10 d’octubre del 2011

Preocupació màxima per les xifres de l'atur a les Terres de l'Ebre



Les Terres de l’Ebre han superat aquest mes d’octubre els 15.100 aturats, un màxim històric. Les dades de l’atur s’han agreujat perquè durant el mes de setembre més de 700 persones van quedar-se sense feina, i l’atur a les Terres de l’Ebre va créixer més de dos punts per damunt de la mitjana catalana. Per això, les dades de l’atur són especialment negatives a les Terres de l’Ebre, a causa de les necessitats de redreçament econòmic que té el territori, i que s’arrosseguen des dels anys anteriors a l’actual crisi. Aquesta és la valoració que ha fet el director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, qui ha estat el convidat d’avui al programa Primera Columna. Duro ha afegit que les dades de l’atur són més negatives a l’Ebre que a la resta del país, a causa de la incidència de la crisi al sector de la construcció.

D’altra banda, el director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV ha confirmat que l’economia de les Terres de l’Ebre està pitjor ara que fa un any, en termes globals, per la pujada de l’atur i la destrucció d’ocupació neta. Tot i així, Duro ha donat una bona notícia per a l’economia del territori, ja que el sector industrial ha aconseguit frenar la caiguda. En canvi, la creu de la moneda és que l’ensorrament de la construcció i l’allargament de la crisi estan començant a afectar el sector serveis.

Finalment, Duro ha conclòs que els ajustos del govern català en sanitat i educació poden afectar negativament l’economia del territori, ja que faran davallar el nivell de benestar alhora que faran pujar més les xifres d’atur. En canvi, el director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV ha valorat molt positivament la decisió de la Generalitat de preparar un segon pla d’industrialització per a les Terres de l’Ebre.

5 comentaris:

  1. Però el més important és no fer el ditxós canal, no sigue cosa que crei riquesa i llocs de treball!

    ResponElimina
  2. L'atur a Tortosa en concret, ha passat de 1.132 persones el 2007 a 3.249 persones al març del 2011 (dades de l'Idescat) .
    Quasi un 200% d'increment en 4 anys... I no és de bogos intuir que la xifra no para de crèixer.

    ResponElimina
  3. Tu pots explicar Lluís quina riquesa i per a qui i quant?
    Es que jo lo màxim que veig son explotacions de cítrics amb ma d'obra subsahariana.
    Si tu en veus alguna més que surti bé de preu.....
    Però, quin capital s'arriscarà?
    El local?
    El forà a les comarques de l'Ebre?
    La meva vidència no dona per a més.

    ResponElimina
  4. Un pla d'industrialització sense mercat es una tonteria.

    ResponElimina
  5. Aqui augmentant lo paro i l'alcalde de Tortosa agafant pluriempleo...de bojos. Tinc la sensació de que estem sent una de les zones més castigades de Catalunya. A part d'industria i mercat també fan falta moltes infraestructures, mentre el camí més curt a les capitals sigue una autopista de pagament i només arriben quatre linies secundàries de ferrocarril, pos fotut ho tenim. Esquilmat el nostre paisatge per aerogeneradors que produeixen una electricitat que ningú sap on para, amb nuclears a la porta de casa i la major infraestructura és per a un canal de dubtosa utilitat per als de la nostra terra...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta