21 de febrer del 2012

Manifestació a Tortosa davant de la seu del PP i de la comissaria de la Policía



Més d’un centenar de persones, segons el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, s'han manifestat aquest vespre pel centre de Tortosa, en solidaritat amb els estudiants de l’institut Lluís Vives de València que dilluns van ser objectes de fortes càrregues policials i detencions. La protesta s'havia convocat al llarg del dia a través d'internet i de les xarxes socials, i ha començat amb una cassolada a la plaça d’Alfons XII, just al davant de la seu del Partit Popular de Tortosa. Però després ha desembocat en una manifestació que ha arribat a tallar el trànsit en l’accés a la plaça pel carrer Argentina i a la cruïlla amb el carrer de Sant Ildefons. A més, el Partit Popular ha denunciat després un atac amb pintura a la seua seu de Tortosa. Finalment, alguns dels manifestants s'han dirigit per l’avinguda de la Generalitat fins a la comissaria de la Policía Nacional, al passeig de les Bicicletes, on s'ha fet la lectura d’un manifest per denunciar la "brutalitat" de la repressió cap als estudiants valencians. Durant el recorregut s'han cridat consignes com Avui és València, demà pot ser Tortosa, o Som estudiants, no delinqüents i Menys policia i mes educació. A través de Twitter, un dels participants en la protesta també ha denunciat que un grup de persones han estat  retingudes i identificades pels Mossos d’Esquadra a l’altura de l’antic pont del tren.

Per la seua banda, Maulets Terres de l'Ebre i el Casal Popular Panxampla han emès un comunicat conjunt, en què afirmen que avui des de Tortosa comparteixen "l'esperit de lluita dels i les estudiants de València", i que se solidaritzen "amb totes les persones que aquests dies han patit la repressió policial. Una policia que representa i defensa els drets dels poderosos i qualifica d'enemics a la població que manifesta el seu descontentament". En el mateix comunicat, anuncien que el proper dijous, 29 de febrer, han convocat una jornada de vaga a l'ensenyament en contra de les reallades, i que hi haurà una concentració davant dels serveis territorials d'Ensenyament, al carrer Providència de Tortosa.


Vídeo Lluís Comí. Imatges Montse Castellà

22 comentaris:

  1. Bé, realment han retingut a dues persones, la resta els hem esperat en solidaritat.

    ResponElimina
  2. Boooooo,això m'agrada.

    ResponElimina
  3. Digna resposta de Tortosa a la vergonya de l'actuació policial de la Policía Nazional, que mos recorda a temps passat que no estan tant lluny. Acabo de veure este vídeo http://www.youtube.com/watch?v=cs83a-6smwo
    I ara a donar suport als estudiants el proper dijous 29. Les retallades són una vergonya però la repressió exercida pels Nacionals amb el permís del PP és fastigós. Això és l'hivern espanyol davant la nostra primavera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest vídeo ja fa uns minuts que es pot veure també en aquest mateix article. També hem actualitzat la informació amb el comunicat conjunt del casal Panxampla i Maulets.

      Elimina
    2. D'acord, però, la primavera nostra son los Mossos d'Esquadra pegant a la Plaça de Catalunya, com els "Nazionals" a València ?. Menos poesia....
      Alguns també els diuen Gossos.

      Elimina
    3. El problema no és tan simple com un problema Espanya-Catalunya, les actituds autoritàries i neo-feixistes dels que manen es reprodueixen a totes bandes. Per desgràcia és així... i pel que es veu anirà en augment, moltes caretes estan caient.

      Elimina
  4. Perdona Arjub perquè, tot i estar bàsicament d'acord en tu, cal matisar la teva última sentència, això és l'hivern nacionalista i les seves acaballes davant una primavera progressista i alternativa.

    ResponElimina
  5. Sneijder, entenc el què dius però el que passa a València ciutat, no és el mateix que a Castelló, Barcelona i encara menys Madrid. Tendim a pensar en què l'única diferència entre les comunitats autònomes on es parla català, anomenades en el seu conjunt, els Països Catalans, amb la resta de comunitats, és la llengua. És una visió simplista en clau espanyola però la violència vista aquests dies ve d'un passat i un present i se'n diu "La Batalla de València" http://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_València
    El nacionalisme espanyol i les seves acaballes davant d'una primavera progressista i valenciana (no espanyola). És el matís que molta gent, interessadament o per desconeixement obvia. La violència exercida als anys 70 entre polítics espanyols a València i grups ultradretans amb conexions amb la Policia Nacional i Guardia Civil, encara és ben vigent avui. Per això, dintre de l'estat, el País Valencià és el lloc on el feixisme i l'extremadreta actuen amb més impunitat, i aquest fet no és un casualitat com alguns mos volen vendre, és una política espanyola davant una comunitat que volia mirar més cap a les Illes Balears, cap a Catalunya i cap a Europa, que no pas cap a Madrid. La flama s'ha mantingut i esperem que comence a estendre's.

    ResponElimina
  6. I la pintura tirada a la seu del PP?

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Nosaltres no hem vam fer cap, quedem totalment desentesos sí algú per la seva banda hagi pintat la seu del PP

      Elimina
    3. Durant el temps que va durar l'acte davant la seu del PP NINGÚ dels presents va tirar res a la façana.

      Elimina
    4. Au, Jaume, estem cap de semana tens faena.
      Jejeje.

      Elimina
    5. Contractaran a quatre negrets i llestos.

      Elimina
  7. He estat mirant fotos i preguntant a gent per la xarxa i enlloc es va tirar pintura, ni a la vostra seu, ni a la comissaria.

    Per cert, què n'opines de la reacció de Cotino a les Corts Valencianes amb la diputada Mónica Oltra i de les excuses de la Delegada del govern i del Ministre? És un "contubernio judeo-masónico-comunista"?

    ResponElimina
  8. Et veig molt optimista. Com a llisor de historia lo de la batalla de València, està molt bé. Ara, tot plegat, com és conjumina amb la persistent i pertinaç insistència els darrers anys ( molts ) en que el PP treu majories absolutes ? A ningú -que se sàpiga- li posen la pistola al pit per votar d'una determinada manera. Al País valència no hi ha una CIU, cert, on els nacionalistes moderats valencians poguessin vores representats; llavors per substituir-ho, que fan, votar a altres nacionalistes ? No entenc res.
    Quant a les semblances d'uns i altres. Tret de Botifarra i Morella ( fent una mica de caricatura ) i per suposat l'idioma, voleu dir que la idiosincràsia de la gent del País valència ( en general ) i la de Catalunya tenen molts trets comuns ? Vull dir, això que de manera tan emfàtica dieu Paisos Catalans, potser seria més rigorós dir-li "Paisos de parla catalana" . Clar que aquesta denominació no té les mateixes connotacions identitàries i d'uniformitat. Tot i que, desgraciadament, inclús seria més científic dir "Paisos on -en major o menor mesura- es parla català, i alguns inclús li diuen valencià i mallorquí" .
    Continu sense entendre res, Arjub ens diu que no podem comparar els "paisos Catalans" amb la resta d'Espanya ( perdó, estat ) perquè som diferents i no només per la llengua. Bé, això pot ser opinable, el que també ho deu ser és que entre els paisos de parla catalana també n'hi ha de diferencies, i moltes. Per tant, no és pot contraposar una entitat a l'altra, si més no, perquè els valencians ( parlo de majories ) crec que tenen prou demostrada la seva voluntat política i una cosa és que conjuntural-ment es sentin més o menys lluny d'Espanya, l'altra és que se sentin prop de Catalunya fins el punt d'una unió.
    A més, tot això, ho posem a la coctelera de la independència de Catalunya que alguns ( molts, si es vol ) reclamen per al principat, i a veure com es menja. Continu sense entendre res.
    I si els valencians volien, i volen, "una comunitat que volia mirar més cap a les Illes Balears, cap a Catalunya i cap a Europa, que no pas cap a Madrid" el que han de fer és obrar en conseqüència. Fins ara el que han fet és anar precisament en el sentit contrari. Amb Zaplana, Fabra, Camps, Betoret, Costa.......Alguns ja no estan, als menys a les fotos, però la idiosincràsia que deia abans continua. Exemple:
    Consellera de CULTURA generalitat valenciana
    Ara sí, ara sembla que és mouen a Canal 9, per exemple, ara que potser és veu l'amenaça de l'acomiadament molt prop, però la cosa ja fa molts anys que va. Amb la inestimable col·laboració de gent com Josep Puigbo, catalanista de pro, per cert. Quins debats.....

    I el pitjor és que moltes alternatives amb lideratges i força suficients no se'n veuen.

    ResponElimina
  9. en algun moment havia d'esclatar el País Valencià. No és d'ara, la progressiva destrucció de l'ensenyament públic, començant per arraconar la llengua pròpia del País Valencià a un reducte folkclòric (com deia Joan Fuster) que va començar el PSOE, fins ara el PP, prioritzant Terra Mítica, circuit urbà de F1, ciudad arts i ciències, ... la destrucció del territori amb els PAIs, prioritzar l'eix madrid que no cap a Europa, ...

    ResponElimina
  10. Jotabe, crec que en els temps que correm, més val que compres "accions d'optimisme", sinó, més val que ni surtes de casa.
    La Batalla de València és història, és present i encara serà futur. Al PP, al País Valencià el van votar, xifres de 2011 a les Corts, 1.211.112 persones. Del total de vots a les eleccions és un 50,67%. Una xifra enorme, veritat. Però en vot real, segons el cens, és del 34,12%. O sigue, de totes les persones que tenien dret a vot, el 34% va votar al PP!! Hi ha un 66% amb dret a vot que els va votar! El PP porta 3 eleccions seguides perden vots però com que el PSOE és un desastre, trauen més rendiment als seus vots per la Llei d'Hondt.
    Dit això, està clar que mos assemblen lo mateix que s'assembla un de Valladolid o de Logronyo a un de Tenerife o de Badajoz. Que potser mos assemblem molt la gent d'Alcanar a la de Olot?
    Fins fa ben poc, 10 anys, per exemple, al Principat quin % es declarava independentista? Què ha canviat? Doncs amb matissos diferents, no es pot descartar que pugue passar el mateix a les Illes o perquè no, al País Valencià. I qui és independentista allí, pensa majoritàriament en els Països Catalans, que per això aquest terme el va posar en circulació un valencià.
    Maniobrant, alguns sectors ja ho estan fent. Els hi ha costat i a uns més que a altres, però el sector empresarial, per exemple, aposta clarament pel Corredor Mediterrani tot i les pressions, una més, des de Madrid per a que València siga el port de Madrid però saben que prefereixen ser un dels primers ports del Mediterrani per a tota Europa que no pas ser el port d'una capital d'un estat.
    I pel que fa a Canal 9, potser ara han fet un pas més, però ja fa anys que porten denuncinat aquesta política més propera a un règim que no a una democràcia.
    Per acabar, fa 4 anys, el Bloc estava frustrat, de primit, no superava la paret del 5% de vots i ara, si més no, de la mà de Compromís, han entrat nous aires a molts racons del País Valencià i si saben gestinar-ho, tenen un llarg recorregut. Vols més dosis d'optimisme?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Endavant les atxes.
      S'entenc que quan dius que al PP el va votar un 66% vols dir que NO el va votar.
      Bé, això de treure importància al que ha rebut el vot majoritari dels votants i no del cens és tan vell com ridícul. Primer perquè s'està donant a entendre que en la bossa de l'abstenció només hi han potencials vots dels que no han guanyat, quan, molts, pensant que guanyen els favorits, ja no voten. Sigui com sigui, imaginat a Catalunya Convergència, aplicant aquesta idea, quina legitimitat té. Jo, li dono tota. Si els que treuen la majoria dels que voten, no tenen suficient valor o legitimitat, imaginat als que no treuen ni per a pipes. Que tu vulgues fer les lectures interessades que et convingui a la teva ideologia i ser optimista, perfecte. Res a dir.

      Lo d'Olot/Alcanar, sinó en aquests pobles, en altres similars, ja no ho he volgut dir perquè no m'acusessis de voler defensar l'autonomia de l'Ebre com Franquet. Evidentment és així, però estem en lo de sempre, hi ha qui vol continuar estar tan agermanat de Sant Mateu com de Valderroures. I això només pot ser d'una ( o dos ) maneres.

      També em crida l'atenció que sembla que des de posicions demonitzadores cap al PSC aquí a Catalunya, fent-lo culpable de tots els mals, de sucursalista, traïdor i no sé quantes coses més, s'esperi que sigui el seu equivalent -més/menys- al País Valencià, el PSPV, que lideri un canvi i estiri cap endavant. Cosa lògica, per altra part, si és vol aconseguir majories que tomben la truita.
      Mentre tant continuaré esperant que algú m'expliqui ( de moment no sento res ) com és menja la independència de Catalunya amb lo dels Paisos Catalans ?. Com s'articula, com quedaria la reivindicació ? Lo de Catalunya seria una primera passa ?. Que no ho sap ningú ?
      Resto a l'espera.....
      Ah, i lo Valderroures i Beseit dieu-me-ho també.

      Elimina
    2. Ho has entès bé, com el teu "s'entenc".
      totes les conclusions que treus, te les treus tu. Jo m'he limitat a dir que les xifres són les que són. Són legitimament guanyadors però al tanto quan parlen en nom d'uns tants per cents que no són certs. Però tu mateix t'has muntat la pel·lícula.
      El PSOE, i les seus franquícies estan com estan i al País Valencià no té cap tipus de rumb perquè són abans espanyols que valencians i això, es paga, com passa a Catalunya i a les Illes. Cosa que no passa a Múrcia o a La Rioja. Per alguna raó deu ser.
      I lo dels Països Catalans t'ho explico ara mateix. Aquí no tenim la sort del País Basc en el fet territorial. Allí no parlen d'Euskadi, parlen d'Euskal Herria (País Basc, Navarra i País Basc francès). Fins i tot el president del PSE proposa un constitució pròpia per a EH. Aquí, la part territorial, té clares diferències. Ara per ara sembla que el Principat vol tirar de la màquina i per tant, aposta estratègicament per Catalunya però sense perdre de vista que la Nació Catalana són els Països Catalans. Des d'aquest humil espai, no seré jo qui et digue el full de ruta fins al referèndum, tot i que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ja treballa una proposta. Per tant, tant tu, com jo, com milions de persones, no sabrem quines seran les passes definitives però en tindrem una idea. I la meua sensació personal és que les Illes Balears no aniran tant allunyades del Principat. Saben, igual que natros, que els menysteniment del nacionalisme espanyol vers natros és el mateix. I esperem que ben aviat també ho sigue al País Valencià, la Catalunya Nord i la Franja de Ponent.
      Espero haver-te ajudat.

      Elimina
    3. Pos no, no m'has ajudat. Gens.
      Jo em munto pel·lícules però tu qüestiones ( una vegada més ) els que guanyen les eleccions: "al tanto quan parlen en nom d'uns tants per cents que no són certs" I per a demostrar el teu respecte a les majories insisteixes, ara, a Euskadi: " Allí no parlen d'Euskadi, parlen d'Euskal Herria" Qui hi parla, l'esquerra abertzale, i un sector del PNB ? Que jo sàpiga, ni el PSE ni el PP ni molts del PNB diuen Euskal Herria. D'excepcions n'hi han a tot arreu.
      No obstant crec que està més prop de fructificar els Paisos Catalans que no pas Euskal Herria, amb el Pais basc del nord ( que tu mateix has dit "frances".....Imaginat ).
      Francament, com l'església, ara per ara, crec que tot plegat és més una qüestió de fe que altra cosa. A més, no només hi trobo similituds pel que fa a la fe, també n'hi veig quant a parole, parole, parole.... Però, repeteixo, endavant les atxes.

      Quant al "s'entenc", veig que tenim una mica de mala folla. Jo t'he fet una observació per evitar mals entesos, no per retreure cap errada.

      Elimina
  11. Mira, Jotabe, les pel·lícules te les muntes tu. JO et dic que els % no són certs en nom de la "majoria". No et parlo de legitimitat. Però allí tu.
    Aquí et deixo un enllaç de qui parla d'Euskal Herria: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/eguiguren-advoca-per-una-euskal-herria-amb-constitucio-propia-1370861
    És el president del PSOE al País Basc o sigue que ara ja ho saps. Es digue País Basc francès o es digue País basc del nord, els li la rebufa, la qüestió és que ho tenen clar. Aquí et deixo un altre enllaç perquè et sembla malament el terme que he utilitzat http://www.gara.net/idatzia/20061130/art191279.php
    Iparralde, zona nord.
    La fe la gasten els "federalistes", i no poca fe, la deuen tenir gairebé tota. Un altre tant de fe, en aquest cas, cega, la tenen els nacionalistes espanyols. Però avant, amb atxes o sense, continuant sense voler veure la situació d'opressió de l'Estat. No m'ho compares amb el franquisme, t'ho pots evitar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta