant aquests dos anys l'Ajuntament ha tramitat fins a nou canvis de titularitat. És només en aquests casos, va apuntar la regidora, que el consistori obliga els nous propietaris dels locutoris a complir els requisits de l'ordenança quant a les obres que s'han de fer als locals. Per Rosa Cid, l'ordenança ha complert el seu doble objectiu de regular el sector i d'evitar la concentració de locutoris en determinades zones de Tortosa. De fet, hi havia propietaris que reclamaven una regulació perquè n'hi havia massa. “Hi havia una certa saturació de locutoris, i la crisi també deu haver frenat que se n'obrin més”, va dir. Finalment, la regidora de Governació va destacar que els locutoris compleixen els horaris establerts a l'ordenança, i que les restriccions han acabat beneficiant el sector. Ja no els cal obrir més enllà de les dotze, si el locutori de la competència no ho fa.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta