Un 17 per cent, és el que augmentarà a partir del proper 1 de gener el pressupost dels tractaments biològics en contra de les larves de la mosca negra, a partir del conveni de col·laboració que ahir van signar la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i del Montsià. Així ho va destacar el secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, qui va afegir que el conveni plurianual permetrà que els tècnics del CODE puguen treballar amb més tranquil·litat i estabilitat, ja que podran tenir en compte el cicle biològic de la mosca negra sense haver de patir per la disponibilitat pressupostària. Sancho també va remarcar que aquesta espècie invasora no té afectacions greus en la salut pública, però que la mosca negra sí que altera el benestar de les persones i afecta sectors tan importants per al territori com l’agricultura i el turisme.
De fet, en el programa d’aquest divendres de Primera Columna hem preguntat l'audiència si creuen que la plaga de la mosca negra de l’Ebre perjudica els atractius turístics del nostre territori. El 2011 ha estat un any especialment dur a causa de les mossegades de mosca negra, i la plaga ha arribat amb força també a la Terra Alta. Així, la molesta mosca negra no només pot alterar activitats que es poden fer al voltant de l’Ebre, com la navegació fluvial o els esports de natura, sinó que també pot afectar l’oferta turística de l’interior del territori. Per tant, creieu que la mosca negra posa en risc el desenvolupament turístic de les Terres de l’Ebre?
Imatge ABC
16 de desembre del 2011
Creieu que la mosca negra posa en risc el turisme de les Terres de l'Ebre?
7 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
El tractament de la mosca negra, un somni fet realitat! Almenys ja no haurem de anar empastifats de líquid repelent antimosquits per por a les seves "carícies" a la pell durant l'estiu!
ResponEliminaLa qüestió és, valdrà d'alguna cosa quan arribi l'hora de la veritat?
De broma en broma, però la mosqueta aquesta ens pot fer perdre molts diners dons Rajoy pensa gravar en 1 Euro la pernocta turística.
ResponEliminaNomés Rajoy ?
ResponEliminaCrec que si que ho afectarà - si vens a fer una ruta per les TTE i t'umflen les mosques, ja no tornaras!
ResponEliminaPer cert, si no amollten una mica d'aigua pel riu, poca cosa faran per eliminar la mosca.
Hem de reciclar la mosca i vendre-la com un actiu turístic i exclusiu.
ResponElimina"La Catalunya Salvatge"... amb excursions per a ser picat per la mosca i poder queixar-se de les picades a la tornada a casa.
Que el turista pot ser molt masoquista, no ho oblidem!
Ara bé:
si amollen prou aigua i quan toca,
de mosca, poca, poca, poca.
I podem canviar el nom de les Teres de l'Ebre per Nova Mosquítia o Mosquítia de l'Ebre, ja sabeu, aquella terra de sudamèrica on hi ha tants de bitxets molestos que piquen...
ResponEliminaSi no se elimina esta plaga es porque no se ponen los medios adecuados.
ResponEliminaSin embargo, por estas tierras hay otra clase de "moscas", mucho más peligrosas que la negra, y sin que se conozcan formas de erradicarlas.
Y de esto el Sr. Sancho sabe una barbaridad ...