5 d’octubre del 2011

'Decepció' i 'preocupació' de la PDE després de la declaració del conseller Recoder

Primera reacció de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) a la declaració del govern català en contra del transvasament a Castelló. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha manifestat la seua "decepció" i fins i tot la seua "preocupació" per les declaracions del conseller de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament. En declaracions a Ràdio Ebre i a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Tomàs ha posat en qüestió que haja estat Recoder i no el president de la Generalitat, Artur Mas, l'encarregat de respondre la pregunta plantejada per la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé. De fet, a la PDE tampoc ha agradat que Roigé defensés el Xerta-Sénia durant la seua intervenció.

Però, a banda d'això, el portaveu de la PDE ha recriminat que el govern haja eludit la seua responsabilitat en l'aprovació del cabal ambiental del tram final de l'Ebre, així com el seu suport als canals de reg Segarra-Garrigues i Xerta-Sénia, uns projectes de regadiu que la PDE considera que deixen la porta oberta per transvasar aigua de la conca de l'Ebre cap a Barcelona i el País Valencià, respectivament. Segons Tomàs, el discurs de Recoder "no ha estat a l'alçada" del que la PDE esperava després que CiU i PP tombessen en el ple de divendres al Parlament diverses mocions de l'oposició en defensa de l'Ebre. De fet, el portaveu de la plataforma ha interpretat l'oferiment de diàleg de Recoder al govern valencià, en una clara referència a la necessitat d'impulsar el transvasament del Roine com a alternativa a l'Ebre, com una manera de preparar el terreny a un possible pacte entre CiU i el PP. "Amb el missatge que vam rebre divendres i el que hem rebut avui, entenem que no s'està jugant nét", ha assegurat Tomàs. Els antitransvasament consideren, d'acord amb la interpretació de la intervenció al Parlament d'aquest dimecres, que "no hi ha hagut canvis en la política de CiU" sobre aigua. "A partir del 20-N ens ve la cavalleria i el transvasament es reactivarà. Sense el suport del govern català ve un període complicat. No defensa els interessos de l'Ebre, no som prioritaris per al govern i podem ser moneda de canvi", ha advertit de portaveu de la PDE.

+Informació:
-Comunicat oficial de la PDE

LA PREGUNTA DEL DIA

2 comentaris:

  1. Pos que et pensaves ?
    Una resposta, encara que sigui en seu parlamentaria, ni tan sols donada pel President; per un Conseller i sense ser clar de veritat. Ni tan sols moció, ni pronunciament institucional del Parlament.
    Ara, recordo que vas ser tu, Tomás, qui tenies esperances amb la pregunta de la diputada Roigé ( a qui vas citar ) i la resposta.
    Pos que poc bé et va informar la preguntant ?.

    ResponElimina
  2. Ja ho sabies Manolo que d'aquesta gent no pots esperar res de bo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta