13 de juliol del 2011

Tortosa concentrarà les festes de la Cinta en un llarg i intens cap de setmana de cinc dies


Decisió valenta de l'Ajuntament de Tortosa. Les festes de la Cinta 2011 es concentraran durant cinc dies, en un llarg i intens cap de setmana que començarà el dijous, 1 de setembre, i que durarà fins al dilluns de la Cinta, 5 de setembre, que és festiu local al municipi. D'aquesta manera, el programa de la Cinta d'enguany condensarà en cinc dies el millor de les activitats religioses, institucionals i lúdiques que es faran a Tortosa. Així ho ha explicat aquest dimecres a la tarda l'alcalde, Ferran Bel, que ha comparegut acompanyat del nou regidor de Festes, Domingo Tomàs. Segons ha dit, la voluntat de l'Ajuntament és consolidar aquesta fórmula de menys durada i major intensitat, "perquè és el model han acabat adoptant la majoria de ciutats de tamany mitjà". Segons Bel, "en ple segle XXI i amb la situació econòmica que estem vivint, no ens podem permetre el luxe de tenir paralitzada la ciutat durant deu dies". L'alcalde també ha explicat que aquest matí ha comunicat en comissió informativa als diversos grups municipals. De fet, l'escurçament de les festes de la Cinta era també una reclamació de diversos sectors i agents socioeconòmics de la ciutat, començant per la Cambra de Comerç.

D'altra banda, Bel ha recordat que l'any passat,  quan l'inici del curs escolar va coincidir a mitja setmana de la Cinta, ja es va optar per fer dos caps de setmana de festes, amb una durada total similar a la que hi haurà enguany. Però enguany les classes no comencen fins al 12 de setembre i, davant d'això, l'aposta ha estat per concentrar les festes en el primer cap de setmana de setembre. El programa de la Cinta 2011 es presentarà durant les properes setmanes, però Bel ha volgut avançar que les activitats tradicionals no sofriran alteracions, i s'ha mostrat convençut que les festes d'enguany seran "tan participades" com en anys anteriors. A més, les actuacions musicals seran gratuïtes i pensant en els diferents tipus de públic. Finalment, com va ja sent habitual, la proclamació de pubilles i el pregó de la Cinta es farà el dissabte anterior, 27 d'agost.



Imatge: Ajuntament de Tortosa

32 comentaris:

  1. A mi em sembla bé. Sempre que el pressupost és redueixi. Ja sé que proporcionalment als dies no podrà ser, però.
    El que no sé com és pot defensar que, per exemple a Jesús, siguin de 10 dies. O és què, la quantitat de dies de festa, han de ser inversament proporcionals a la població ?

    ResponElimina
  2. Continuen les retallades convergents.
    Ferran "Mans-Tisores" seguint el camí de l'Artur "Mas-tisores".
    La noblesa reclama més prebendes al poble.
    Que aprengue de l'alcalde d'Ascó. Allí tot ho fan a l'inrevés.
    festival, festival, festival pro-nuclear.
    Aviat l'Ascó a Primera Divisió!
    S'ha preguntat mai Bel quan trigarien en arribar les radiacions en cas de desastre atòmic?
    I el Puig?
    Eicssss a festejar, que son quatre dies....
    Que ens vendrà més Bel?
    Quin és lo deute per habitant a hores d'ara?
    I el renaixement... invisible.
    Si no valen per a fer festes, compta tu per a lo altre.
    Economistes.... vade retro!

    ResponElimina
  3. no m'acava de fer lo pes aixo,A Roquetes fem deu dies de festa i els omplim tant d'actes, com de gent, que avorrits!! Una manera de no comlicar-se fent festes.

    ResponElimina
  4. Treballar hem de fer......

    ResponElimina
  5. Això son primeres, segones o terceres, Cucafera?
    Tot just que ho digues tu!
    Sona ben estrany, Cucafera!
    Enyores la Rubí?
    Estas emprenyat amb Rúfol?
    Et recomano teràpia Gelstat.
    Digues que si Kaesar. Lo primer és lo primer. I l'esclavisme deixem-lo estar d'una p. vegada! Ni que siguen 10 dies.
    Pobres pubilles!

    ResponElimina
  6. Bueno abulafia lo que ha dit cucafera no em sento ofes, pq treballar ho fai de Dilluns a divendres durant bastantes hores i per aixo sempre van be les festes de les ciutats per pogue desconectar del dia a dia. I per cert a Roquetes enguany tambe han reduit costos amb els mateixos dies

    ResponElimina
  7. Home! Jo només ho deia perquè em recordava la canso d'Adriano Celentano:
    "Chi non labora, non fa l'amore"
    San Remo 1970
    http://www.youtube.com/watch?v=K3zT4egNVxQ
    I mira que ell en fa la pinta de treballar....
    Un "Hit parade"

    ResponElimina
  8. Res ... una mica més sobre la Cucafera i les seves llegendes.
    http://www.xtec.cat/cda-delta/pdf/tortosa/cucafera.pdf

    ResponElimina
  9. No patiu. Els actes que jo surto no es veuran afectats per res.

    ResponElimina
  10. jo no ho veig molt be, les pubilles s'han gastat molt en estes festes, ademes aniran estressades en tantes coses; i si, ho fan perque los i agrada surtir de pubilles, no perque les families es tinguen que fer vore, aixo era abans, a les noies los i agrada fer pinya res mes, resumin, no stic d'acord.

    ResponElimina
  11. És bo saber-ho en temps. Així sé quins dies hauré d'estar fora de casa. No sigue cas que una tan gran concentració de massa cintera origine un forat negre, i me xucle.

    ResponElimina
  12. Pere Gil, vols dir que les pubilles no sabien desde primera hora el calendari de les festes?
    Comentaris:
    - les pubilles no es gasten res, en tot cas són les seves famílies les que es gasten el que es volen gastar i si es gasten més del que poden és el seu problema
    - les pubilles, després de les festes, tindran la resta de la setmana de vacances i podran descansar si tant s'han estressat.
    -la cambra de comerç que no parli tant perquè els comerciants són els primers que, en festes, tanquen les seves paradetes i abandonen la ciutat .
    -

    ResponElimina
  13. www.facebook.com/event.php?eid=173308276068034 oko al event del facebook, Algunes pubilles del 2011 s'han començat ha indignar pel escurçament de les festes i recolliran firmes el dia 16 juliol pel mati

    ResponElimina
  14. El que si trobo una enganyifa és que no s'hagi fet public fins ara. Ho portaven molt amagat, tant que, a les eleccions, no van dir res del mon i em nego a pensar que aquesta decisió ha sigut d'avui per a demà.

    ResponElimina
  15. mmm que extrany... Jotabe... Diuen: "mal piensa i acertaras"

    ResponElimina
  16. Per a Yuca.

    Vaig ser pubilla fa uns anys i t'asseguro que em vaig pagar jo mateixa els vestits, les arracades i tot lo que vaig portar. TOT. A més, durant les festes vaig seguir treballant, i anant als actes, i xalant com la que més, i sense escarafalls ni ganes de fer-me vore. I no vaig ser la única d'aquell any. Les dels altres anys, no ho sé, però diria que més d'una ho va fer també. O sigui que una mica més de respecte per les pubilles i per les seves famílies, perquè si o estessin no sé què comentaries tu. Si no estàs d'acord amb aquesta tradició, és cosa teva, no vagis als actes, però no posis a tothom al mateix sac, i respecta la gent que sí que vol seguir amb ella. Portes tot l'estiu (tu i d'altres) criticant aquestes pobres noies, i et diré per experiència personal que ser pubilla és més pesat del que sembla, i que avui dia les noies que ho són no ho són per a que les famílies llueixin més. El meu any vam aguantar fins i tot emnpentes i sacsejades quan a la baldanada no donàvem als iaios tantes baldanes com volien.

    ResponElimina
  17. Quin asco de politics ;) !! enserio, si l'unica oportunitat de descans i de xauxa dels tortosins es retallen tambe es tindran k retalla altres coses com per exemple el salari del sr alcalde que pel k es beu a nell no l'importa el benesta dels seus ciutadans

    ResponElimina
  18. Raikiri13, té alguna cosa a veure el descans dels tortosins amb les festes majors ? Potser, segons com se mire, com més festes menys descans, no ?.
    Amb retallar el sou, d'cord. Tot i reconeguen que, sempre que estracta de retallar, sempre es millor començar pels altres, a que sí ?

    ResponElimina
  19. Voleu dir que és guanyen el sou les dedicacions exclusives?
    Per a mostra, entre altres, les Festes, del "Envelliment" i de la "Pinta". Que ni m'atreveixo a posar el nom.
    Qui els ha votat, de quin poble eren?
    De Fullola?

    ResponElimina
  20. Parlant de festes, i encara que més d'un em titlle de carca.
    Pago un sopar al Bulli per a dos persones a qui endevini la quantitat d'euros "invertits" en beguda que es gasten a la "zona jove", a les Haimes, que hi han al recinte del ball de les festes de Jesús. Tot sigui per evitar l'èxode dels joves durant les festes del poble i així poder dir que la joventut participa de la mateixa....
    Com a afectat indirecte, i directe, n'estic fins els dallonses ( collons ) de les nits blanques continuades, i clar, com més d'un quart d'hora no podem estar sense res a les mans........Sempre queda el consol que, estan a casa, no ens faran bufar els Mossos.
    El to es irònic però el problema seriós. Sé que parlo en nom de més d'un pare/mare

    PD Accepto un desviació, per dalt o per baix, de 6.000 €

    ResponElimina
  21. Tema molt complicat Ximo!
    Jo no faria bous!
    Veigues tu lo que s'estalviaria la patacada.
    Mentrestant es permetin els anuncis d'alcohol.... rien a faire mon ami
    I mentres a la societat mane el consumisme, tampoc.
    600x15x5= 45.000 pvp

    ResponElimina
  22. Abulafia, a veure si encara t'hauré de pagar el sopa. Jo demanava cost, però bé, molt, molt malament no vas, no.

    ResponElimina
  23. Jo després d'abaixar-li el sou a l'alcalde els hi baixava a tots els mossos d'esquadra. Massa sou per a tan poca formació i professionalitat.

    O com es sent a vegades: NO HAY PAN PA TANTO CHORIZO.

    ResponElimina
  24. En que et bases per dir que els mossos són poc professionals? Ho coneixes de primera ma, o pel que diuen a la Gaceta o Intereconomia? Fa mal que desarticulen bandes de guàrdies civils traficants de droga veritat?

    ResponElimina
  25. Partidismes i nacionalismes a banda, sembla generalment prou acceptat que la policia espanyola ( inclosa la catalana ) és de les més competents d'arreu. Sobre tot en investigacions, detencions etc. ( Plaça de Catalunya a part )

    ResponElimina
  26. Suposo que permetreu que un dubte profundament de les bases ètiques de la policia. Sobre tot dels seus dirigents.
    Anar armat genera prepotència sempre i al final, aquesta emana de l'inconscient en cada un dels actes.
    És actualment inconcebible que es fabriquen armes. Letals. Mines personals, Bombes de "racim". Rifles, tancs, avions, etc.
    No se a vatros, sense excuses vanes, a mi em sembla indigne de qualsevol civilització.

    ResponElimina
  27. No et preocupis Lluís, ho coneixo de primera mà. Històries per a no dormir.

    Sols fa falta que parlis amb la gent i preguntis quina impressió tenen dels mossos d’esquadra. Últimament ningú en parla bé, sense anar més lluny, no fa molt estàveu tots en contra per l’actuació del 15-M. Jo parlo del dia a dia.

    ResponElimina
  28. Si tu ho dius pos serà veritat, per cert quina feina tens que et permet conèixer a tots els mossos de Catalunya i com fan la seva feina? Es curiositat.

    ResponElimina
  29. La de ciutadà català.

    ResponElimina
  30. La de imputat en un judici de faltes que li va crear un problema a ton iaio Gutijaume.

    ResponElimina
  31. Ja ho he dit, histories per no dormir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta