5 d’octubre del 2011

Recoder afirma al Parlament que 'no hi ha marge' per fer un transvasament a Castelló

Meritxell Roigé (CiU) considera necessari que “el pla hidrològic de conca de l’Ebre contempli el cabal ecològic en el tram final del riu” ·

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dimecres al Parlament de Catalunya que “no hi ha marge per un transvasament de l’Ebre” a Castelló. Recoder ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta oral de la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé, sobre la petició de 90 hectòmetres cúbics anuals que la diputació de Castelló va fer al govern de l’Estat. El conseller, però, ha afirmat que el govern té “molt clar" que ara cal "complir amb la Unió Europea, garantir un cabal suficient i els usos actuals”. Per tant, segons ha remarcat Recoder, d'aquesta manera “no hi ha marge” per fer transvasaments a Castelló.

Per la seua banda, Roigé ha recordat que l’Ajuntament de Tortosa i d’altres ajuntaments de l’Ebre han aprovat declaracions institucionals en contra de la petició de la diputació provincial de Castelló. Així, la diputada de CiU considera necessari que “el pla hidrològic de conca de l’Ebre contempli el cabal ecològic al tram final del riu”. Però fins ara, aquest pla, que el govern de l’Estat està posposant, no contempla el cabal ecològic al tram català del riu. Com a mínim així és en els diferents esborranys que s’han donat a conèixer. Roigé ha remarcat que el cabal ecològic "ha de permetre garantir la pervivència del riu, així com la qualitat de la seua aigua”. La diputada tortosina també ha recordat que “la Comissió Europea ha instat el govern espanyol a complir la legislació sobre els plans hidrològics de conca i ha portat davant el tribunal de la UE aquesta qüestió”. “Des del territori fem una aposta per la finalització de les obres del canal Xerta-riu Sènia, que ens permetrà portar el regadiu a les comarques del baix Ebre i el Montsià” ha conclòs Roigé.

Imatge Parlament de Catalunya

4 comentaris:

  1. "No hi ha marge per un trasvasament a Castelló" .... alegria alegria!!!

    I per a un a BCN?

    ResponElimina
  2. Com ha dit Recorder: " no hi ha marge per un transvasament a Castelló" i jo em pregunto i cap a Barcelona? Tampoc o alla potser si

    ResponElimina
  3. Hombre blanco hablar con lengua de serpiente!
    Llamar Re-coder, que como todos saber, ser volver a coder.
    Como si no estar bastante codidos ya!

    ResponElimina
  4. I com és que en compte de les paraules que va dir no va dir les següents:
    "Mentre a Catalunya governi CIU, de transvasament de l'Ebre no n'hi haurà cap". O també: Mentre governi CiU pel canal Xerta Senia només hi passarà aigua per regar al Baix Ebre Montsia. Sé que no depen només de Catalunya, però la voluntat quedaria més clara, no ? Ara s'ha limitat a dir que no hi hauran transvasaments "impossibles"....Fins que siguin possibles ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta