28 de gener del 2011

Tortosa ja ha executat el 71% del Pincat


L'Ajuntament està realitzant o bé té en tràmits obres amb un pressupost de 5,2 milions, com ara la reurbanització dels carrers del Vall i Replà · Llum verd a la reforma de la plaça de Sant Joan ·

L'Ajuntament de Tortosa afronta la recta final del pla integral del nucli antic (Pincat), ja que durant tot el 2011 haurien d'acabar les obres pendents. La meitat dels 18,9 milions del Pincat s'han finançat a través de la llei de barris de la Generalitat, i fa dos anys el consistori va haver de demanar una pròrroga, la qual s'esgotarà el 31 de desembre. Fins ara, amb l'impuls dels últims dos anys, l'Ajuntament ha acabat actuacions per un valor de 13,4 milions –un 71% del pressupost–, quan fa només onze mesos el percentatge d'exe-cució només havia arribat al 46% del Pincat, amb un import de 8,7 milions. A més, segons l'alcalde, Ferran Bel, ara hi ha obres en execució o en tràmit per 5,2 milions, fet que suposa un 27,5% del total. Per tant, per als últims mesos d'enguany només quedaran pendents d'executar uns 211.000 euros, que sobretot es destinaran a l'enllumenat públic del barri de Santa Clara.

A grans trets, aquest va ser el balanç que l'Ajuntament i la Generalitat van fer ahir, amb motiu d'una altra comissió de seguiment del Pincat. El nou delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, es va estrenar a la comissió del Pincat presidint la sessió al costat de l'alcalde. Així, Pallarès va constatar amb satisfacció la feina que s'ha fet al nucli antic de Tortosa durant els últims anys. Entre les obres actualment en marxa hi ha la reforma dels carrers Canvis i del Vall, la reurbanització del barri del Castell, la reforma de l'antiga església de Sant Antoni, la construcció del nou casal de Santa Clara i la plaça de Sant Tomàs, al mateix barri. A banda, en pocs dies haurien de començar les obres de reforma del Centre Obert Sant Francesc i dels carrers Sant Francesc, Replà, Garrofer i Progrés, a més de la plaça de Sant Joan, que l'Ajuntament ha previst ampliar i convertir en una zona exclusiva per als vianants. En aquest sentit, Bel va detallar que Patrimoni els ha autoritzat a enderrocar una casa, i que la nova plaça de Sant Joan incorporarà una graderia –com la plaça de l'Absis–, que permetrà organitzar-hi concerts i altres esdeveniments a l'aire lliure.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta