12 de juliol del 2011

Tivissa desbloqueja el parc solar


 L’Ajuntament espera un informe de Medi Ambient per reactivar el projecte de la central fotovoltaica · 'L'Entrevista' amb l'alcalde Jordi Jardí s'emet aquest dimarts a les 22.00 hores a Canal 21 Ebre ·

L’Ajuntament de Tivissa ha desbloquejat el projecte per implantar una gran central fotovoltaica al municipi, amb una inversió global de 32 milions d’euros a càrrec de l’empresa Servitransfer. L’alcalde, el convergent Jordi Jardí, ha anunciat aquest dimarts en una entrevista a Canal 21 Ebre que el consistori ja té el llum verd dels diversos departaments de la Generalitat. De fet, només li cal un informe de Medi Ambient per definir les mesures correctores que cal aplicar per evitar l’impacte sobre la fauna.

El parc fotovoltaic es construirà en el paratge del Castellet de l’Esteve, al límit amb els termes de Vandellòs i de l’Ametlla de Mar. A més, tindrà associat un centre d’investigació de la URV sobre innovació en energies renovables. El projecte va ser impulsat directament per l’Ajuntament, que va traure a concurs públic l’aprofitament privat d’una superfície de 40 hectàrees. Finalment, la planta solar tindrà una potència de 8,3 megawatts i ocuparà una superfície de 24 hectàrees, ja que l’Ajuntament ha redimensionat el projecte a instàncies de la direcció d’Arquitectura i Paisatge. En la mateixa entrevista, Jardí també ha assenyalat que aprofitaran la majoria absoluta de CiU a l’Ajuntament de Tivissa per reactivar la redacció del nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM).

D’altra banda, el també president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha referit a la polèmica per la possible instal·lació del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears a Ascó. Jardí ha deixat clar que el nou govern de CiU no es manifestarà ni a favor ni en contra del projecte. Segons Jardí, si el govern de l’Estat s’acaba decidint per la candidatura d’Ascó, el consell de la Ribera d’Ebre farà tota la força que siga necessària perquè tots els llocs de treball que es creïn siguin ocupats per la gent de la comarca.

Imatge: Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. Tinc que dir que aquí hi ha algú que desvaria.
    I quina casualitat, la majoria de CiU.
    Passada, una mica, la moda dels ventiladors, més que res perquè el estat ha fet rebaixa de subvenció a aquest tipus d'energia. Tot ha sigut, com sempre, per la puta pela.
    Pos ara toquen les solars. On? On sigue barata la terra. Res més.
    A un lloc com aquest:
    http://50picos.blogspot.com/2008/04/el-castellet-de-lesteve-438-m.html
    I continuem amb la saga de "Puteja el territori per alimentar el consum de les metròpolis".
    No ho faran a Barcelona o Girona. Clar, allí no toca. Tampoc a les seues teulades. Quin despropòsit!
    No importen pèrdues pel camí, ni que sigue en llocs "paradisíacs". Importa la pela. Com sempre, la puta pela.
    Com si no ens sobres energia!
    Com si tot valgués aquí baix.
    24 camps de futbol de plaques.
    240000 m2.
    Que sabem contar Mr. Jardí de les plaques!
    I la seva pretensió de que hi hagi MTC, i que els que treballen siguen ebrencs és la cosa més pareguda a fer una porta a l'infern i que els guardians, els primers en rebre, siguen ebrencs.
    Au!
    I que conste que soc totalment partidari de la solar i l'eòlica. Però, els polítics i empresaris perverteixen els criteris més bàsics. Com que les instal·lacions es facin prop d'on es consumeix l'energia. Però no sinyor! A les Terres de l'Ebre que la terra es barata i el benefici industrial més gran!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta