22 de desembre del 2011

Neguit a l’Ebre pel retorn d’Arias Cañete, gran defensor del transvasament

 

El primer tinent d’alcalde de Deltebre recorda que el ministre d’Agricultura era un defensor del transvasament i lamenta que el PSOE no aprovés el cabal mediambiental ·

Primeres reaccions a les Terres de l’Ebre, després de la presa de possessió del nou govern de l’Estat presidit per Mariano Rajoy. Per exemple, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Deltebre, el socialista José Emilio Bertomeu, ha aprofitat aquest matí el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per expressar el seu neguit pel nomenament de Miguel Arias Cañete com a ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Així, Bertomeu ha recordat que Arias Cañete ja va ser el titular de la cartera d’Agricultura durant el segon govern de José Maria Aznar, quan el Partit Popular va projectar un transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics anuals d’aigua de l’Ebre. El primer tinent d’alcalde de Deltebre ha sentenciat que el nou govern de l’Estat podria ser molt perjudicial per a les Terres de l’Ebre.

En la mateixa entrevista, Bertomeu ha reiterat que un transvasament és inviable des del punt de vista mediambiental, ja que el Delta necessita l’aigua de l’Ebre per subsistir. En aquest sentit, Bertomeu també ha fet autocrítica i ha lamentat que el Partit Socialista no haja deixat aprovat el nou pla de la conca de l’Ebre, amb un cabal ecològic per al tram final del riu.

Tanmateix, el primer tinent d’alcalde de Deltebre ha assenyalat que el PP ja no plantejarà un transvasament com el d’ara fa 10 anys, tot i que torna a tenir majoria absoluta, ja que sap perfectament quina serà la resposta de la gent de les Terres de l’Ebre.

A banda, la por d’un nou transvasament també s’ha fet notar aquest dijous a l’Aragó. D’una banda, el PSOE ha recordat que Arias Cañete va dir fa 10 anys que el transvasament de l’Ebre seria com fer “un passeig militar” per al PP. En canvi, el PP de l’Aragó ha assegurat que no hi haurà transvasaments. En el discurs d’investidura de dimarts, Rajoy va evitar la paraula ‘transvasament’ i només va dir que promouria un “pacte nacional de l’aigua”.




7 comentaris:

  1. Me dona un deja vu molt xungo este home...

    ResponElimina
  2. Ara li te menys faena que al 2000. Les bombes ja estan a Xerta i hi ha un canal fins la frontera amb Castelló gairebé. I com no hi han regants d'aquest canal per oposar-se ni una mica.
    De totes maneres els regants dels canals de l'esquerra i de la dreta el transvasament el veien amb bons ulls, al menys els dirigents de les seues comunitats (Joel Bonet i Macià).
    Sabeu lo més bo? Ha sigut la Generalitat (tripartita i convergent) qui l'ha finançat totalment amb càrrec als pressuposts d'agricultura.
    Em fa cosa quan els polítics amaguen veritats o les diuen a mitges. Ara es queixa de que este Bertomeu? Que se'n ha oblidat?

    ResponElimina
  3. Gran defensor del transvasament en el seu moment i en l’actualitat una de les persones més preparades i intel•ligents per ocupar un càrrec de la importància d’aquest.

    ResponElimina
  4. Però que no te ni pajolera idea de medi ambient, com ell mateix declara.
    Lo seu son los pimentons i tomates!
    Ai "pecatis mundi"
    "Miserere nobis"
    (jota popular)
    Benvingut a casa pel Nadal Gutijaume.

    ResponElimina
  5. Osti Guti, si te paguessen un euro per cada post que fas de propaganda als peperos series millonari. Intel.ligent no dubto que ho sigue...però la imatge que donava en la la legislatura del Pepe Mari pos no semblava que fos cap lumbrera, no. Bon Nadal a tu i a tots los marfanteros!!!

    ResponElimina
  6. De diners no en veig per cap banda però aquesta “propaganda” què tu dius es veu recompensada d’altres maneres, i alguns cops aquestes altres recompenses em satisfan més i m’animen a continuar treballant, que si fossin calers.

    En quant al senyor Cañete sols puc tenir paraules d’admiració, us recomano que mireu si podeu l’entrevista que li va fer ara farà un mes a TVE l’Ana Pastor.

    ResponElimina
  7. Crec que algun jove Pepero s'ha engatat abans d'hora...i no miro a ningú...hou, hou, houuuuu!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta